- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да преодолеем срламежливостта?
пред най-добрите си приятели грам не съм срамежлива.обаче като някой не ме познава толкова добре съм супер срамежлива.което е огромен минус
.. и не съм свободна да бъда себе си заради тая тъпа срамежливост..
на 14 съмтаа.дайте идеи как да го преодолея.
![]()
[size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.
Преодолява се.Започни да търсиш повече контакти.Лепни си една хубава усмивка и действай.С повече практика ще се отпуснеш.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
от личен опит ли знаеш?Първоначално написано от LadyV
![]()
[size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.
^ Ще добиеш увереност, повярвай ми.
Просто знай, че не си по-малко от хората срещу теб... И че можеш да говориш така ясно и уверено, както с приятелите си..
Оф като почнете така "Намери си повече контакти, действай и т.н."
Не мислите ли, че авторката го знае това?
Аз също съм срамежлива ии явно като "защитна реакция" започвам да плямпам глупости, да се смея и със сигурност оставям доста кофти първи впечатления, което не е особено приятно. Усещам грешката си и внимавам, но някак си неусетно и несъзнателно го правя.![]()
oo.. помня преди ме беше срам да ида до магазина да си взема нещо... обаче всичко е до нагласа - казах си "кво ше се притеснявам, кво ше ме е срам, я майната му на всичко" и полека лека се промених и си станах както съм сега - само около хубаво момиче ми се завърта малко езика
няма точно определен начин да го преодолееш, трябва сама да си втълпиш, че не трябва да се срамуваш... приятели, познати, не чак толкова познати - действай уверено, говори, смей се... не трябва да ти пука какво впечатление правиш на хората... бъди себе си!
според мен,не се променяй![]()
срамежливките са най-сладки![]()
Първоначално написано от YourSupergirl
да![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
алкохолПървоначално написано от YourSupergirl
![]()
Fake it! Иначе казано, преструвай се, че не ти пука от нищо. Преструвай се, че имаш самочувствието на Бог и постепенно то ще се изгради от твоите изживяванияи и вече няма да има защо да се преструваш. Това ми е помагало безброй много пъти, приложи го и ще видиш че действа.
Разбира се, има и други неща. Усмихвай се, вземай активно участие във всичко (като не забравяш собствените си интереси), изразявай си мнението по различни въпроси и хората ще започнат да те харесват, защото ще знаят, че си човек с характер, забавна и позитивна.
:P
и аз съм така.......Първоначално написано от YourSupergirl
![]()
Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Ами, ако си в компания, в която те е срам и с теб има някой познат може да ползваш него като помощ. В смисъл да се включваш в това, което той казва и неусетно (може би) сама ще започнеш да коментираш и да взимаш дейно участие ; )Първоначално написано от YourSupergirl
и наркотици.Първоначално написано от Nakadah
![]()
Като пишеш по форумите обезателно ще станеш по-отворена.Естествено е ,че ще ти се отговори да търсиш повече контакти.Логично е ,като се замислиш.Комуникирай повече и с времето всичко ще се изглади.
И това да си срамежлив е свързано със сдържаност ,което и изключително добро качество ,повярвай ми!Не като моята компания ,дето като видят хубаво момиче например ,започват да крещят ,да ги чуеш чак в Румъния...
Мда, това върши работаПървоначално написано от Nakadah
![]()
Запомни !! Не трябва да се преструваш на каквато не си. Винаги бъди себе си . Все някой ден другите ще разберат че се преструваш и така само ще изгубиш приятели !! Аз например съм срамежлива но с времето се оправям от само себе си , но не съм се преструвала !!
off i az imam toq problemsred nepoznati sam mn sdarjana 6toto sam mn doka4liva za mnenieto na horata i vinagi po4navam na plqmpam gluposti neusetno i se izlagam ostavqiki lo6o vpe4etlenie. imam 4uvstvoto 4e neusetno se pravq na ne6to koeto ne sam koeto e mn skapano. Sqka6 moga da sam istinska samo s hora za koito ne mi puka ili blizki frs
Edit: samo zabravih da se opravdaq 4e sam v 4ujbina na 4ujd komp i nemoga da polzvam kirilica 6te me izvinite 4e vi zatrudnqvam
Охх, и аз съм такаПървоначално написано от YourSupergirl
Сега се мъча да се оправям, но не става нещо
Отначало много ме е срам, но понякога само 5 минути ми стигат да се отпусна.. Стига да има кой да ме заприказва, де. Винаги ме е срам да заговоря някого първа, все си мисля, че ще си помислят "тая пък, какво досажда" или нещо гадно за мен. Но не се е случвало до сега някой така да си помисли.. Таа може би и поради причината, че ме е срам си нямам много приятели, а всъщност бих могла да бъда доста добър събеседник.
![]()
Просто трябва да спреш да се срамуваш и да действаш.![]()
Ми... не мога да ти помогна,защото съм 100 пъти по-срамежлива от теб.![]()
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
да ,постоянно ли да съм пиянаПървоначално написано от Nakadah
![]()
![]()
иначе за другите съвети много благодаря щес е опитам . :]
други мнения?![]()