Цитирай Първоначално написано от BIN
Цитирай Първоначално написано от MochaOnMyLips
Първо, инжекцията (току що разбрах за нея) е за HPV. HPV е различно от HIV, а HIV е различно от СПИН. СПИН е Синдром на придобита имунна недостатъчност и засяга цялото тяло, не само части от него (като напр. маточната шийка). Ще те ваксинират в рамките на 6 месеца.
На твое място бих говорила с майка си и бих й казала, че смятам да водя полов живот с това конкретно момче. Моята ме мотаеше, докато ме заведе на лекар за противозачатъчни, но най-накрая склони.
"HIV" и "СПИН" са абсолютно едно и също нещо. Ако сравниш "куче" и "dog" ще получиш същата прилика... Има едни термини като "лингвистика" и "чуждоезиково обучение".
HIV е вирус, който може да предизвика СПИН, но може да не го предизвика. Не е нито превод на СПИН (AIDS е английската абревиатура). СПИН е следствие от HIV, но не е HIV. Връзката е причинно-следствена...
Както и да е. В случая става дума за рак на маточната шийка.

Авторката да се насочи към темата http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=143124 и да я прочете. В резюме мога да кажа, че е желателно да се постави подобна ваксина преди старта на половия живот, но тя не предпазва от всички вируси, причиняващи този рак. В темата е обяснено всичко много добре.

Ако нямаш такава ваксина, всеки партньор през живота ти добавя определен процент риск да придобиеш този вирус.

Аз лично смятам,че грижата за здравето трябва да е на първо място. Половият живот може да почака.