- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Жалко е!...
Живеем в един лицемерен, материален свят, където всеки търси своята изгода независимо какво коства това на останалите. Вече не се толерира духовното и истинските човешки ценности. Хората са забравили значението на думите "Обичам те" и "Приятел". Днес приятел е всеки, който можеш да използваш и обичаш всеки, който се навие да скочи в леглото ти. Доверяваш се само на себе си...
До къде стигнахме?! Къде изчезна човечността ни?! Защо забравихме кои сме и се превърнахме в собствените си копия?!
Когато някой бъде различен бива бавно, но сигурно смачкван от обществото и дори да се бори се превръща в едно от тези пагубни копия на материалното.
Естествено за всички на първо място е оцеляването. Но на какво?! Материалното естествено! Борим се за да се заблуждаваме, че докато дишаме съществуваме. Но така ли е?! Едва ли...
Нашата същност изчезва, губи се, а ние дори не осъзнаваме факта, че вече сме мъртви, водейки еднообразен живот... И отново всичко се превръща в едно огромно копие...
Ако живота е една пътека, където началото и края се застъпват, а от страни на нея има пропаст, то тогава ние копията вървим по тази пътека и се въртим в кръг... Дали се връщаме назад или продължаваме напред няма значение. Дали попадаме на плаващи пясъци - потъваме или се измукваме няма значение, защото всичко е просто една суета на човечеството. В крайна сметка всеки залита и пада в пропастта.
Въпроса е само един- "Заслужава ли си?". Заслужава ли си да си различен, да се бориш за да бъдеш себе си, да бъдеш смазан в борбата си, просто защото е нечестна - един Човек срещу цялото ни безлично общество от копия и на края да се превърнеш в един от тях или да паднеш в пропастта...
Заслужава ли си?!
What I've felt
What I've known
Never shined through in what I've shown
Never be
Never see
Won't see what might have been
Естествено.
Винаги можеш да срещнеш хора, различни от клишето.
Винаги, стига да знаеш къде...
http://nagradionline.info/vote/menace4
Гласувайте и ще получите услуга
Ще бъда и съм влюбен аз,
и така до сетния си час.
Rikh' darman derigno'h darmee
Dak'roh dendror Tha'raa zighmee...
Заслужава си да се бориш, разбира се. Но това е трудно и трябва да го правиш цял живот. За това повечето хора си казват просто "Няма смисъл" или "По-лесно е иначе."
А, самата тема като че ли не е в точният раздел.
I look up to the sky
And now the World is mine
I've known it all my life
I made it, I made it!!!
http://www.youtube.com/watch?v=F_7baOCYg-Q
Книга ли ще пишеш, или сценарий?
Материалното винаги е било и ще бъде част от нас.Колкото повече време минава,толкова по-материални стават хората.Просто това е така,защото всичко става все по-скъпо и ти трябват повече пари за да живееш нормално.Това не трябва да изненадва никой.Ще става все по-лошо.Тези въпроси,които ти задаваш може би всъщност не те интересуват толкова.В смисъл...сигурно си била толкова разочарована от някой и за това накрая си решила да напишеш една тема,но надали наистина те интересува мнението на другите.Ти просто искаш да изкажеш мнение и да покажеш,че си безсилна срещу цивилизацията.Никога няма да може да бъде както преди,нито да стане по-добре.Просто всеки трябва да продължи да живее по възможно най-добрия начин и да не пречи на останалите.Колкото до свободата ни-човек никога не е напълно свободен,нито напълно независим.
Ем книга преди време бях писала сега е ред на друготоПървоначално написано от SemperFidelis
![]()
What I've felt
What I've known
Never be
Never see
За свободата съм съгласна. а за останало ми да преди доста време бях разочарована и бях ги писала некви... ем това е едно нещата които си драсках тогава и сега реших, че чуждото мнение и полезната критика никога не са излишниПървоначално написано от SuNsEt
![]()
What I've felt
What I've known
Never be
Never see
+1Първоначално написано от nerazbranoZLO
За свободата съм съгласна. А за останало- ми да преди доста време бях разочарована и бях ги писала некви... Ем това е едно нещата, които си драсках тогава и сега реших, че чуждото мнение и полезната критика никога не са излишниПървоначално написано от SuNsEt
![]()
What I've felt
What I've known
Never be
Never see
Колкото и да е жалко от части съм съгласна с това.Но всеки сам си решава дали си заслужава и е достатъчно силен да бъде себе си и да остоява принципите си.![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Олее писна ми от пeсимистични хора и теми.Огледайте се наоколо и вижте красотата на живота-аз мога да я намеря в 1 цветенце,в луната,в усмивката на някой любим човек.Не съм най-щастливия човек на земята ,но съм се научила да се радвам и на малките неща и винаги да гледам откъм хубавата страна на нещата.Живота е такъв какъвто си го направиш!!!Има свястни приятели,има и свястни момчета,проблемът е във вас ,че сте си ги избрали такива ...
