- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На горещия стол е ShiZo
Как се описваш с 3 думи.
Опиши целия свят в една-две думи.
Огън, вода, въздух или земя?
Кризата социално-икономическа или културно-интелектуална?
Как се описваш с 3 думи. не мога, мислих го, не можах да го измисля
Опиши целия свят в една-две думи. красив хаос
Огън, вода, въздух или земя? Вода
Кризата социално-икономическа или културно-интелектуална? Няма "или", "и" еВзаимно обвързани са
![]()
Какво мислиш за глобалното затопляне и озоновата дупка (съществуват ли, ако да защо, ако не защо и тн.)
Каква музика слушаш- любими изпълнители, групи.
*кажи за киното
- като цяло и с примери по вкус
- жанрово, национално, комерсиално, независимо, прочее...
- за съвременното българско (очаквам кратки и категорични оценки за няколкото филма с много шум през последните 2-3 години))
*а за театъра какво?
*какво пишеш? а какво четеш? (да се счита за един въпрос)
*каква искаш да станеш като пораснеш?
*а каква не искаш да бъдеш?
*за после
Секс с жена ?Ако не си би ли ?
Смяташ ли се за дребнава ?
Работила ли си някога ? Ако да какво ?
Като малка каква искаше да станеш ?
За теб приятеля ти е ?
Имала ли си много връзки в живота си ?
Съжаляваш ли за нещо ?
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Дълбоко се съмнявам, но все пак..
Интересуваш ли се от политика ?
Гласуваш ли ?
Гладни и относително свободни или сити, но не чак толкова свободни ?
Какво е свободата за човек на 18г. ?
Панелен блок в столицата или малка къщичка в провинцията ?
Шумер курорт или тих плаж ?
Ако срещу теб се появи човек, който ти даде най-доброто предложение - сама да си избереш какво да работиш, а той ще ти плаща отлично - какво ще избереш ?
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Какво мислиш за глобалното затопляне и озоновата дупка (съществуват ли, ако да защо, ако не защо и тн.)
Те че съществуват, за това спор няма.. Но не разбирам, какво трябва да мисля за тях. Все1 някой да ме пита какво мисля за убийствата.. "Гадничко е", това ли трябва да кажа.. а обосновката звучи като тест по география за 6ти клас.. защо съществуват.. заради нас съществуват..
*кажи за киното
- като цяло и с примери по вкус
- жанрово, национално, комерсиално, независимо, прочее...
- за съвременното българско (очаквам кратки и категорични оценки за няколкото филма с много шум през последните 2-3 години))
Киното за мен е.. сегашният ми имагинерен живот и надявам се бъдещият ми реален такъв. Харесвам творчествтото на Т.Бъртън, и Не, не е от Алиса. Първият му филм е Винсънт, той е кратък и е уникален. http://www.youtube.com/watch?v=fxQcBKUPm8o Макар че Т.Б. е известен с анимация, аз не се интересувам от това. Но определено разбирам защо анимационния герой е по добрият актьор.. той е точно това което искаш да бъде.. Как да е... жанр.. не знам какъв се води, не знам нищо за момента, заради това отивам в НБУ все пак.. трябваше да ида в Натфиз, но там хората са някъв ад..
За българските филми.. Лондон и Стъклен дом.. нямам какво да кажа.. не са в моя стил на харесвани филми, но са.. не добре направени съжалявам.. Хващала съм моменти в които камерата се движи абсолютно неадекватно .. светлина.. сцени.. снимане.. а актьорите просто.. има 2ма или 3ма добри, всички останали се държат отвратително неестествено.. сценарии..-типичен.. нищо впечатляващо..
*какво пишеш? а какво четеш? (да се счита за един въпрос)
пиша кратки истории и дневник, но и 2те нередовно.
*каква искаш да станеш като пораснеш?
Напълно свободна..
*а каква не искаш да бъдеш?
корпоративна мишка..
Секс с жена ?Ако не си би ли ?
