Баба Ванга за мен е вещица и не я коментирам. Въпросът беше как твоята сляпа вяра в науката я обяснява.
М-у другото питах за големия взрив. Отговорът беше - това най-добрият модел за сега, който отговаря на процесите, но не на всички!, които протичат в вселената. Но моментът 0 е някъв неопределен по същия начин по който е 5 делено на 0. И точно в този нулев момент започват да се развиват фантазиите на хората.
За закона - не няма противоречие. В Стария Завет нещата са чисто юридически, докато в Новия движещата сила е любов. Може да се каже, че Закона дава дефиниция за това, което е правилно и какво не - просто сухи дефиниции. Ти може да си пействаш колкото си искаш цитати - това е просто твоето тълкуване, но Новият Завет така е бил съставян, че да бъде в унисон с учението на Христос, така че твоите тълкувания са безсмислени по начало. Иисус не е оставил след себе си книга, а учение! Така че правилният подход е първо запознаване с учението (Св. Предание) и после със самата Библия - това важи само за православието и до много голяма степен за католиците.
Закона съдържа глупости през погледа на човек от 20 век.Както и коментирахме с теб християните, не се обрязват, защото вече не е важно външното, а това което е в сърцето ти.
Аз не виждам в какво да те поправям. Аз ти чета цитатите и не виждам проблем в тях. Така че им направи един анализ за да видим къде се чупят нещата.