- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Earthlings / Земляни
Извода не е направен от филма конкретно, филма е просто още една капка в морето, още един пирон в ковчега, който според мен сами си правим.Първоначално написано от ZipFail
Колко добросърдечни хора, в пълния смисъл на думата, и такива, които не мислят злото на никого, срещаш ти в ежедневието си?
аз се натъквам повече на стойки, лъжи.. злоба, лицемерие.. жестокост, алчност и какво ли още не, и това е само видимото! а какво се случва в човешкото съзнание.. не искам и да знам. разбира се, не трябва да се зареждаме само отрицателно, но понякога е много трудно да виждаш хубавото сред всички изродщини около нас.
А и написаното от мен си остава лично мнение/виждане, което не карам никой да подкрепя, и имате право да не сте съгласни.
Признавам си - не съм гледал филма. Рейбийз знае защо. По принцип съм чувствителен на тази тема и ако го гледам това няма да повлияе добре на психиката ми.
Но се считам за годен да коментирам темата.
Хората са най-жестоките сред съществата на земята. Те са толкова свирепи, колкото и най-дивите месоядни животни, но с една разлика. Няма животно, което да убива за удоволствие. Жестокостта в природата между самите животни е жестокост за изхранване или баланс, който самата природа контролира. Това са нейните закони, които човекът непрестанно нарушава като същество на върха на тази пирамида.
Философските разсъждения по темата - Сме ли ние отрепките на тази земя са абсолютно излишни, тъй като колкото доводи има ЗА, толкова доводи има и ПРОТИВ.
Според мен дискутираната тема за насилието и експлоатацията на животните и техният живот и съществувание стоят една идея по ниско от темата за жестокостта и безконечната нечовечност, която човешкия род, нациите и расите проявяват по между си.
Пристъпите на садизъм към животните са предвождани от безпрецедентни такива случаи към хора.
Всички ние трябва да си вземем поука без да изказваме крайни мнения. Това е ключът към златното съществуване на хора и хора на хора и животни тук на земята.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Интересно ми е, какво мислите за култури като маите и други древни култури, където ритуалните жертвоприношения са част от традицията и бита.
Grumpy old madman