Вече написах по-горе. Имах приятелка 1 месец.. силно я обичах, но.. беше просто .. остава си един сладък спомен.
Смяташ ли се за дребнава ? Абсолютно.
Работила ли си някога ? Ако да какво ? Да. 2008 по морето като продавачка..кеф.. айляк +любов.. беше най-хубавото ми лято. Иначе тази година, като фотограф във клуб Spider но за много кратко време.
Като малка каква искаше да станеш ? Ветеринарен лекар.
За теб приятеля ти е ? Мен.
Имала ли си много връзки в живота си ? Достатъчно
Съжаляваш ли за нещо ? Естествено.. но, всичко се случва за добро.. поне така се утешавам
Интересуваш ли се от политика ?
Прав си, въобще не.
Гласуваш ли ? Не.
Гладни и относително свободни или сити, но не чак толкова свободни ? Демокрация или комунизъм в Б-я, това ли ме питаш? Нито едното не изглежда да е по-добро на база преживяно (не от мен, аз съм малка)..
Какво е свободата за човек на 18г. ? Нещо, което не осъзнава даже, че Няма.
Панелен блок в столицата или малка къщичка в провинцията ? Цял живот съм живяла в къща с двор и големи кучета.. не искам това да ми се налага да се промени.
Шумен курорт или тих плаж ? По два месеца от годината всяко
Ако срещу теб се появи човек, който ти даде най-доброто предложение - сама да си избереш какво да работиш, а той ще ти плаща отлично - какво ще избереш ? Не мога да отговоря с лека ръка на този въпрос... наистина не мога да съм крайна в която и да е идея която сега ми идва![]()
аа за глобалното затопляне има![]()
![]()
На другите ми въпроси защо не отговори
защото писах за музиката доста вече![]()
Не, не те питам комунизъм или демокрация, ами друго.. не искам така да звучи, за това питам друго. Ако не искаш или не можеш - кажи го. Ако ли пък искаш ми отговори - Гладни и относително свободни или сити, но не чак толкова свободни ? Ако искаш мога и по друг начин да го задам - кой е по голям - духовният или физическият хляб ?Гладни и относително свободни или сити, но не чак толкова свободни ? Демокрация или комунизъм в Б-я, това ли ме питаш? Нито едното не изглежда да е по-добро на база преживяно (не от мен, аз съм малка)..
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
човек, що за въпроси бе.. да кажем гладни и свободни- та*ак; сити и завързани- пак! Все пак сме машина, която работи с храна. Докато има кой да ни дава "храна", свободата няма да ни блазни. Точно за Б-я, този въпрос е толкова неподходящ.. защото при нас положението е двойно. Хем не сме гладни.. но не сме и баш сити; хем сме свободни , но всъщност не напълно.. наистина не обичам да отговарям на такива въпроси. Нито разбирам, нито искам да разбирам..
Аз, честно казано, не знам МИро какво ще дири на тая Евровизия..трябвало е ти да отидеш. Страхотно парче, не знам защо не ти харесва. Имаш приятно изнесен глас за такъв стил музика, а парчето може да се оформи и визуално като за такъв тип сцена на Евровизия, примерно. Е, има мегдан и да се пипне тук-там, но голямо браво за настоящия резултат.Първоначално написано от ShiZo
п.с. не, че си ме питала, но аз бих разменил последните 2 повторения на рефрена когато разпяваш нагоре..последното, когато песента свършва и аранжимента е без ритъма бих го сложил на предпоследно място - 'съспенс', а да завърши с предпоследното разпяване (2:37) вече в тути аранжимент на макс.. също така му трябва едно подходящо ел. китарено соло в средата (1:27) (примерно 16 такта), че тези няколко акорда в 8 такта с акустичката малко бедно седят на фона на професионално направения аранжимент като цяло, който звучи страхотно иначе и си е напълно самодостатъчен.
Отново браво, продуцира ли ви някой?
Мерси многоПървоначално написано от machoka
Това... не го чувам за пръв път, всеки който чуе песента и на устата му веднага е Евровизия..сигурно има характерсното звучене
Той Миро що е жив е въпроса,а не що е на Евровизия!
