- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Дуфастон - при липса на менструация
Ако има някоя, като мен - с липса на менструация и пила Дуфастон - би ли споделила имало ли е странични ефекти?И какви? По каква схема го е пила и колко дни след приключване на приема й е дошло?
Питам, защото го пих по схема 3 дни поред - 2 пъти на ден. Минаха трите дни (последния беше в събота), изпих хапчетата и никакъв резултат. Докторката каза, че би трябвало до седмица да ми дойде. Честно казано по-логично ми звучи, след като изпиеш хапчетата и да ти дойде,а не да чакаш някакъв дълъг период от време.
Както писах и в другите теми - за последни ми дойде на 23 март. Последната продължителност на цикъла ми беше 28 дни. По принцип варира от 21-2 до 26-7, най-често. Периоди като 28,29 и 30 дни са изключение и единични случаи. Та сега е 3 май, т.е. минаха 42 дни и нищо.
И между другото докторката не ми е пускала някакви изследвания, например хормонални, на основата на които да ми е изписала Дуфастона. Просто го изписа. Преди да ида при нея ми се повхиха много болезнени пъпки. След това (и аз не помня вече кога точно) гърдите ми се подуха много. Кръста ме боли всеки ден.
Тест за бременност правих, доколкото си спомням на 21 и на 22 април. Може би и на 23 и 25. Седмицата 26 април - 02 май не съм правила тестове,защото започнах да пия Дуфастон и да провеждам лечение. И между другото най-често споменаваната употреба на Дуфастон-а, която открих по форумите, беше за бременност и укрепване на плода.
И след всичко това, не знам какво става. Много съм объркана и притеснена, и уплашена. Искам да направя още един тест, но не знам дали ще отчете вярно, след като съм пила тези хапчета.
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...