.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35

Не тръгва...

overclock-си пц-то и сега не тръгва... Ни приема ни предава... Не се включва нищо.. Да ли е изгорял

Re: Не тръгва...

Цитирай Първоначално написано от transformable
    overclock-си пц-то и сега не тръгва... Ни приема ни предава... Не се включва нищо.. Да ли е изгорял
    А ти какво имаш в предвид под "не тръгва" - изобщо не реагира при натискането на "Power" бутона ли? Ако е така пробвай да нулираш Биоса, като използваш "дъмпера" на дъното, който е за тази цел или махни батерията за 1-2 минути, до като се разредят кондензаторите! Ако след това пак не тръгва, най-вероятно е изгорало или захранването или дънната платка, но си оставям вратичка и за други възможности...

П.С. - Да не забравиш да изключиш компа от електрическата мрежа, преди да пипаш каквото и да е нещо по него въпре, защото има възможност за получаване на статично електричество и по такъв начин да изгориш някоя част, ако още е здрава...

Re: Не тръгва...

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Цитирай Първоначално написано от transformable
    А ти какво имаш в предвид под "не тръгва" - изобщо не реагира при натискането на "Power" бутона ли? Ако е така пробвай да нулираш Биоса, като използваш "дъмпера" на дъното, който е за тази цел или махни батерията за 1-2 минути, до като се разредят кондензаторите! Ако след това пак не тръгва, най-вероятно е изгорало или захранването или дънната платка, но си оставям вратичка и за други възможности...
    Включвам го не стартира.. Отворих го за да видя да ли процесора да не би да е прегрял нещо... Беше доста топъл,но след 15 мин се охлади и пак не тръгна... Ще пробвам това което ми каза,но не разбирам много от пц-та и т.н..

Ами като не разбираш от РС-та за какъв дявол си тръгнал да оверклокваш? Или си чул някъде, че имало далавера да надуеш 2 гигахерцов процесор на 3 гигахерца...
    Помисли ли дали дъното поддържа стойностите, които се опитваш да настроиш? Дали паметта може да работи на новата честота или ще издържи допълнителното напрежение? Имаш ли читаво охлаждане, което да е в състояние да отведе допълнително генерираната от процесора топлина поради по-високата тактова честота?
    Аз се мъчих повече от два месеца с едно дъно на Асус (P5Q-E), което не искаше да разпознае 16GB OCZ Gold памет. Писах в какви ли не форуми на Асус, на OCZ, но... така и не успях да накарам системата да се държи стабилно с толкова памет, и я оставих на 12.
    Преди да ресетнеш биоса с този джъмпер изключи захранващия кабел както те посъветваха по-горе и натисни бутонът за включване. По този начин токът, който се е задържал в кондензаторите, ще "излезе".
    Като цяло не се препоръчва да променяш работните честоти на нито един компонент ако не знаеш какво правиш. Рискуваш да изпържиш всичко :)

Супер фен
    Кажи ми какво пипа, докато го клоква?
    Ако си пипал само множителя и входната честота, постът на @doomkiller ще те оправи, въпреки че когато напрежението е недостатъчно ПСто пак тръгва и излиза черен екран и ти изписва че е неуспешен овърклока и можеш да се върнеш БИОС или да продължиш по дефоулт настройки (демек не клокнат).
    П.С Кажи ми какво променя и колко (точно ми кажи колко бутна честотата и множителя и какъв ти е процесора)
    Ако си пипал напрежението 100% си го изгорил.
    Ако е прегрял по принцип БИОС има опция при определени градуси да се гаси и като истине може да се пусне.

Мега фен Аватара на Petrow
    Град
    Барселона
    Аз лично го учих това за oveclock-a че е доста голяма грешка да го направиш... а й не мога да разбера защо го правите.. като дори при успешен overclock не се усеща разликата (поне така съм чул )

