- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против отворената връзка?
Аз пък съм за.Няма смисъл да ходиш с някой и да се чустваш като в затвор (аз поне така се чуствам понякога)
I can't stop myself from loving you <3
А значи има смисъл да ходиш с някой и да си даваш тялото (или каквото е там) на друг? Да е твой, ама да чука чужди путки?Първоначално написано от cinderella_gugutka
Боже, какви изкривени представи.
Ходиш с някого, за да си негов, за да му даваш целия си свят, за да се обичате, за да бъдете само 2мата, да бъдете в мислите един на друг, да се отдавате един на друг и още куп неща, които са си само и единствено за вас 2мата.
Всякакви други изчанчени неща, не са връзка за мен.![]()
^ идеалистка си и вижданията ми са 1 към 1 с твоите, но и другите си имат разбиранията.
дали защото не могат да водят всеотдайна връзка или поради нещо друго...
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Може би и им се струва трудно и прекалено ангажиращо да се отдадат само на един човек. Не знам, странно е да мислиш така.Първоначално написано от ScionOfStorm
Да допуснеш като възможност отворената връзка O.K., ама да мислиш че именно това е истинска връзка вече не го разбирам.
ми повечето хора не го искат, защото се изискват много усилия и т.н., а мързелът - физически, емоционален или мисловен, е доста разпространен. важното е да намериш човек, който да отговаря на твоето виждане
къде са сега 'големите' пораснали батковци и каки с назидателен тон още нещо да кажат, бтв? жаден съм да попия техните менторски словоизлияния.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Има си една доста егоистична логика всъщност като се замисли човек.Първоначално написано от Priceless
"Предпочитам да съм свободен/свободна, но не и самотен/самотна. Ще се държа като свободен/свободна, но ако хептен остана на сухо ще знам че все пак имам някакъв временен измислен заместител за да не съм самотен/самотна."
П.П. 19-20 годишните започнаха да обясняват как 24-25 годишните били малки защото не приемали отворената връзка.Може пък просто да сме много дърти![]()
Сигурно сме тесногръди. Нека съм тесногръд за такива работи. Аз искам ако ще е гадже да е гадже, ако ще е любов да е любов, а не някоя с която да си уплътняваме свободното време когато ни е скучно. Ами ако на мен ми е скучно пък на нея не и е и и се занимава в тоя момент с други? Ами ако пък на нея и е скучно пък на мен не ми е и ми се занимава в този момент с други? Какво правим тогава. Че това в такъв случаи връзка ли е. Или виждаш я че се целува с някой и и викаш: "Зарежи го тоя са ми е кеф ела да се понацелуваме малко пък после се занимавай пак с него".![]()
Първоначално написано от Niakoitam
Това не е връзка. Това е някаква пародия вече. Колкото ей тей да не е без хич. Не, мерси.
Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))
Hilary_![]()
КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!
Мисля, че съм го намерила.Първоначално написано от ScionOfStorm
Дано и ти го намериш.
Дразня се, че по-нагоре даже започнаха да убеждават защо отворената връзка е по-добрата алтернатива. Чудя се ако това мислене не се промени, като дойде време за семейство пак ли така на отворена връзка ще го карат.
Подкрепям..до къде стигнахме,че и изневерите да са позволениПървоначално написано от xoxi
според мен т`ва не е връзка,а взаимно използване
Умният се учи да знае-мъдрият да може.Само на глупака всичко му е ясно.
+1 И според мен е така.Първоначално написано от DeathRogue
![]()
Никога, подчертавам НИКОГА не съм се чувствала в затвор във връзката си. Даже смятам, че прекалено малко време прекарваме заедно, че все ни ни стигат миговете един с друг. Любовта ме е приковала с невидими окови, но аз доброволно и съзнателно съм си ги сложила. За мен не съществува друг мъж, нямам интерес към никой, обичам половинката си с цялото си същество (и тялом и духом) и знам, че ми се отвръща със същото.Първоначално написано от cinderella_gugutka
BlindedAngel, не ти знам изкривената представа за щастие, но аз съм щастлива с една "затворена" връзка. И не само на думи. Чувствам обич, стабилност, уважение, чувствам пълнота и завършеност. И това не са само думи. Да, връзката не се изчерпва само със секс, но част от връзката умира, когато тялото ти/му е принадлежало другиго. Аз лично го приемам като измяна, предателство и неуважение, като унижение ако щеш. Кой иска доброволно да се унижава? Не, не приемам отворените връзки. Приемам положението, в което той идва и ми казва - "не съм щастлив с теб". Дори приемам да изневери, ама достатъчно умно, за да не разбера никога, защото ако знам, че друга го е докосвала, че е целувал друга, че е бил в друга жена ще ми стане отвратителен и гнусен. Може ако имаме деца и 20 години брак да простя, но не бих забравила болката, унижението и предателството.
А вие ми говорите не само да го приема, но и да дам позволението си едва ли не да съм смазана и унизена...
