Аз бих ти препоръчала да започнеш да разглеждаш модни списания и блогове за стрийт стайл (street style) и не на последно място - освободи въображението си, просто се развихри и си създай свой стил, хубаво е да черпиш идеи, но не копирай всичко. Според мен съчетаването на дрехи донякъде е дарба, донякъде практика.
Не е толкова трудно да прецениш кое с кое си върви – естествено, не залагай винаги на най-простата комбинация, примерно тъмни дънки с бял потник – така никога няма да сгрешиш, но вкарай нещо от себе си, примерно по-шарен колан или някакви по-интересни кецове, да кажем. Може и да си поиграеш с аксесоарите. Но внимавай да не прекалиш.
Също така трябва да имаш някои основни неща в гардероба си. Примерно, чифт светли и чифт тъмни дънки, бял потник, черна тениска, дънкова пола и 2-3 чифта обувки - кецове, сандали, пантофки, ти си прецени кое ти харесва и ти е удобно, не си длъжна да се съобразяваш с това, което другите носят. Може и черно клинче от т.нар. leggings, имитация на кожен клин или не – както ти харесва - има ги навсякъде и не са скъпи, аз моят си го взех за 16 лв. (Стига да имаш подходяща фигура, можеш да го сложиш направо, аз например съм пробвала с по-тъмна къса дънкова пола отгоре и кецове) .
Като си набавиш най-основните неща, започваш да си купуваш примерно някакви по-шарени тениски с готини щампи, потничета (има евтини в Теранова, Кенвело, Калиопе и т.н. около 16-17 лв.), цветни панталони и т.н.
Обаче първо трябва да решиш към какъв стил се стремиш – по-спортен, по-елегантен и т.н. Има достатъчно източници в интернет, откъдето можеш да почерпиш идеи. Успех!