За песента всичките предложения, абсолютно ги одобрявам защото си напълно прав.. като цяло отидохме в студиото с китара и мен.. песента беше акустична, с 2 или 3 китари, не помня. Пича от студиото е доста добър и добави всичко останало... понеже ни беше за 1в път бяхме прекалено ентусиазирани за даказваме : тва да, тва не.. тука еди кво си, тука друго.. Което беше грешка де. Има няколко момента които просто не съм искала да присъстват в песента.. както и има няколко които липсват. Ноо... като цяло се получи приятна песновка, аз я харесвамДосега не бях се занимавала с музика толкова сериозно, даже имаме събота 2 часа live в едно хотелче. ..
На последният ти въпрос.. Не
Красива и талантлива - това е рядко срещана комбинация, браво ShiZo. Направо изби рибата с това парче, много е готино а гласът ти е супер. Мислила ли си да се явиш на кастинг в Music Idol?![]()
Mерси за думитеMusic idol.. мисля че не е за мен, аз нямам широк диапазон, не мога да пея всичко.. и едва ли бих станала музикален идол на България, някак си не го виждам. А и то вече не се излъчва така че
![]()
*какво кино искаш да правиш?
*сподели някои ленти, които харесваш (встрани от Т.Б.)
*и в каква посока ще тръгнеш с визуалните изкуства в НБУ и докъде искаш да стигнеш - или по друг начин - с какво планираш да се занимаваш
*към въпроса на риълантисошъл - изкуството може ли да е хоби и да продължи да бъде изкуство или превръщането на живота в съществуване зависи от посоката на крачките?
//за театъра втори път няма да питам:Д
Аз само да вмъкна малко извън темата , че тва парче го въртя от снощи нон стоп![]()
*какво кино искаш да правиш?
*сподели някои ленти, които харесваш (встрани от Т.Б.)
*и в каква посока ще тръгнеш с визуалните изкуства в НБУ и докъде искаш да стигнеш - или по друг начин - с какво планираш да се занимаваш
*към въпроса на риълантисошъл - изкуството може ли да е хоби и да продължи да бъде изкуство или превръщането на живота в съществуване зависи от посоката на крачките?
Добре бе, вие ме убихте просто. Не може ли да ме питате какъв хляб ям примерно, типов или бял! Какви са тия въпроси... аз дори не съм се запитвала още .. Какво кино. ами.. наистина нямам представа, разбираш ли.. аз.. правя лента в главата си не от идея.. не от повод.. не заради конкретна цел.. а от музика. Всяка чута песен, във главата ми е част от филм. Който за момента не мога да направя и това ме подтиска страшно много. Ако ... реша да правя комерсиална продукция, най-вероятно бих направила сериал като Квартала на богатите или Gossip girl.. Това е много гледано, много интересно, вид сапункаАз.. не бих искала да правя такова кино.. за мен това не е достойно да носи името ми, колкото и високомерно да звучи. Искам моето име да се свързва с моите продукции, които са Специфични с нещо, което нещо за съжаление не е за всички. Колкото по-малка публика, толкова по-малко ще спечеля аз от направата му, което автоматично означава, че или ще съм комерсиална или ще трябва да си изкарвам парите от друго.. Като знам певците, които не са от поп-фолк сферата колко взимат, и с музика едва ли ще мога да си изкарвам нужните пари.. като цяло.. просто чакам нещата да си тръгнат по собствения път.. когато има нужда, ще се включа. Най-много се страхувам от това тези неща които обичам да правя, да не се превърнат в неща които нЯма да искам да правя.. само защото това е работата ми.. При всички положения за да бъда аз свободна в творчеството си, трябва да съм финансово независима. А как да стана като в нищо друго не ме бива..
добре де
хем искаш изкуство, вървиш по пътя към нея,хем целите ти са някакви абстрактни и неясни за момента
как става така? мислиш ли, че в НБУ ще намериш отговора за твоето бъдеще?