I can't stop myself from loving you <3
Човек да ти завиди за оптимизмаПървоначално написано от cinderella_gugutka
Да и аз съм стояла и наблюдавала и съм се възхищавала на природата и това, че всеки неин елемент има своето място и колко съвършенно е създадено всичко, но нали се сещаш че само с това не се живее. И все пак заради такива, хубави, да редки, но щастливи моменти си заслужава да се бориш до край
![]()
What I've felt
What I've known
Never be
Never see
точно това имам предвид.Животът не е лесен,но съществуват онези моменти ,в които си казваш-ето,заслужава си цялата преживяна болка,страдания,разочарова ния и какво ли още не...![]()
I can't stop myself from loving you <3
тва ме накара да се замисля лол
.
Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<
.
Браво, че можеш! И до какъв извод стигна?Първоначално написано от onqtam
![]()
В интерес на истината това ми и бече целта-някои да се замисли над думите ми... 10х![]()
What I've felt
What I've known
Never be
Never see
Да,заслужава си,защото по света тези хора които се борят все още не са 1-2 или 100,много повече са,въпреки,че булшинството е както казваш ти "бледо копие.."
И разбира се,всеки сам може да избира и подбира приятелите си,и любовта си (говоря за половинката на човека) Всеки сам преценя,заслужава ли си този човек да диша от собствения му въздух или просто да го издуха и да го подмине.
All of our dreams can come true - if we have the courage to pursue them.
Нормалното вече не е нормално, така че ако сте нормални сте ненормални за този святEither follow the others or be a hermit... Второто ми звучи по-добре
Как искате да има хора с ценности като вие самите толерирате точно обратното поведение? "И какво като съм на 13 не мога ли да спа с приятеля ми?"... Имате над 10 партньора за 1 година и всички са би били истинската любов
Успех с намирането на (не?)нормални - търсете ги между хората които отхвърляте...
Винаги ще отстоявам позициите си без значение дали това се харесва на останалите или не, важни са само хората, за които ми пука, никога не ми е било фикс идея да ме харесват всички. Да, животът наистина не е никак лесен, има страшно много трудности, но все пак съществуват и малките удоволствия в живота, има мигове, които наистина спират дъха ти, прекрасните спомени, самия факт поне веднъж да си се почувствал обичан е всичко, което е от значение и болката и страданието сякаш не са били напразно.
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Странно. От доста време си мисля за абсолютно същите неща, каквито и автора на темата. Опитвам се да разбера света, да открия смисъла на човечеството, каквото е то в момента. Но не успявам... Хората буквално са като попаднали в един непрестатен, кошмарен цикъл, който изсмуква жизнеността на това, което трябва да бъдем. Всичко е само пари и власт. До това се свеждат целите на хората в живота. Едни ги постигат, а останалите продължават да се лутат безцелно в проклетото ни общество на лъжи и измами. Не че първите са постигнали много, като се замислиш: просто повече контрол над масата от "зомбита", който само привидно изглежда като удоволетворяващо постижение. Всъщност не означава нищо... поне за мен.
Хората трябва да се замислят, какво правят и какво оставят след себе си на Земята. В момента това е едно голямо НИЩО! Дори да живеят охолно те са духовно деградирали същества, несъзнаващи красотата на искреността и добрите чувства.
Аз все още търся начин, който да ми предостави хубав живот без стремежа към забогатяване. Не ламтя за пари,... нека бизнесмените си ги взимат милионите и в стремежа си да забравят красотата на съществуването. Аз само искам спокоен и пълноценен живот, който за съжаление е невъзможен без нашето велико изобретение, превърнало се в зъл господар: паричките
ПП: Огледайте се около себе си и вижте хората в светлината, в която се надявам, че съм успял да ви ги представя. Смешни са, нали?