- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против отворената връзка?
+Първоначално написано от irr3plac3able
![]()
След бури - мир и тишина,
след нощ - безбрежна светлина.
Над равноширнатия път
лучите вихрен танц въртят -
път царствен царствено поел,
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Не мога да деля човека, с когото съм с някой друг. За да имам връзка с него, смятам че аз би трябвало да мога да му дам всичко, което иска. Ние двамата би трябвало да намерим начин да разнообразим връзката си, без там да се появяват и други хора. Ако наистина сме си омръзнали и няма никакъв шанс за развитие, то тогава връзката ни е приключила. Но да имам отворена връзка, не е вариант за мен. Предпочитам да се разделим, всеки да си поживее и след време пак да се съберем, ако го искаме. Но надали би се стигнало до това.
Що се отнася до мен съм против отворената връзка, но ако други хора искат да я практикуват избора си е техен, не бих могла да ги съдя.
Аз например не съм от малките. Да дам свобода да, но свободия не. Мисля че съм си ревнив обаче, когато искам мога да го прикрия така че абсолютно никой да не разбере, но ако пък иска чак толкова много свобода...може да си я търси другаде. Както казаха отворена връзка е оксиморон. За мен това е...уж ще ходим обаче ще си изневеряваме и ще се държим все едно не сме във връзка ама за сметка на това ще си разправяме преживяванията. Е, когато ни стане скучно отново ще се правим на влюбени...просто за да не сме сами...докато не се появи "перфектнията/перфектната", които ще сложа ръка на всичко без да им мигне окото и със съгласието на половинката даже.Първоначално написано от emotion90imotion
Ето това в общи линии е за мен измишлютината наречена отворена връзка. Просто един легален начин за иневяра без последици след това.
Или наистина повечето тука сте малки, или сте много тесногръди...Какво лошо да знаеш че си с някой просто ей така без да влагаш нищо и въпреки това да си имаш абсолютната свобода да се сваляш с която/когото искаш без да трябва да се съобразяваш с този "някой/някоя" ?И по - важното една такава връзка е много по - разнообразна и интересна отколкото стереотипните "Ние се обичаме - щастливи сме" Абсолютно съм "За".
"По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев
ПРОТИВ!!
Не веднъж съм писала ако съм с някой съм само с него и очаквам същото .. НЕ ДЕЛЯ!!![]()
Не бих казала твърдо против по простата причина, че не мога да знам какво ще ми сервира животът и дали един ден няма да се окажа в подобна ситуация. До етапа на създаване на семейство предпочитам да съм единствено с бащата на детето/децата ми. Ако сме си писнали и живеем като съквартиранти, било заради децата или нещо друго, то тогава е повече от ясно, че "връзката" ще е отворена- ще си излизаме "семейно", а в същото време ще си лягаме кой с когото си иска.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Първоначално написано от kalpazanka
и аз съм на същото мнение.
^ Аз ли съм толкова наивна и заблудена, че не мога да го разбера и приема товаСлед като сте само като "съквартиранти", защо не се разделите, вместо да се измъчвате един друг и да не сте щастливи.
Не знам.. аз не бих могла да живея така.
От поста ми става ясно, че съм против отворената връзка.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
И аз съм против! Ако искаш да си с един човек, бъди само с него!![]()
FUCK-тически не ме интересувате..
Виж, всеки има право да живее живота си както намери за добре, както и всеки има право на мнение по темата. Това, че ти не си съгласна с моята гледна точка, не е мой проблем. Има ред причини, поради които има вариант да останеш под един покрив с човек, към когото нямаш чувства.Първоначално написано от LovelyGirl
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Нито съм за, нито против. Не знам какво ще ми дойде на главата и как ще мисля след време, но знам, че се привързвам адски бързо и се влюбвам => в началото всичко ще е наред, няма да ми е толкова кофти, че той се среща с други и се държи по начина, по който се държи и с мен (или подобно), но след като се привържа (и влюбя дотолкова...) няма да мога да го понеса. И затова... или ще е само с мен, или без мен.
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
+ 1 . Aко му имам достатъчно доверие защо не ?!Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Неприлично Щастлива .. : )
Това понятие нещо не ми се вързва... Ако вземем двете думи поотделно ще разберем, че те си противоречат сами.
Отворена - свобода, неангажираност, безгрижие, може би и егоизъм, зависи кой как вижда нещата.
Връзка - отдаденост, ангажираност, споделяне и още куп неща.
Та по тази логика няма как да кажа дали съм съгласен с нещо, което не възприемам.
Реално погледнато целия ни живот е етапи от отворени И връзки. Понякога сме отдадени на даден човек максимално, друг път си внасяме доста честно разнообразие в ежедневието с различни партньори, визирам сексуални, а и не само.
Започвам да си мисля, че хората, които кръшкат се чудят как да се изкарат нормални и невинни пред останалите.
разбира се че против ...тва е пълна глупост...щом в една връзка тръгна да търся разнообразие което се олицетворява в това да излизам с други ..просто е по-добре да се приклю1и тая връзка и да се продължи напред ... за каква любов ще говорим ако ги има тези отворени връзки ...
Животът ме накара с всичко да се справям,
но няма да се справя да ми липсваш ти!!!....![]()
![]()
Аз лично съм твърдо НЕ за такава връзка.
Немога да позволя приятеля ми да е с друга.!
![]()
![]()
![]()
:* 0бичам tе Nicky.[!] (hug)
(h) Казаха Ми че Един Ден е 24 часа, че Един час е 60 Минути, Но Никои Не Ми Е Казал че 1 - на Минута Без Теб Е Цяла Вечност.! (h)
Не съм малка - почти на 25 съм, но явно съм тесногръда, защото това не го разбирам, не го схващам и не го приемам. Вече 6-та година поддържам връзка, която не е отворена, в която не си сме си изневерявали, в която няма трети човек. Не бих понесла и приела това, дори и след 40 години. Според мен има разлика връзката да е "отворена" и да има сексуални забежки извън дома. В първия вариант аз/той съзнателно ще сме позволили и ще сме се съгласили с изневярата. Това не мога да го разбера и приема. Да, искам да съм с човека, но искам и тялото му да ми принадлежи. То е неделима част от неговата същност. Не бих доброволно го дала на друга, не бих му позволила съзнателно да изневери, не бих простила да е с друга под какъвто и да е предтекст. Знам, че и неговото мнение е абсолютно същото. Който иска да си ги поддържа. Аз съм егоист и искам човекът до мен да е с мен на 100% и тялом и духом.Първоначално написано от BlindedAngel
ПРОТИВ! ПРОТИВ! ПРОТИВ!
Имах такава връзка. Макар и за кратко не ми се отрази добре въобще. Слаба ми е душичката за подобни неща.![]()
Е добре .. ако си с някой "просто ей така" .. не виждам смисъл изобщо да си с него. И .. ЗАЩО ще си с него ако ще се държиш така все едно го няма ? Не виждам логика.Първоначално написано от BlindedAngel
Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))
Hilary_![]()
КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!
Против съм естествено![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Първоначално написано от kalpazanka
и аз мисля така ..![]()
Нямаше логика,беше любов.
ебаси,
'големите' дойдоха да обяснят колко са невежи тея, които не искат отворена връзка
яжте кал бе
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."