според теб еднакъв ли негативния, който ти визираш принос на Православието и Исляма? Ние нито сме горели вещици, нито сме правили кръстоносни походи.
Ако беше прав всъщност целият развит свят, щеше да се отвърне от това бреме, както успя да направи с фашизма и комунизма които са доста по агресивни в методите си. Всъщност целият развит свят се бори да има религиозни права от където следва и религия.
Аз ти казвам, че примерите които даваш са изключенията и че от много други неща света страда неимоверно повече. Убеден съм, че не си запознат с хуманитарната дейност, приюти за сираци и комуни за наркозависими, които се поддържат от духовници.
Аз ти казвам, че признавам само много тесен кръг от източници на информация. Ако не стои нещо авторитетно зад източника не ме интересува. А в повечето случаи в интернет няма да попаднеш на безплатни източници.
Ами като не седнеш да си проумееш как става фотосинтезата, което пак казвам е сравнително просто нещо, ще ти се струва възможно да си плод на поредица от случайни грешки.
Ако търсиш отговорник за калпавите неща в света са обърни към неща като алчност и суета, черти на хората незадължително религиозно обвързани. Всъщност ако трябва да конкретизираме чисто християнското население на Европа е не повече от 5-6% и по точно хора които спазват начина на поведение. Всички останали са християни по традиция, но не по начин на живот. Но да тук говорим за християнство като частен случай на понятието религия. Ти тези неща ги бъркаш. Всъщност да сме наясно - аз защитавам Православието.

и пак не ми отговори твоя рационализъм и квантова механика как обяснява феномени като Баба Ванга и как виждаш света без религии?