YouDontKnowMe, според мен първата ти грешка е описана още в първото изречение - „аз започвам връзката“. Не, че има нещо лошо И това да се случва някога, но според мен най-лесно можеш да прецениш доколко едно момче ще ти допадне за връзка, като така си „наредиш картите“, че да го предразположиш той да направи първата крачка. Ако не поддава - ами, явно няма да си паснете като характери, ти търсиш по-решителни и независими... което съвсем не означава да простаци, които да ти подвикват и да те пляскат по задника, с които не би могла да водиш и нормален разговор на интелектуални теми.
Няма да е лошо да отговориш на въпроса какво имаш предвид под „взе да ме обича“ - това не е като да реши да си вземе обувки и да ги носи... може пък и ти да не го вдъхновяваш особено, и той да те приема като добра приятелка, но да не го осъзнава... може да се е съглсил да сте заедно, само защото много те харесва като човек и не би искал да те разочарова. Най-добре е открито да поговорите за проблемите във връзката си - сигурен съм, че на момчето също никак не му е приятно да му крещиш „за щяло и нещяло“, понеже ти така можеш да изразиш неудовлетворението от връзката ви (пък той едва ли го разбира). Успех!... сигурен съм, че връзката помежду ви е достатъчно силна, за да може дори да спрете да сте двойка - да си останете добри приятели.