.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19
    Супер фен Аватара на maksimal
    Град
    В къщи...

В фитнеса..

В фитнеса ако се вдига щанга която е доста тежичка и не е по силити ти... Има ли вероятност ако тренираш с нея да стане някакъв фал? Всмисал да се "изсипеш" и т.н.?

Има разбира се, но ако искаш има си такива колани за стомаха и капачките.

"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд

Град
    В къщи...
    Мхм, знам, че има такива.. Говоря по принцип.. без да си слагам колан и тем подобни..

Разбира се - големите тежести (прекалено големите) водят до лоша техника. Тя е причината за контузиите И наистина, при нарушена техника най-вероятното нещо е контузията. Което не значи да бягаме от тежкото, ами да си подбираме килограмите

Супер фен

Re: В фитнеса..

Цитирай Първоначално написано от maksimal
    Има ли вероятност да стане някакъв фал? Всмисал да се "изсипеш" и т.н.?
    Естествено! Има вече много момчета оперирани за херния след фитнес. Опасността е голяма,а коланът пази само кръста ти. Има и други травми освен изсипването.От скотовото и френското можеш да контузиш предмишниците и лактите. От бицепсовото сгъване-китките.От лега и раменните преси може да прецакаш раменете си. От клека и бедр. разгъване-краката. И така. Можеш да си счупиш абсолютно всичко за което се сетиш.

Мега фен Аватара на Chacho
    Бе счупванията трудно стават, но много лесно се късат мускулни влакна, ставни връзки. Меките връзки също така се и възпаляват при пренатоварване. При по-големи килограми се губи понякога баланса и може да ти се изсипе нещо върху тялото. А може и просто от неспособността да вдигнеш килограмите, да паднат върху теб. Може от пренапъване да спукаш вена. Гледах някъв тип, който горкия му бяха излезли червата от напъване. Много гадна гледка, негов близък приятел само от вида на контузията изпаднал в безсъзнание. Хернии, дископатии, че даже и за защипани нерви съм чувал. Сигурно има още хиляди неща.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен
    то остава и да няма опасност..

Град
    В къщи...
    up

Повече от фен Аватара на NqmamName
    Град
    Ин Майами битч
    недей си мисли,че като дигаш колкото се може по тежко,ще се 'нацепиш' по-бързо..

Град
    В къщи...
    Цитирай Първоначално написано от NqmamName
    недей си мисли,че като дигаш колкото се може по тежко,ще се 'нацепиш' по-бързо..
    кога?къде? съм казал това?
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

килограмите трябва да са такива че да можеш да правиш от 8 до 16 повторения. За всяко опражнение има някакви вариации между тези 2 числа, наприме за флайса от 8 до 12), но общо взето е това. Ако последното, което можеш да направиш е 7мо или по-малко, начи са ти много килата, ако е над 16 значи са ти малко!

Повече от фен Аватара на NqmamName
    Град
    Ин Майами битч
    кога?къде? съм казал това?
    не си го казал,просто си мисля,че мислиш така.. пък и знам ли на колко години си,съдейки по аватара ти си на 13-14 и не си запознат още ..

Re: В фитнеса..

В фитнеса ако се вдига щанга която е доста тежичка и не е по силити ти... Има ли вероятност ако тренираш с нея да стане някакъв фал? Всмисал да се "изсипеш" и т.н.?
    Ами според мен или ще се изсипеш или ще си направиш нещо на мускулите... Но може просто много да се натовариш и нещо да не ти стане в което се съмнявам
    I can see in their eyes
    they've already died
    inside, but as for the outside
    I'll take their f*cking heads

Град
    В къщи...
    съдейки по аватара ти си на 13-14 и не си запознат още ..
    HE! и с какво да съм запознат? с фитнес?
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Град
    В къщи...
    не съди по аватара.. съди по мненията
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Град
    В къщи...
    btw нямам зор да дигам тежки дет не са по силите... просто питам ако се тренира постоянно с тежка щанга(гири, дъмбели) дали може да ти стане нещо...
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

ами аз с гири тренирам и нищо за сега не ми е станало, но неползвам щанга, понеже сега ми е периода на растеж и нескав да се набивам ако ме разбирате
    I can see in their eyes
    they've already died
    inside, but as for the outside
    I'll take their f*cking heads

Супер фен
    Отначало се прави загряване с дъмбели и 1-2 серии с леки щанги по 15-20 повторения.Едва тогава започващ с основното натоварване.Важно е да дишаш правилно.Не трябва да задържаш дишането защото се увеличава налягането в корема и оттам риска от изсипване.

Абе има и нещо друго... при упражнения като военната преса, където трябва да поддържаш много стабилност в торса, при големите тежести има практика умишлено да се поема въздух в КОРЕМА, за да се осигури тази стабилност. Наистина е така, личен опит. Но по начало не ми се струва много полезно като редовна практика.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си