като артистична личност, можеш ли да ми кажеш каква според теб трябва да е мисията на изкуството? в смисъл дали е храна само за просветените, или трябва да е достъпно за всички?
ShiZo, ти си типичен пример за човек, който иска хем на хляба мекото, хем... как да правиш творчество? с мозък и труд, а не с финансова независимост, защото ако си достатъчно умна и трудолюбива ще може да се справиш 1-во с финансовите проблеми и 2-ро ще знаеш, че, за да правиш изкуство (филми или там каквото искаш) финансите няма да са от такова значение за теб, защото ако си честна спрямо изкуството, хората ще го харесват такова каквото е, т.е. ще намират идея зад него, а "специалните" хора, към които искаш да е насочено ни най-малко няма да се интересуват от най-новите ефекти и най-скъпите плакати. За да е "специфично" изкуството ти, както ти сама искаш, то няма да стане такова САМО със финансовата независимост, която поставяш на пиедестал. Не искам да те подценявам толкова, колкото показваш, но мисля, че знаеш, че парите са извинението ти за това, че си достатъчно мързелива да се развиваш.
въпроса ми е - какви хора харесваш? въпроса е общ, но ти си избери как да отговориш и в каква насока.
BlackWings-![]()
Към Raybeez
Дуде.. слушай внимателно сега..
Ако целта ти е да ме злепоставиш, това много лесно се получава с твоите въпроси. Аз не съм заинтересувана от екзестенциални въпроси.. не се интересувам от политика.. имам 3ки по История, Свят и личност, Философия ... и математика хаха Факт е.. че моят интерес към знанията свършва до там, където започват буквите.. Не обичам да чета, а съвсем друг въпрос е че не мога. Имам слабо изразена дислексия.. Както се вижда, пиша наред, говоря наред.. но когато става въпрос за четене, нещата стават сложни след 5тата минута втренчване в буквите.. Просто всичко започва да се обръща и нормалните думи започват да се превръщат в това: керпти скраветокр спе рифка алр рекф ... и тн. При това положение, ставам , разведрявам се и пак сядам след 3-4 минути. Нямах желание да споделям това на всеослушание тъй като много малко хора знаят. Но както и да е. Идеята е че.. просто нямам намерение да се напрягам със нещата към които не проявявам и минимален интерес, само заради.. хора. Оценки.. те никога не са имали значение за мен. Мнението на хората.. също е почти толкова незначително, независимо кой е-що е.. Всеки знае тази егоистична част от мен, която просто никога няма да направи Нещо.. което не иска. При никаква цена.
Сблъсквала ли си се с реални трудности в живота? (защото с отговорите досега ми правиш впечатление на някой, който е получавал много неща за даденост) Какви реални трудности, мама и татко още ме носят на ръце, още ми дават по 5 лева за кафенце, плащат ми бала, плащат .. хиляди неща, само и само аз да съм щастлива. И аз съм. Оценявам всичко, просто не съм сантиментален човек.. никога не съм им казвала че ги обичам.. .. Конкретно към въпроса ти: Не, не съм се сблъсквала.. Никога не съм се оплаквала.. била съм гладна с дни... била съм хулена и неразбрана.. била съм на дъното.. но там съм била само в главата си, затова реално погледнато- всичко е просто smoke&mirrors.
Интересува ли те какво става около теб?
Как да обясня по-ясно, че аз от хора не се интересувам. Интересувам с от некоректното отношение към животни.. дотам. Кон с капаци. Не съм бездействаща при неправди, но не ги търся.
Смяташ ли, че е безотговорно да нямаш позиция?
Не съм казала че нямам позиция, винаги имам. Нямам нужда да я показвам.
Защо за теб хляба е на едно ниво със свободата?
Наистина нямам нерви да отговарям на подобни въпроси..
