.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Как да се справя ?

В семейството ми има много проблеми. Като започнем с най-важната парите. Винаги се карат за пари. И после си го изкарват на мен. Мама на всичко отгоре като се ядоса пие алкохол и пак на мен си го изкарва. Не съм отличничка и това смъква още повече самочуствието ми. Не съм нито красива, нито умна, нито готина. Как да се справя със ситуацията. Вече съм на 13 скоро ще имам изпити след 7 клас, а не искам да стана пропаднала. Във вас ми е надеждата. Помогнете ми. Дайте ми съвет

Всеки малко или много има проблеми с парите в днешно време. Говори с родителите си и им обясни, че не ти е приятно да си го изкарват на теб и че ти нямаш никаква вина за проблемите им. Колкото до училище, постарай се да си по прилежна. Учи по-старателно и ще се удивиш от резултатите. Почти нищо не е непостижимо, ако го искаш достатъчно силно, особено хубави оценки и елитно училище.

Супер фен Аватара на AutomatiC
    не виждам къде ти е спасението освен в учението,за това взимай учебниците и се приеми по насериозно.нека целта ти е да завършиш 12 клас с възможно най-добрия успех,да кандидатстваш в университет и съответно да си вземеш изпитите,с една дума да продължиш напред.ако парите са проблем,вече има заеми за студенти.сега тези 5 или 6 години(до 12 калс),колко ти се падат,учи..можеш и да отделяш време за приятели,гаджета,все пак не се знае какво ще ти поднесе живота и пак главната ти цел трябва да бъде образованието.за родителите ти мисля,че няма как да ги промениш освен ако те не желаят това.явно майка ти наистина е отчаяна щом си излива мъката с алкохол,което наистина а жалко.
    http://www.panoramio.com/user/598821
    it's all a theatre and i'm never myself..

Цитирай Първоначално написано от SadBoy93
    Всеки малко или много има проблеми с парите в днешно време. Говори с родителите си и им обясни, че не ти е приятно да си го изкарват на теб и че ти нямаш никаква вина за проблемите им. Колкото до училище, постарай се да си по прилежна. Учи по-старателно и ще се удивиш от резултатите. Почти нищо не е непостижимо, ако го искаш достатъчно силно, особено хубави оценки и елитно училище.
    няма смисъл да говори с родителите си

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Защо да няма смисъл? Малка е, неможе да се изнесе. Все пак трябва да се търпят един другиго. Те и са родители - трябва да и помогнат и да я разберат. Сега е най важно да се съсредоточиш върху учението, защото това сега е най важно. Не трябва да се самосъжеляваш, затова че нямаш пари. Можеш и без тях да си щастлива. Не си мисли, че не си готина и т.н, след време ще има кой да го оцени. Но трябва да говориш с родителите си, защото това влияе лошо на теб.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
    Защо да няма смисъл?
    едва ли ще я изслушат,а ако го направят може да си навлече гнева им,пиян родител не се знае какво може да стори.техните трябва сами да се осъзнаят,дори и да се оплаче от живота който водят,едва ли биха го взели толкова на сериозно.може да си кажат"вчерашна пикла,взела да се оплаква и да дава съвети на възрастни".ако иска да поговри с тях,да пробва..1 път не е излишен за да си направи сама изводите..

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    - В днено време всеки има проблем с парите..
    Но това да не ти е причината - да се самосъжаляваш и да станеш безсилна..

- Бъди уверена във себе си..Не си мисли,че не си готина,че не си умна и че не си отличничка..И какво от това - има решение,за да се справиш..Просто трябва да седнеш и да учиш - колкото и трудно да ти е (Все пак те разбирам напълно..Много трудно е да се отдадеш на учене,когато имаш проблеми)..Но ако трябва и насила го направи - но го направи..Ето,че ни наближават кандидат-гимназиалните изпити и ние трябва да се справим с тях.. Не се отчайвай - живота е пред теб..И само ти имаш силата да го промениш..

- Не се самоунижавай..Не си казвай,че не си готина и умна..
    Външността не е от важното,нали ? Никой не би тръгнал с красив,но глупав човек..

Умна си - личи си..Ако беше "глупава/тъпа" нямаше да те притеснява това,че имате проблеми..Нямаше да обръщаш внимание на нищо..

