- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как да четем Библията
Ако под религия разбираш всичко от ислям до християнство, а под християнство всичко от православие до протестантство може да ми даваш тези примери.
ми да к'во друго може да е религия?
Аз не го правя обаче и мога да отговарям само за това, към което принадлежа. Но въпреки и това за много неща пак не си прав.
След общоградска интервенция биват освободени евреите от Дупница. Пловдивският митрополит Кирил се намесва в полза на събраните в еврейското училище пловдивски евреи (1500-1600 човека, по негови данни).На влаковете с преминаващи през старите български територии евреи стават свидетели стотици хора. Един от тях е софийският митрополит Стефан, който изпраща телеграма до Цар Борис ІІІ с молба да се застъпи за тях.
ми аз и не помня да съм твърдял че религията не е допринесла за НИЩО, просто казвам че е пряко отговорна за доста от калпавите неща
Нито правя или пък мисля нещата, който твърдиш, което всъщност бори тезата ти.
тезата ми всъщност я изложих горе и не виждам как това че има изключения от общото правило би лседвало да ме борят.
За фотосинтезата само таблицата на етапите беше 1.5 квадратни метра като всяко стъпало беше по 1 кв сантим, но ако държиш да си останеш на ниво уикипедия твой избор.
и какво очакваш от мене-да науча в перфектни детайли нещо което на практика не ме засяга и не ми е нужно ли? знам доста за самата биология на растенията включително и молекулярната им такава, знам механизмите на обмена но не съм запознат в дълбини с самите химични процеси наистина но не виждам защо това да е толкова сложно колкото го описваш. ако искаш ми опиши по-конкретно за какво говориш, може пък и на тебе да ти е било представено по непрофесионален или просто труден за разбиране начин, кой знае? + това и това ми знание ми стига за да видя че не е направено от вълшебен небесен човек който изнасилва девственици докато спят
аз не си спомням да съм ти слагал обидни епитети по начина по който гледам си се изявил. Това е знак за слаба личност.
не. ругаенето и използването на профанности БЕЗПРИЧИННО са признак на слабата личност, аз имам повод-пълното ти неразбиране на вредата за която говорихме (обрязването) и наричането на това нещо "полезно", това от човек на 20 или колкото си там години за мене е без оправдание
Аз ти поставих няколко въпроса, които така и не ми отговори. За горните ти неща не ми се отделя още сто часа. Извод - или не съм достатъчно ясен или ти си тропаш с краченце.
ми аз мислих че съм ти отговорил доста ясно и конкретно. ако искаш пиши какво не съм разбрал от въпроса и ще си направя труд да дам отговор[/b]
[b]На мен не ми е важно да ти доказвам каквото и да е или пък да те убеждавам в каквото и да е било, че да си губя времето си с теб. С твоите аргументи може да впечатлиш само 10-15 годишни деца,а аз съм много над това ниво, така че те оставям на мира. И да не кажеш, че това е бягане от отговорност ще ти дам скайп ако много държиш.успех !!!
ми не знам как е възможно с моите аргументи да впечатля само "дечица" щото съм ги извадил "директно" от официални трудове, които са представени като доказателства за необосноваността на твърденията които ти направи.
а за бягане от отговорност не си прав. не смятам че бягаш от отговорност, смятам че бягаш от прости отговори на въпроси които звучат силно и приятно успокояващи. помня как калеуто ми изпрати едни 4 въпроса, които бяха от по едно изречение всеки, НО бяха зададени от един олигофрен в едно едночасово видео И дебела книга. това съм го забелязал на други места просто този пример ми беше най-пресен. наистина не мога да разбера защо толкова мног орелигиозни келеши (не визирам конкретно теб, спокойно) си вирят носовете горди от своете незнание и задаващи глупави или вече отговорени въпроси за да чуят самите те колко невероятно това страшилище наречено наука.
ето пример за какво говоря http://www.youtube.com/watch?v=J3iZhV_Fcx4
звучи адски високопарно нали? само че си има нормални, ясни и твърди отговори на 99 от сто въпроса. единственото което мъчи учените глави сега е произхода на вселената но както ти казах (а биха ти казали и уикипедия и гугъл) вакуумните флуктуации дават поне някакво обяснение на въпроса какво е причинило биг банг-а.
(ПП наистина ми кажи к'во толкова невероятно сложно има във фотосинтезата че се заинтересувах)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes