.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 30 от общо 30
    Супер фен
    с какво установи колко GHz ти е процесора ? провери с CPU-z, щом ти е марков компютъра може да има някакъв софтуер който да ограничава скоростта на процесора когато не е под товар за да спестява енергия и да не грее ...

Цитирай Първоначално написано от L0ST
    И я вземини щракни едно screen shot-че от евереста, да го идим къв е тоя магически процесор дето си променя сам честотата без причина.

Процесора на лаптопа ми също си регулира честотата, рпи idle честотата се намалява, изобщо регулира се от нуждите на потребителя, но ме съмнява твоят сам да се регулира.

Най-вероятно нещо прозореца ти не го разчита както трябва, както вече ти казаха.

Иначе @doomkiller:

Аз не рзбирам кой знае колко от ИТ (по си падам по програмиране) и понеже съм виждал компютър на много одини(7- да се клоква и сметнах, че пвоечето могат - моя грешка.
    И моят лаптоп е така.Сам си променя ЦПУ-то .Само дето некой път сечеше из странички докато разглеждах щото уиндоуса ми го пуснал на 1 Гхз.След това си намерих една програмка ,която го настройва на колко да бачка.И се стартира автоматично си вина.Сложих си го на 2 Гхз без да се променя и това е.Тая функция с промяната като цяла не ме кефи -може би само ако некаде немаш ток и да не ти пада батерииката ще е полезна

Мега фен Аватара на L0ST
    Цитирай Първоначално написано от BurnX86
    Цитирай Първоначално написано от L0ST
    И я вземини щракни едно screen shot-че от евереста, да го идим къв е тоя магически процесор дето си променя сам честотата без причина.

Процесора на лаптопа ми също си регулира честотата, рпи idle честотата се намалява, изобщо регулира се от нуждите на потребителя, но ме съмнява твоят сам да се регулира.

Най-вероятно нещо прозореца ти не го разчита както трябва, както вече ти казаха.

Иначе @doomkiller:

Аз не рзбирам кой знае колко от ИТ (по си падам по програмиране) и понеже съм виждал компютър на много одини(7- да се клоква и сметнах, че пвоечето могат - моя грешка.
    И моят лаптоп е така.Сам си променя ЦПУ-то .Само дето некой път сечеше из странички докато разглеждах щото уиндоуса ми го пуснал на 1 Гхз.След това си намерих една програмка ,която го настройва на колко да бачка.И се стартира автоматично си вина.Сложих си го на 2 Гхз без да се променя и това е.Тая функция с промяната като цяла не ме кефи -може би само ако некаде немаш ток и да не ти пада батерииката ще е полезна
    Това не е баш тка,никога не съм имал проблем с моят, а проблемът за смяна на честотите лесно се решава т настройките там за тока. Моят си работеше супер не съ им пролеми с его.
    Lexynnka

Значи... напълно нормално е честотата на процесора да се мени сама. При Интелнски процесори (знам за по-нови, мисля, че и в старите също го има това) съществува технология, наречена SpeedStep, която позволява софтуер да намалява честотата на процесора в зависимост от натоварването. Целта е ако компютърът не прави нищо, процесорът да не се натоварва, за да не грее, да не изразходва енергия и т.н. Когато се наложи да извършва по-сложни изчисления тогава и честотата се вдига до максималната.
    Аз имам Intel Xeon x3360 на 2,8GHz, когато машината не прави нищо той държи под 1,8GHz. Като го натоваря с Prime95 честотата се качва на 2,8, и в Task Manager пише, че е натоварен на 100%.
    Ето и статия в Уикипедия (на английски):
    http://en.wikipedia.org/wiki/SpeedStep
    Подобна технология има и AMD, казва се PowerNow!
    Това нещо е много полезно при лаптопи - ако процесорът работи на по-ниска честота ще изразходва по-малко ток и батерията ще държи по-дълго

На старият ми компютър ( от 2004г някъде ) от близките няколко години започна да си променя за постоянно гигахерците . 1-во беше на 1.8ГХ, а сега е на около 1.67/1.61ГХ. Явно колкото повече остарява машината и се забавя ...

* Сменяни са видео карта, дъно, захрамване и вентилатори най-вече поради изгаряне и начупване ( вентилаторите )
    Не съм Секс Машина, а е от Кокаина !!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си