Цитирай Първоначално написано от Foxytooo
Значи с приятелят ми (сериозен) искаме да опитаме без презерватив, но разбира се имаме своите притеснения... Попринцин и двамата сме си "първи", което намалява възможността за доста болести. Интересува ме вие какво ще ме посъветвате, как да постъпим, какви рискове има и как да се пазим евенутално без презерватив...? Благодаря предварително.
На колко години си? Имаш сериозна връзка с постоянен партньор и можеш да се замислиш за варианта консултация с гинеколог, за да преминеш на противозачатъчни. Някой ти подхвърли идеята за Ескапел- огромна глупост, това не е бонбон, а спешен контрацептив. Друг вариант е ако му имаш достатъчно доверие да го правите без, но ако решите да повторите да е с презерватив, защото в семенните канали остава сперма. Доколкото въпроса за предеякулационна течност- да в нея може да се съдържа нищожен брой сперматозоиди, но дори и да си в овулация вероятността от забременяване от нея е да не кажа почти нищожна. Общо взето момчето трябва да е предпазливо, а ти добре да си запозната с месечния ти цикъл, защото не си ли в овулация, няма ли яйцеклетка няма какво да се оплоди- но виж ти и приятелят ти трябва да сте способни да си поемете сами последствията ако се случи нещо непредвидимо.