Той има бивша, която е честа тема и аз имам бивш, който е честа тема. Опитвам да не показвам болна ревност, за да не го отблъсна (въпреки, че ми е трудно). И с двамата бивши сме се опитали да ограничим контаките, за да нямаме проблеми. Но ако само погледна бившия получавам заключение от моя 'Ти винаги ще го обичаш, очаквам да се върнеш при него' и още много такива подобни. Преди го убеждавах, че не е така, едни дълги обяснение правех, защо не искам да се връщам при него и т.н. Нямаше успех. Сега пробвам да не обръщам внимание на думите му (така и така са пълни небивалици), показвам лек непукизъм. И не знам дали е правилно. Казвам му 'Ти май свикна да ти се моля, да те уверявам във нек'ви вечни неща, а знам, че ти няма да го направиш за мен' и той 'Не съм свикнал с нищо. Но нищо вечно не си ми казала' .. а съм му казвала 'Представям си живота си с теб' и т.н.
Питам го какво иска да види от мен, за да се убеди, че не искам бившия, той казва, че трябвало да мине време. Време мина не малко, а той става все по - сигурен, че съм жестоко влюбена в бившия.

(Аз ако реагирам като него на всяка дума, която си казва той с бившата, сигурно ще има ежеседмични скандали. Казах му го, а той замълча и се замисли.)
Казвам му, че ми е трудно, кофти, като ме обвинява за един разговор примерно. Вижда, че ми става зле, променя си държанието, но само за момента. В по - късен етап нещата, които си е помислил пак излизат наяве.

Принудих се дори да прекратя контакти с бившия (въпреки, че бяхме приятели) заради него. Може би имаше някакъв ефект, но недостатъчен.

Kогато обърна внимание на моя (и бившия е там), казва, че е за да накарам бившия да ревнува. Когато пък реша, че няма да съм лепната за него, за да не го каже, той казва, че не съм се проближила до него, за да не карам бившия да се чувства зле.

Какво да правя с моя, с бившия? Какво да им кажа? Защо според вас го прави? И ако не е това, всичко във връзката ни ще върви като по вода. Да не би да се страхува да не ме загуби?

Благодаря на всички, които са били търпеливи да прочетат докрай