Обичаш ли оковите? (и в пряк, и в преносен смисъл)
Никой не обича оковите..логично е. Но аз.. мога да кажа и да и не. Като представител на зодия Риби, аз съм..родена за да служа.. на любовта предимно. "Той".. ме има напълно.. може да прави каквото пожелае и да ми заповядва каквото иска.. аз харесвам правото си да изпълнявам. Но само с него. При всички останали случаи съм абсолютен бунтар и не приемам нищо от никой. ... Страх ме е че няма да си намеря работа никога, не умея да има шефове.. Да, да знам че всеки е така, но аз съм в крайност. При първа забележка, си хващам багажа и си тръгвам, случвало се е много пъти. Ще седя гладна и ще спя на пейка, но шеф аз няма да имам. Просто се изприщвам при мисълта.. Колкото до оковите, сега се замислих какъв страх ме хваща, че съм затворена на Земята. Да милиарди километри, да, няма да я обиколя никога... но няма и да изляза никога от нея.. Подтискащо е, знаейки че има къде да бъда извън нея, но нямайки властта да го направя.
Смяташ ли, че хората на изкуството трябва да ценят повече СВОБОДАТА, отколкото хляба? Art of art's sake, нали така. Така трябва да е.
Смяташ ли, че поставяйки материалното на едно ниво с духовното, то ти абдикираш от ролята си на артист/съзидател и се потапяш в дълбините на сивата посредственост? Не се потяпям никъде, където не съм потопена умишлено и насилствено. При това положение в България, аз не мога да стана номад и да живея свободно, мотаейки се с мандахерцащи се дредки на главата и пиейки вода от ручейчета, живеейки природосъобразен живот.. след като Мога.. да кажа "да" на една стабилна сума пари, губейки достойнството си, правейки нещо.. което не бих по принцип, дори да не е срамно или подсъдимо. Но такава е ситуацията в страната.. В света..
за да се успокоиш малко
Какъв хляб обичаш - бял, типов, пълнозърнест, черен....?![]()
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
Абсолютно права си.. това ми се повтаря цял живот и докато в първите години успявах да го отрека, сега просто не мога да кажа не на очевидното. Мързелива съм..Много. Безкрайно много. Но пак мога да се извиня за пореден път със зодията. Ниско енергийна е.Първоначално написано от Celence
![]()
По въпроса..- харесвам..хора коите по нищо не приличат на мен. В компанията.. аз съм лидер, и ако има някой с тези черти, много вероятно е ако не се подчини, да не се разберем.. Но тъй като такива странни и отвратителни хора като мен са рядкост, имам щастието да се разбирам със почти всички. Харесвам хора с ... акъл. Най-вече такива, които не играят роля.. а тук вече кръга се стеснява.. защото мъчейки се в момента да се сетя за хора които не играят абсолютно никаква роля.. ми изкачат 3-5 лица, не повече. Малко е глупаво, но моят приятел е единственият мъж реалист, който съм срещала през живота си. Толкова е заземен, че почти е задръстен. Има черти които не харесвам в него, но факта че той може да ме изкара от моите състояния с едно действие..е толкова голям плюс, че едни мръсни чорапи до леглото едва ли могат да направят някаква разлика в отношенията ни.
Какви още хора харесвам..хора които знаят много в сфера която ме интересува. Мога да седя с часове с отворена уста и да слушам..
Харесвам отворени към предизвикателства хора, което е най-големият минус на моя приятел, но ще го излекувам.
Не харесвам безкрайно добри и наивни хора.. Чиста проба глупост е това за мен, но харесвам усмихнати хора. Хора които имат проблеми, но не ги разнасят и ги прикриват добре, защото знаят, че нямаш право да помрачават щастието на приятелите си. Харесвам и амбициозни хора, които обаче знаят границата.
Ох кеф! Всякакъв обичам! Никой не е по-голям от хляба! Впрочем Умирам от глад! Кеф кеф! хахаПървоначално написано от Ewok
![]()
и аз съм хляб-фенПървоначално написано от ShiZo
особено ако е топъл...
![]()
какво ще ядеш?
Всеки ден ми е екзистенциална криза.