Цитирай Първоначално написано от ahaAm
С дясната ръка пиша...
Упражнявал съм се да пиша ръкописно ( със слети букви), но когато диктуват и бързам не се получава... Мисля да си купя книжка за първи клас, но не знам дали ще стане така?
Предполагам не са те насилвали да пишеш с дясната ръка, апък да си бил левичар ?
Опитай се да не сливаш буквите, по-често отлепяй ръката от листа,пробвай под различни ъгли. (не, че съм ти виждал почерка, ама все пак ...)

Бтв, продължавай да опитваш. Аз имах изключително грозен почерк (от типа драсканици нагоре-надолу и заострени букви, малки-големи, всякакви), ама ми се промени почерка. Аз не правех упражнения, не бях си го поставил за цел, толкова усилено като теб. Общо взето промених си начина на писане с времето, малко по-малко, не изведнъж. Всмисъл стойка на ръката, ъгъл на писане, начин на изписване на буквите/шрифта и държане на химикала ... Просто ти казвам, че възможно, макар и трудно.

Не, че сега почеркът ми е кой знае колко красив и 'калиграфски', просто наистина има голяма разлика - хората ми разбират, горе-долу красиво е за момче.

Бтв, аз съм с лява ръка, затова ми се наложи да 'открия' удобен начин, по който да изписвам буквите.

П.П. Дай снимка да видиме почерка, по-лесно ще е да дадем съвет, апък и за мен грозно може да е едно, за теб да е съвсем друго : ) .