Нормално ли е да бягам по 2км за 10 мин секи ден ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Какво питаш дали е нормално времето или дали е нормално разстоянието?
Ако питаш за разстоянието - в нашия спорт се изисква толкова попринцип. Иначе е хубаво, че бягаш, и че го бягаш за толкова.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
ми някои ми казват че бягам по мн и аз питам хем за разтоянието ем за времето хем секи ден си ги бягам и дали се натоварвам нещо
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ти чувстваш ли се претоварен ?
ами след като ги избягам съм изморен бая не чак толкова че да се тръшкам ам си се уморявам бая и после сякаш нямам сили за някакъв др вид физически труд
sapphire5![]()
Еми тогава намалявай темпото на бягане. Смисъл ти не си някакъв спринтьор, че да бягаш за време. Според мен разстоянието не е много, но го бягай бавно, не толкова бързо. А ти къде бягаш? Смисъл защото на стадион е по добре сякаш да правиш обиколки.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
ем аз на стадион ги бягам да а нз немога бавно с един приятел бягахме и той започваше 4 обиколка а аз свършвах петата![]()
sapphire5![]()
ама на колко си колко си висок колко тежишПървоначално написано от pi4aa
![]()
sapphire5![]()
Теглото няма нищо общо със тичането,нито пък височината това е заблуда.Относно тичането и това че се уморяваш бих ти препоръчал да бягаш 1км,след това ходене 2 минути и си довършваш кроса (примерно може и по-кратки почивки на всеки 500 метра) със времето огранизма ще се нагоди на този вид натоварване.Не забравяй и дишането,вдишваш през носа издишаш през устата.Първоначално написано от pi4aa
![]()
Аз съм човешко същество,по дяволите!Моя живот има стойност!
а има то има аз гледах един си ги избяга пак колкот тебе да е бързичко а аз се уморявам повече но аз съм по малък я ти ми накарай един дебелак да ми ги избяга кат викаш че няяло значение![]()
sapphire5![]()
Еми недей да правиш много обиколки. Почивката за мен не е изобшо добро решение - от личен опит го знам. Смисъл попринцип дишането е едно от най важните неща, защото от там ти идва и умората. Бягай по малко обиколки, и всеки ден така и организма ще ти свикне с времето. А и щом си малък, не мисля че ти е нужно - не си спринтьор както казах.
ем тва ми казват и др ама аз искам да се стегна мн сички ми казват че ми е достатъчно ама искам повече и се мъча на стадиона като говедо ама щом има желание![]()
sapphire5![]()
Е то хубаво, че има желание, ама организма не се знае как ще приема това. Смисъл сам казвша, че си малък, не трябва да се натоварваш толкова. След време ще се откажеш, ако бъхтиш толкова и няма да има такъф ефект. А ако си ябгаш всеки ден по малко и постоянно, ще има ефект.
да сваля на 1км ли ама сякаш е малко то наистина 2 са ми мночко ама 1 ся чудя се то 2 ги бягам секи ден от 1 седмица вече и си мисля да продължа пък ще ги свикнаПървоначално написано от nIkEnCeTy_bE
![]()
sapphire5![]()
Тичай 1км за около 6 минути и с това темпо бягаш докато не ти свършат всичките сили. Хем дава ефект, хем се качва бързо издръжливостта. След като стигнеш едно състояние, в което получаваш трудно физическа умора, може да започнеш работа по скоростта. Д-р Купър има много добра литература на тема бягане, а човека е едно от най-големите имена в този спорт.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ае стига ми се фали ве пичаа аз съм на 13 и половина163см. съм и кг. се менят бързо бяха стигнали 52 ся 54 и така
sapphire5![]()
Тестът на Купър е бягане за 12 минути. В зависимост от това колко си бягал попадаш в определена категория на физическа подготовка. Отделно има точкова система свързана със скоростта и дистанцията. Колкото повече - толкова повече. Даже го имах подредено на таблици, ако ги изровя ще ги снимам да ги кача.Първоначално написано от pi4aa
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!
Аз съм човешко същество,по дяволите!Моя живот има стойност!
Не те ли нахраниха достатъчно последния път ?
човек снакс и кола не съм ял и пил от месециПървоначално написано от pi4aa
sapphire5![]()
Окей![]()
то и без тва си отнасаш бана за латиницата..![]()
Аз бягам по малко всеки ден и го съчетавам с хватки за самозащита и засега ми харесва![]()
be free..
ами аз 6 обиколки на стадиона ги бягам средно за толкова +–2,3 мин не знам мисля че темпото ти е малко малко но колкото хора толкова и различни начини на бягане така че спортувай редовно пък кво ти пука за колко ги бягаш![]()
![]()
![]()
Който се цепи от колектива му го нацепват колективно![]()