Ако под религия разбираш всичко от ислям до християнство, а под християнство всичко от православие до протестантство може да ми даваш тези примери.

ми да к'во друго може да е религия?

Аз не го правя обаче и мога да отговарям само за това, към което принадлежа. Но въпреки и това за много неща пак не си прав.
След общоградска интервенция биват освободени евреите от Дупница. Пловдивският митрополит Кирил се намесва в полза на събраните в еврейското училище пловдивски евреи (1500-1600 човека, по негови данни).
На влаковете с преминаващи през старите български територии евреи стават свидетели стотици хора. Един от тях е софийският митрополит Стефан, който изпраща телеграма до Цар Борис ІІІ с молба да се застъпи за тях.

ми аз и не помня да съм твърдял че религията не е допринесла за НИЩО, просто казвам че е пряко отговорна за доста от калпавите неща

Нито правя или пък мисля нещата, който твърдиш, което всъщност бори тезата ти.

тезата ми всъщност я изложих горе и не виждам как това че има изключения от общото правило би лседвало да ме борят.

За фотосинтезата само таблицата на етапите беше 1.5 квадратни метра като всяко стъпало беше по 1 кв сантим, но ако държиш да си останеш на ниво уикипедия твой избор.

и какво очакваш от мене-да науча в перфектни детайли нещо което на практика не ме засяга и не ми е нужно ли? знам доста за самата биология на растенията включително и молекулярната им такава, знам механизмите на обмена но не съм запознат в дълбини с самите химични процеси наистина но не виждам защо това да е толкова сложно колкото го описваш. ако искаш ми опиши по-конкретно за какво говориш, може пък и на тебе да ти е било представено по непрофесионален или просто труден за разбиране начин, кой знае? + това и това ми знание ми стига за да видя че не е направено от вълшебен небесен човек който изнасилва девственици докато спят

аз не си спомням да съм ти слагал обидни епитети по начина по който гледам си се изявил. Това е знак за слаба личност.

не. ругаенето и използването на профанности БЕЗПРИЧИННО са признак на слабата личност, аз имам повод-пълното ти неразбиране на вредата за която говорихме (обрязването) и наричането на това нещо "полезно", това от човек на 20 или колкото си там години за мене е без оправдание

Аз ти поставих няколко въпроса, които така и не ми отговори. За горните ти неща не ми се отделя още сто часа. Извод - или не съм достатъчно ясен или ти си тропаш с краченце.

ми аз мислих че съм ти отговорил доста ясно и конкретно. ако искаш пиши какво не съм разбрал от въпроса и ще си направя труд да дам отговор[/b]

[b]На мен не ми е важно да ти доказвам каквото и да е или пък да те убеждавам в каквото и да е било, че да си губя времето си с теб. С твоите аргументи може да впечатлиш само 10-15 годишни деца,а аз съм много над това ниво, така че те оставям на мира. И да не кажеш, че това е бягане от отговорност ще ти дам скайп ако много държиш.успех !!!

ми не знам как е възможно с моите аргументи да впечатля само "дечица" щото съм ги извадил "директно" от официални трудове, които са представени като доказателства за необосноваността на твърденията които ти направи.

а за бягане от отговорност не си прав. не смятам че бягаш от отговорност, смятам че бягаш от прости отговори на въпроси които звучат силно и приятно успокояващи. помня как калеуто ми изпрати едни 4 въпроса, които бяха от по едно изречение всеки, НО бяха зададени от един олигофрен в едно едночасово видео И дебела книга. това съм го забелязал на други места просто този пример ми беше най-пресен. наистина не мога да разбера защо толкова мног орелигиозни келеши (не визирам конкретно теб, спокойно) си вирят носовете горди от своете незнание и задаващи глупави или вече отговорени въпроси за да чуят самите те колко невероятно това страшилище наречено наука.

ето пример за какво говоря http://www.youtube.com/watch?v=J3iZhV_Fcx4

звучи адски високопарно нали? само че си има нормални, ясни и твърди отговори на 99 от сто въпроса. единственото което мъчи учените глави сега е произхода на вселената но както ти казах (а биха ти казали и уикипедия и гугъл) вакуумните флуктуации дават поне някакво обяснение на въпроса какво е причинило биг банг-а.

(ПП наистина ми кажи к'во толкова невероятно сложно има във фотосинтезата че се заинтересувах)