- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Проблемите на родителите отразяват ли ми се?
така,въпросът ми е следния:
баща ми има проблем алкохола,майка ми пуши откакто се помня;аз пия болезнено много и пуша,когато имам пари за цигари.заради проблемите на родителите си ли съм такава?заради това,че от малка виждам,че го правят и мисля,че е нормално?
Ами според мен това влияе доста до някаква степен, а и заобикалящите около теб хора. Може би компанията с която се събираш и това влияе. А и самата ти възможно да се промениш докато израстнеш съвсем. След време може и да се откажеш от тези пороци, ако мога така да ги нарека.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Може би е така..
Не знам..Но мисля,че проблемите на родителите,малко или много влияят и на децата..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Може и да е от това,че просто го смяташ за нормално,но ако не прекаляваш с алкохола защо не,от кога търся такова момиче,да пийва и да пушихах
Майка ми и баща ми пушат и доста често ми се е искало и аз да пуша. Пуших един ден но не ми достави удоволствие.Може би пушуш и пиеш, защото си ги гледала цял живот.
`..Не съжелявам за хората от моето минало... Има причина да не са в моето бъдеще!!
Може би проблема не е в това, че си свикнала да ги гледаш, а в това че не сте си говорили по този въпрос. мое мнение.
★Не искам да си силен, искам да си слаб! Искам да залагаш всичко и да си валат!!★
♥LIL WAYNE♥
Може би по някакъв начин чрез поведението на родителите,особено като по-малки,в нас се изгражда образът на средностатистическия възрастен и като оп-големи неволно се стремим към това.А може би просто го има и това,че приличаме на нашите(аз точно в това отношение
не,е пийвам си от време на време(в компания) обаче цигара през живота си в уста не съм слагал.Но пък съм взел други отрицателни черти на характера,което в крайна сметка си е нормално.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Да, оттам идва явно.
Добре че не прихванах цигарите от майка.А баща ми нит пуши, нит пие (само по поводи дига чаша, ама рядко).
Възможно е .
Аз не пуша и не пия, но въпреки това доста зле ми се отразяват семейните проблеми.
по-скоро от келешлък е това твоето, не толкова заради проблемите на родителите ти.
Тук нещата зависят от два фактора: как възприемат родителите ти идеята и ти да пушиш и пиеш и до колко те подкрепят.
(давай положителен и отрицателен отговор)
-Първия фактор: Родителите ти смятат ли, че те могат да си трошат главите, но ти си детето, което трябва да опазят от тези пороци или мислят, че са водили с години такъв живот и нищо не пречи и ти-детето да тръгнеш по техния път...?
-Втория фактор: Ако решиш да отказваш цигарите и акохола, родителите ти до теб ли ще са?
--------------------------------------------------------------------------------------
Два положителни отговора: Може би родителите ти са помогнали..., но съвсем малко. По-добре вземи неката в ръце, докато можеш, щом имаш тяхната подкрепа, си силна и готова да намалиш или откажеш пушенето и пиенето.Помисли дали именно забраните не те накараха да искаш да опиташ и да пушиш, и да пиеш.
Един положителен отговор:Тук приносът на родителите ти е значително по-голям. Ако нямат нищо против да пушиш и пиеш, просто ти отварят вратата към един друг свят, съставен от сладка отрова, тя доставя удоволствие за момент, ала после-съжаление до живот. Няма забрани, които карат забранените неща да изгеждат мечтани, просто свобода.А ако си сигурна, че няма да са до теб, ако решиш да се откажеш, това те обезнадеждава.
Нито един положителен отговор:Приносът от страна на родителите ти е огромен...тук също имаме свобода, но и липса на подкрепа. Започнала си и ако нямаш силна воля, няма измъкване.![]()
Има някакво влияние, няма как, но ти сама избираш какво да правиш. Дали да пушиш или не - никой не може да те накара противното (:
Не. Това са оправдания. И майка ми, и баща ми са пушачи - аз не пия и не пуша (и нямам намерение да стане).
И наще пушат ама аз не пуша и не пия.Ама понякога проблемите в къщи ми действат гадно,но всичко се преживява.
Първоначално написано от SmilezZz
`only God can judge me!