- И ако трябва - поговори с тях,но когато са спокойни
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Град
    Варна
    Да го осъзнаят? И кога според мен? Когато тя вече ще се е съсипала, когато няма да може да се съсредоточи в/у ученето, което ще и коства доста. Когато няма да може да излезе, тъй като ще им проблеми. Сега е в такава възраст, когато влиза в пубертета и е най чуствителна, и тези неща и влияят. Като може да се оправят тези неща, защо да не опита?
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Град
    в облаците ^^
    направи го заради себе си ... учи упорито, пък може да го направиш за да се докажеш пред вашите, не си съсипвай бъдещето заради тях, учи напук, учи с яд, учи с хъс ... за да може някой ден да си намериш прилична работа и да не изпадаш в това положение (искрено ти го желая)... щом имаш желание да учиш ти си свършила 2/3 от цялата работа (казва учитела ми по китара ), игнорирай проблемите, заключи се в стаята си и не мисли за вашите, вместо това чети по БЕЛ примерно, не мисли за това положение ...
    и абсолютно никога не се подценяввай по тоя начин (не била красива, готина, умна...и т.н) ако ти се мислиш за такава, точно такава те виждат останалите хора!
    един съвет от мен ваканцията когато ще имаш достатъчно свободно време ти прапоръчвам да видиш книгата "Подсъзнанието може всичко" ...

ПП. успех на изпитите!

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Говори с родителите си,че се чувстваш зле.Все пак те не могат да те товарят с техните проблеми.Трябва да ти помогнат да се справиш.Разкрий им,че като се карат така и ти пречат на училището.Но не позволявай каквото и да става,това да ти пречи да вървиш напред.

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от SuNsEt
    Говори с родителите си,че се чувстваш зле.Все пак те не могат да те товарят с техните проблеми.Трябва да ти помогнат да се справиш.Разкрий им,че като се карат така и ти пречат на училището.Но не позволявай каквото и да става,това да ти пречи да вървиш напред.
    +1

много е лесно да и се дават съвети като "говори с родителите си",на думи нещата изглеждат фасулски,нали?вярно е,че няма да може вечно да ги търпи и рано или късно ще дойде моментът,когато ще изрази чувствата си по един или друг начин.лесно изглежда и да я съветваме да учи,въпросът е до колко момичето е амбицирано.кавгите на родителите ще се отразят отрицателно,предполагам.си гурно авторката на темата ни е спестила някои случки,така че каквото и да казваме,да спорим,да не спорим,мненията ни ще бъдат частични,както поставения проблем.

Град
    Варна
    Тя си решава. Ако иска да се измъчва, да търпи и да стои.

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    AutomatiC, , а ти какво мислиш,че можем ние да направиме? единственото което можем е да и даваме съвети,ако можеш да направиш нещо повече за нея,направи го. колкото до темата..
    наистина е заплетена и трудна ситуация..мисля,че в момента трябва да наблегнеш на ученето..накрая можете и ти и родителите ти да сте доволни от резултатите.И плюс това,не си казвай,че си грозна и тн.няма да си помогнеш така.Ако не се харесваш,можеш да направиш нещо по въпроса..малко гримче,нова причесчица,ала бала.Освен това,проблема с парите е при много хора.При удобен момент се опитай да поговориш с майка си,кажи и,че не ти е приятно,че те наранява с това поведение и т.н.Дори някой път можеш да скриеш алкохола. Ии все пак се надявам да съм помогнала.Успехче

Всеки или почти всеки в днешно време има проблеми с парите.Поговори с майка си,кажи й че ти не си виновна и да не си го азкарва на теб.Учи повече,старай се в училище!Успех ти пожелавам

Нищо неможеш да направиш както виждаш си писала не съм красива нито готина това не те интересува въобще а за учението мислите ли че вече са минали толкова години дето си е щракала пръсти и сега точно в последните седмици изведнаж ХОп и става отличничка не става моме учи за по-нататък защото незнам какво ще излезе от теб съжалявам за съсипването на надеждите обаче това е суровата истина. Щом единствената ти надежда е в форума представям си колко си отчаяна оправяй се сега защото после ще късно и не разчитай много на родителите си в твоя живот можеш да разчиташ единствно на себе си успех и дано положението ти се подобри

Супер фен Аватара на BiGBaDWolF
    Град
    Зелен Свят!
    Обеси се ..

Град
    Lyon
    еми първо си седни на гъза .. учи за изпитите .. влез някъде (: тогава почни да си мислиш за външния вид като изградиш свои собствен стил ..
    “You know, a long time ago being crazy meant something. Nowadays everybody's crazy.”

Сигурна съм, че си и красива и умна, и готина. Поне пишеш напълно грамотно, за разлика от много твои връстници, и не само. Учи си уроците. Когато се карат, затвори се в стаята си или излез.

Супер фен
    Бъди сигурна в себе си ,че ще изучиш и успееш.

захвайщай се яко с учебницте и това е спасението

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си