. Това си е много вярно, защото ако не съм със същия тип човек, няма как да се получи. За него изневярата значи същото, както и за мен. Дори мисля, че я възприема още по-крайно. Ако той я приема лековерно,а аз се тормозя съм обречена на самота и страдание.Иначе тук имаше едно много хубаво мнение важното е да намериш човек, който да отговаря на твоето виждане Smile
Много трудно е да поддържаш страстта, пламъка и емоцията дори и след 5-6 години. След 25-26 сигурно ще е невъзможно направо. Но сексът не е единственият двигател на връзките, не е единствената причина поради която хората се обичат или са заедно. Слава Богу за сега единственият ми проблем със секса е, че все не стига. Става все по-хубаво и все по-задоволяващ и за двама ни, но замре ли страстта се надявам, че другите неща, спомогнали ни да запазим връзката си ще надделят и ще са причина да се разбираме и уважаваме (това го разбирай като да не си изневеряваме). На тези ми години съм решила, че това е човекът, с който искам да остарея, че ще е баща на децата ми, че ще е моят спътник. Идеалистично или не искам за него да съм първата, единствената и последната жена в живота му. За себе си си пожелавам той да си остане първият, единственият и последният ми мъж. Аз разлика между секс и любов не правя. Сексът за мен е следствие от любовта. Само в тази посока движа нещата.
Против. За мен една отворена връзка просто не е връзка. Абсолютно безмислено е да казваш че си с някого при положение че правиш секс с други и не ти пука къде и с кого е партньора ти.![]()
Ако обичаш човека с който си то ти не се чувстваш затворен, окован и каквото друго там си мислите. Ти ИСКАШ да си само с него. ИСКАШ да прекарвате цялото си време заедно. ИСКАШ да споделято всичко само един с друг. Като ти се иска да спиш с други и се чувстваш като затворник значи че не си с подходящия човек. И само между другото аз не бих живяла с човек с който сме "само съквартиранти" независимо колко години сме заедно и колко деца имаме. Ако родителите са нещастни то и децата им не могат да бъдат щастливи в подобно "семейство". Знам го от опит.
абсолютно против.
Първоначално написано от Vanish
http://www.panoramio.com/user/598821
it's all a theatre and i'm never myself..
Абсолютно против съм,за мен това е нещо напълно непонятно.Мисля,че биха го направили хора,които не държат на човека до себе си,глупаво е да казваш,че било заради разнообразие,щом съм с дадения човек съм само с него,по-добре без него-вместо това,то дори и връзка не можеш да го наречеш,по-скоро някаква свободия на двама души,които им е все едно какво прави половинката им,човек,който обича не мисля,че би позволил това
ПРОТИВ !!! Мисълта,че някой друг,по някакъв начин претежава "МОЕТО" е ужасна![]()
Marshall Mathers
Добре, а ако наистина имаш такава всеотдайна връзка, то не си ли зависим? Може и аз да бъркам понятията, но при много силно обвързване винаги единият остава "отгоре", а другият е зависим. Ти можеш ли при наличие на супер силна връзка да си разделяш чувствата и емоциите от лични интерес (много грубо казано).Първоначално написано от ScionOfStorm
Не се опитвам да ти налагам нищо, нито споря с теб. Просто ми е интересно да разбера какво мислиш по този въпрос.
Какво имаш предвид под "зависим"? Ако и двамата си имат хобита, приятели, свобода да бъдат себе си то тогава какъв е проблема? Аз не бих искала партньора ми да е зависим от мен нито пък аз от него. Ние сме заедно защото така искаме а не защото имаме НУЖДА един от друг. Естествено налага се да се правят компромиси но само ако не нарушават собствените ти убеждения и личното ти щастие. В една хармонична връзка не би трябвало единия да е "отгоре" а другия да се оставя да го тъпчат.Първоначално написано от babity
![]()
Нямам какво да допълна.Първоначално написано от wwe11
![]()
★Не искам да си силен, искам да си слаб! Искам да залагаш всичко и да си валат!!★
♥LIL WAYNE♥
самият факт, че си влюбен в някого, те прави зависим. идеята е да си сложиш границата на зависимост и другият да я толерира, както и ти неговата. кофти е, когато единият винаги се влачи след другия, защото бариерите им са различно сложени.
всеотдайност към половинката не означава тотално отрязване на социални контакти с други хора - били те приятели или някакви странични. не би трябвало и да означава, защото тогава идва моментът с решетките и чувството за затворник, а то не води до добри неща. никога.
аз съм човек на емоциите и като цяло трудно ги контролирам. личен интерес спрямо?
за
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Ами, не знам. Идеята ми не беше за тотално скъсване на социални контакти с всички... Както и да е. Сигурна съм, че проблема си е в мен и вероятно аз недооценявам нещата, но на този етап не се чувствам сигурна в когото и да било за да призная зависимост от него, т.е. не е само, че не познавам точния човек, но ми се струва нередно като цяло. Да се оттадеш на сляпо (малко или много си е на сляпо), а хората сме гнусни и коварни твари... доста безрасъдно е.
Ако срещна мъжа на живота ми много ясно ,че не бих го делила с никой.Но иначе ако е някой,с който така или иначе вероятността да се получи нещо е малка или всичко е по-скоро секс защо да не ???Първоначално написано от kremen4eto
I can't stop myself from loving you <3
Против, че то това връзка ли е . . смятайй![]()