Относително е ! Не можеш да кажеш, че атеистите живеят по- добре, защото не използват "живота като чакалня преди да преминеш през перлените порти". Аз не чакам този момент, аз живея със своите мечти и възнамерявам да ги сбъдна до една, старая се да бъда добър човек и се уповавам на Господ. Въпросът е, че всеки има свой начин на мислене, но това не значи, че сега трябва да се изпобием тук. Не ми се занимаваше да чета всичките мнения на kadishona и gandalfepi4, защото първо, че са много дълги, а пък и е отчайващо ! Извинявам се, но толкова ли е трудно да съобразите, че всеки един от вас е прекалено твърдо убеден в тезата си и че просто няма как да се стигне до единство ? Просто се примирете, че има по- различно мислещи от вас и мир да е !!
идеята ти е чудесна НО когато умират хора, опресират се права, нарушават се основни човешки свободи, преебават се образование и медицина, крадът се пари и се плашат деца "мир" не може да има.

кога си чула някой атеист да се дразни на будистите например? не мисля че са прави но ги харесвам те не нараняват никого

пък и ние СИ живеем по-добе:

много по-малко от нашата група хора се развеждат или са в затвора, имаме по-високо IQ от теистите, по-добро образование, здраве, доходи и по-нерелигиозните страни са доста по-успели и щастливи от религиозните. това са доказани факти които можеш лесно да намериш... за което сори. наистина харесвам мирната ти позиция и разбирам че н принадлежиш към мнозинството тъпанари