- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За мен любов няма... жалко или не.
Ох, едни такива клишета като почна да чета, направо ми се преобръща вечерята...Първоначално написано от vagarious
![]()
Като за начало, поздравления за умението да омайваш момичетата (поне по думите ти разбрах, че си завъртял главите и на трите). А за проблема ти - много често срещана ситуация. Спокойно, не си повреден (или не повече от всеки средностатистически човек). Безразличието ти може да се дължи на факта, че вече си получил това, което си искал от всяка една от тях (флирт, секс, отворена връзка, привързаност от тяхна страна), и интересът вече е изчезнал. Не знам как е в конкретната ситуация, но в повечето случаи действието се развива така: даден човек си харесва "жертва", опитва се да я спечели (чрез различни методи - зависи от пола), прави всичко възможно да се докаже и когато обектът на желанията му вече е в ръцете му, човек изгубва интерес към нещо, което вече е "завоювал". Накратко - тръпката се губи (ако въобще е съществувала - казах, че не мога да гадая дали и твоят случай е такъв). Човек след като вече е безразличен към половинката си, има два избора: да остане, въпреки липсата на тръпка и страст, само и само да не нарани чувствата на другия или да си тръгне с риска отново да е самотен и неудовлетворен. Както разбирам си предпочел да не се разделяш с нито една от тях. Може би си мислиш, че по този начин им спестяваш болката от раздяла, но за сметка на това "празнотата се усеща", нали? Не си мисли, че момичетата не разбират какво изпитваш (колкото и тъпи да са). Ако продължаваш да си играеш с тях, без дори да знаеш какво искаш (а дори и да знаеш, е пределно ясно, че не го намираш в нито една от трите връзки), това ще те измъчва все повече и повече, както и тях. От мнението ти разбирам, че държиш дори и малко на момичетата, затова те съветвам - късай с тях. Може и да им е кофти, ама ще им мине - няма да умрат от любовна мъка, пък ти ще имаш възможността да си търсиш тази,"която така да те прасне в главата", и като я намериш "да правиш всичко за нея". Хубаво е, че осъзнаваш какво ти липсва и знаеш какво търсиш, но не трябва да се колебаеш в решенията си. Щом искаш "оная тръпка, като при първата любов", се стегни и отивай да я търсиш, не да се моташ около тея тричките. Айде, успех от мен.![]()
п.п.
Не мисля, че е проблем да можеш да оцениш собственото си ниво, както и нивото на събеседника си. Браво на автора, че осъзнава колко струва и какво заслужава. А, това дали ще намери някоя, която да покрие критериите му, не се знае, но това причина ли е да се отказва или да се променя?Първоначално написано от Priceless
![]()
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]