Цитирай Първоначално написано от Petrow
    Аз лично го учих това за oveclock-a че е доста голяма грешка да го направиш... а й не мога да разбера защо го правите.. като дори при успешен overclock не се усеща разликата (поне така съм чул )
    Ами то това си е мания... Вземаш си нова машина и я клокваш, слагаш водно охлаждане, вдигаш напрежението и от една средностатистическа машина правиш по-добра... Все пак всичко си е относително. При клока чувствително се скъсява живота на всички елементи на РС-то. Аз примерно съм си клокнал процесора (10%) и Рам паметта за да работи на по-голяма честота (тя си е клокерска). Преди време и Видеото бях клоквал, но след тестове видях колко може да се постигне и го върнах обратно към заводските честоти (видеото заводски е клокнато малко), защото в момента игри много рядко пускам, пък и да пусна някоя я играя най-много 10-15 минути. По скоро ми прави кеф да тествам машината на новите заглавия!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Petrow
    Овърклока единствената полза от него е ако ПСто ти е по-старо да го направиш по-бързо с минимално финансиране.
    Иначе е голяма мания, колко му е предела (както при колите, искаш да пробваш колко може да дигне), ако не му разбираш, не се занимавай!

Град
    Плевен
    Живота на компонентите е средно 5 до 10 год., но преди това вече ще са тотално морално остарели. Компонентите са клок се подбират внимателно, не можеш да очакваш стабилен овърклок със захранване китаец Noname, дъно Asrock и там няква евтина памет. Компонентите са малко по-скъпи. Инак овърклока се използва масово - имаш по-нисък клас проц. го буташ до по-висок, ама си трябва първо солидно захранване и охлаждане и второ опит - не става - тук и там да натиснеш. Има си граници, които кат пресечеш от хубав прос вече мож да си имаш ключодържател. Така че към автора, нулирай биоса, като извадиш батерията или с джъперите и не се занимавай с неща, дет не разбираш.
    Бъди пръв или умри опитвайки се да станеш!

Голям фен Аватара на asp1r1n94
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bonbogoko
    Компонентите са клок се подбират внимателно, не можеш да очакваш стабилен овърклок със захранване китаец Noname, дъно Asrock и там няква евтина памет.
    Какво против Аsrock ,от 4 години ми е и нямам проблем!

Град
    Плевен
    Че кой ти е казал, че имам нещо против малката сестра на Asus, напротив първия ми комп още от време оно беше с Asrock K7VM2 и Duron се клокваше с нея от 1300 на 1500 Mhz. Дадох пример че от нищо нещо не става, не можеш да изтискаш повече от low end решенията.

Мега фен Аватара на L0ST
    Мен лично ме съмнява да го е изгорил. От 6-7 години клоквам всичко - процесор, рам, видео и до сега не съм успявал да изгоря нищо макар и да клоквам на "предела" им, но разбира се преди клок чета по форуми, сайтове и т.н., при клок се усилва постепенно, наблюдават се волтажи, температури и т.н. .

Не знам защо си помислих, да не би да му е изгоряло захранването - примерно едвам е държало рпеди клока и след клока не е издържало, не знам дали е възможно де...

Аз имам едно c2d дето го клоквам на 100% със боксов охладител и стокови волтажи и си кара по 24/7 абсолютно стабилно и държи по 30 градуса на idle, добра партида предполагам.
    Lexynnka

Град
    Барселона
    Клоквайте бе давайте... после пускайте теми .. " Не тръгва"

Град
    Плевен
    Спок, истински клокър никога няма да пусне тема, тези дет пускат теми са леймъри, които нямат нищо общо с нас. За да си клокър трябва четене, а те без да четат пипат и после плачат.

Град
    Барселона
    Аз съм си много спокоен ,признавам си не мога да overclock-a но неискам и да пробвам защото знам че ще го объркам,като незнаеш по добре непипай..

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от L0ST
    Мен лично ме съмнява да го е изгорил. От 6-7 години клоквам всичко - процесор, рам, видео и до сега не съм успявал да изгоря нищо макар и да клоквам на "предела" им, но разбира се преди клок чета по форуми, сайтове и т.н., при клок се усилва постепенно, наблюдават се волтажи, температури и т.н. .

Не знам защо си помислих, да не би да му е изгоряло захранването - примерно едвам е държало рпеди клока и след клока не е издържало, не знам дали е възможно де...

Аз имам едно c2d дето го клоквам на 100% със боксов охладител и стокови волтажи и си кара по 24/7 абсолютно стабилно и държи по 30 градуса на idle, добра партида предполагам.
    абе момче ти вярваш ли си?
    Който и да е процесор от c2d серията не можеш да подкараш на клок от 100% със BOX охлаждането му, който да е 24/7 и да държи 30 градуса, пък волжата ти направо ме утрепа....
    Това което си написал и Господ не може да го направи!

