Здрвейте,от много време чета из форума и сега реших да се регистрирам от една седмица започнах да скачам на въже (искам да поотслабна в дупето - то попринцип си ми е изпъкнало а сега и понадебеля е доста назад .. имам и стрии ;х)на 14 съм не пазя диети ям от всичко но по малко количество .. (вече) .... от седмица скачам на въже .. но проблема ми е че незнам на какви серийки да скачам за да има ефект .. първия ден направих 50 скачания и почивка,после пак още 2 пъти и стават 150 после 2 пъти по 60 ,после 3пъти по 70 и един път 30 - общо за деня 510 (на всеки 50,60 или 70 скашания си почивам)
така още 3 дена правех по около 500 скачания,на петия ден направих 700 ,на шестия -1100 а вчера направих 1500 .. та въпроса ми на какви сериийки трябва да ги правя за да има ефект върху топенето на мазнини .. и по колко на ден е нормално .. в темата "Съдържание на калории в различните храни" прочетох че половин час скачане на въже са 450 калории .. а аз не мога повече от 100-120 без почивка .. на какви сериики да скачам за да има ефект .. ? примерно
4 х 50
5 х 60
5 х 70
6 х 80
това мисля че са 1330 скачания ако съм ги изчислила правилно .. тези серийки добре ли са ? ако не са добре напишете какви да са серийките.също така знам че след 15тата минута от тренировката се топят мазнините .. а аз както казах не мога да направя 150 скачания на веднъж та камо ли да скачам 15 минути .. та моля ви за съвет по колко скачания на ден са добре и на какви серийки .. благодаря много на всички които прочетохте темата ми