- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- щанги...
Искам да попитам - щангите спират ли растежа?
P.С.: Потърсих колкото можах, ама не намерих нещо по тази тема... Тоя форум не го следя попринцип, затова ако някой знае такава тема, просто да ми постне 1 линкче![]()
Човек!!!НЕ ПИПАЙ ЩАНГА!В момента в който влезеш във залата и пипнеш лоста хипофизната ти жлеза (в нея се произвежда хормона на растежа) просто АТРОФИРА и до края на живота си няма да пораснеш с 1 см или даже с 1 кг!!!Кво мислиш че е правил Питър Пан както и всички други деца в "Небивалата земя" за да останат деца?Вдигали са щанги много ясно!!!
Човек сериозно си помисли преди да се захванеш...сериозна работа си е....
И преди да сте ми казали че се гъбаркам...СЕРИОЗЕН СЪМ!!!!
Vive la vida minuto a minuto
Y encontraras en cada uno de ellos
Un motivo por el cual conducirte
En la forma correcta
Te lo aseguro!
Не знам колко си сериозен, но вдигането на тежести по никакъв начин не кара хипофизата да атрофира. Между другото точно тренировките с щанги са един от най-ефикасните методи за увеличаването на секрецията на соматотропина. Щангите по друг начин могат да засегнат растежа, но там вече е въпрос на как и колко тренираш. В една друга тема писах за премазването на хрущялните прешлени. Говорил съм с цифра доктори на тази тема.
ПС: На 12-13 за първи път влязох във фитнеса, сега съм на 18 и за тези 5-6 години съм пораснал с около 20см. (1.87 съм)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Абе незнам какво атрофира и какво не ама определено всички щангисти са некви нисичкиедва ли е съвпадение
Пич ти май не усети иронията в поста миПървоначално написано от Chacho
![]()
![]()
En la forma correcta
Te lo aseguro!
Значи между човек вдигащ щанги и щангист има разлика. И мен 200 кила товар над раменете ми да пружинира ще ми смаже хрущялните дискове между прешлените. Защо тогава има високи културисти? Или Рони Колман и Арнолд Шварценегер са ниски?
Май вярно не я усетих ^^
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ааами много не разбрах това - секрецията на соматотропина... Това да или не означава?Първоначално написано от Chacho
![]()
Питам, защото много съм задълбал на тая тема напоследък, че съм на 1чи след 6 месеца 15, а съм още 167-170 см... А, и ако някой знае някакви упражнения ли и аз не знам какво, което подпомага растежа, да каже тук или на ЛС - или просто трябва да съм по-активен?
Всичко относно растежа си е до ген ( и забранени медикаменти). Щангистите са ниски, защото спортът им го изисква. Големите тежести в никакъв случай не забавят растежа
![]()
Oфф.. значи може да се тренира с щанги без да се спира растежаЕ това исках да чуя, благодаря на всички
![]()
ае то можеш сичко да прайш ама с правилните тежести
ако почнеш да слагаш много тежко още в началото само можеш да си докараш травми или пък верно да ти спре растежа
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Да.Най-добре чакай да станеш на 17-18.Иначе де да знайш какво ще стане.Гаранция-Франция.При всеки е различно.Може да станеш нормален ръст,а може и да се набиеш с тежкото и да останеш дребен.Тогава никоя мацка няма да ходи с тебТрябва да се чаакаа.
Няма де да знаеш. Щангите не спират растежа. А травмите... така си е, но те идват от глупост, не от тежестТъпо е заради някакви необосновани страхове обаче, да изтърваш чудесна възможност като щангите. Тренирай умно.
Само от клековете и тягата се спира разтежа , а и да правиш такива упражнения като видиш , че не разтеж може да направиш някоя пирамида с гентропин и няма да имаш проблеми
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Сериозно?!?Защо тогава при тези две упражнения се наблюдава най-голяма секреция на серотоним и почти всички останали хормони?Първоначално написано от LuxurySk0B
Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...
Ти луд ли си?Не давай съвети като незнаеш!Ще прочете някой и ще се подведе....Първоначално написано от LuxurySk0B
En la forma correcta
Te lo aseguro!
Доколкото ми е известно luxury беше едно хилаво лапе, което е чуло това-онова от маймуните в залата и се прави на интересен във форума. Това от доста време.
Отдавна си е за бан. А пък и един як бой бих му фърлил.
Значи да разбирам, че няма никаква опасност от спиране на растежа при упражнения с тежести от вида на клекове и т.н.? И както се почнали да говорите за тез хормони или нещо от този сорт, ако може някой, който е по-наясно с тея работи, да ми обясни или линкне нещо за тяхМерси на всички, които се изявиха, и на тези на които им предстои
![]()