Мега фен Аватара на L0ST
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Цитирай Първоначално написано от L0ST

абе момче ти вярваш ли си?
    Който и да е процесор от c2d серията не можеш да подкараш на клок от 100% със BOX охлаждането му, който да е 24/7 и да държи 30 градуса, пък волжата ти направо ме утрепа....
    Това което си написал и Господ не може да го направи!

Хващаме ли бас? Абсолютно сериозно ти говоря, ако не знаеш по-добре не пиши. Мога да ти пратя един шот от преди няколко месеца на евереста да идиш за клока и волтажа, температурата не съм я снимал. Сега съм с друг процесор

EDIT:
    http://prikachi.com/files/1559199N.jpg

ЕДИТ2:

Оф не бе, не 30 градуса, държи към 40-45, щех да пиша 40, техническа грешка, пък и никога не си проверявам коментарите - мързел. Държи си към 40-43 градуса със бокс-а, но не повече
    Lexynnka

Супер фен
    А ти правиш ли разлика между Core 2 Duo и Pentium?
    Мисля че този процесор е към фамилия Pentium, не към Core 2 Duo.
    Относно напрежението те поздравявам за сполучливата бройка!

Мега фен Аватара на L0ST
    Попринцип както казах, преди да клоква чета по форуми. Не съм сигурен наистина дали не е dual core pentium, но при купуването ми казаха, че е c2d и сега при търсене на модела за клок първо ми узлиза: Intel Core 2 Duo E2140/E2160 Overclocking Results
    Така че, де да знам

Стар процесор, но оже скоро да го сложа да направя още един тест, ще му сложа някой хубав охладител и ще видя до де мога да го дигна
    Lexynnka

Захранването е изгоряло.. Оправих го

Град
    Плевен
    Браво и не си прави експерименти с китайски захранвания че следващия път може друго да отиде. Почети преди да правиш какъвто и да е клок и виж дали с направения клок имаш реален прираст в произовдителността, да не е само за спорта. Купи си хубаво захранване и охлаждане на всички ключови елементи - мосфет, охлаждане на проца да не е фабричното въпреки че за лек клок и то върши работа. И внимавай гаранцията отива и после да не получиш изгорял проц, вместо бърз/

Супер фен
    Абе кой ви излъга че с AsRock не може да се прави Overclock ? Аз стария си процесор от 2.8 го клокнах до 4.2 GHz и сигурно щеше да може и повече ако захранването не беше 255W (Процесора беше Intel Celeron D336) + това AsRock пуснаха едно тестово дъно с което само с една настройка ти клоква процесора на 100%, но тъй като е тестово ставаше само с един модел на Intel C2D ...

и като клоквате ... заключвайте честотите на видео картата и на Рам паметите че незнам дали ще опушитее процесор или дъно ... ама видеото може да замине ...

Аз се чудя само, какви са тези клокове за които говорите на 100% без да пипате волтажите на процесора и температурата се вдига само с 10 градуса при боксов охладител...

За мен това е НЕРЕАЛНО! Може евереста да пише, че е клокнат процесора двойно, но фактически това е заблуда! Процесора работи на доста по малка честота, защото ако не му подадеш повече ток, няма как да стане този "мощен" клок!

П.С. - Може и да греша (в което силно се съмнявам), но дори и по някакво чудо да стане клока, колко време мислите ще издържи този процесора?!?!

То клока най-добре става ето така:
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AdbsnEYr0wA&feature=related[/youtube]

Супер фен
    Ами за това въпросното дъно което споменах ... сигурно само си вдига волтажи и т.н., просто си има настройа за 100% клок, с температурите също незнам как стоят нещатата там ... колкото до клок-а при мен ... ест. бях вдигнал волтажа на процесора и за охлаждането се бях погрижил (4х8см + 1х12см перски за кутията и Freezer 7 Pro за процесора)

Трябва някой ден да се хвана и да видя какво може Е5300

Мега фен Аватара на L0ST
    Напълно реално си е. Няма как да ви докажа, затова не смятам и да споря.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/...-e2140-success
    http://www.overclockers.com/forums/s...d.php?t=513496

Първите резултати от google za OC e2140

Това ми е последният коментар тука - винаги ще се намерят хора, които ще спорят, няма смисъл и аз да продължавам - безсмислено е.

Ади със здраве и заминавам да търся некви лекарства, че едвам мърдам
    Lexynnka

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си