- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Спортни и народни танци - мнения :)
Здравейте !!
Решила съм през лятото да тренирам спортни или народни танци..Пък ако имам възможност и двата..
Та ще ви помоля да ми каже вие какво мислите..Тренирали ли сте ?
И да ми кажете долу горе какви са цените и къде мога да се запиша..За Русе става въпрос..
Та като цяло - дайте повече инфо и за спортните и за народните танци !!!
Благодаря !!![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Тренирала съм и двете. Определено народни танци казвам, защото ги обожавам нищо, че вече на играя. Просто тъпката по конкурси и така нататък е страхотно. Спортните танци си зависи и до някаква степен на каква учителка попадаш - смисъл има сега някой дето ходят по различни предавания. Но аз лично препоръчвам народните танци, защото е нещо страхотно. За пари немога да ти кажа, защото не съм от Русе.![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
танцувам народни танци от доста дълго време, но съм опитвала и спортни. В спортните е до голяма степен въпрос на късмет да си намериш партньор (момчета танцьори - понякога е порблем). Народните са наистина по-добри и според мен - групата, пътувания, концерти, емоции....![]()
Само че поне в моя град танцовият сезон свършва в началото на лятото, така че през самото лято рядко се танцува (освен по-напредналите). Не знам как е в Русе, най-добре да провериш, но творческия сезон попринцип започва на есен..![]()
Благодаря ви много![]()
scaramouche - не знаех,че творчески сезон е през есента..![]()
Иначе отново ви благодаря и на двете![]()
поне при нас е така, ти провери как стоят нещата в Русе ако искаш..![]()
Я, не съм само аз. С една приятелка имаме желание, само че не сме от Русе. Иначе и ние сме начинаещи.![]()
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!
Хъм моя въпрос е свързан със народните танци..Добър начин за остлабване или стягане са?
People just can't stop making others hurt..They always smile when you cry,and they like to wash their hands with your tears.
^^ Бих казала стягане..
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
nIkEnCeTy_bE и scaramouche - а вие по колко плащахте ?
О не помня. Май около 30лв. на месец, но ще те излъжа, не помня наистина беше отдавна, пък и мама плащаше, защото познаваше ръководителите и т.н![]()
Steff9423 - отслабване или стягане, зависи от теб колко се стараеш и танци с каква трудност танцуваш. Аз бих казала, че македонските танци (бавните) са за стягане, защото натоварват повече мускулите. А бързите (шопски, северняшки, тракийски) са за отслабване. Мое наблюдение, но всичко зависи дали се стараеш.
Cveteto96 - в моя град - Пазарджик таксата е 10-20 лв, но доколкото знам в другите градове стига до доста повече. Трябва да питаш при вас как стоят нещата.![]()
По-принцип доста се потиме,учим разни нови хора и ръченици.Бих казал че доста се старая.Първоначално написано от scaramouche
![]()
People just can't stop making others hurt..They always smile when you cry,and they like to wash their hands with your tears.
това е добре и вероятно ще има резултат. Но трябва повече постоянство, не е като фитнеса, по скоро е за тонус и забавление - е поддържаш и форма също, аз мога да кажа че като за танцьорка съм изградила мускулатура (най-вече на краката, защото тях напрягам най-много)
Благодаря ви много за отговорите ви![]()