- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Без какво не може една връзка?
Наистина доверие, с което нито единия, нито другия трябва да злоупотребява.
Уважение, онази искра(сещате се) и доверие.
![]()
![]()
★Не искам да си силен, искам да си слаб! Искам да залагаш всичко и да си валат!!★
♥LIL WAYNE♥
уважение, доверие и интимност(като под тази дума може да се разбира не само секс, ами и целувка, дори разговор)
Без участието и на двамата в нея..![]()
Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))
Hilary_![]()
КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!
без ДОВЕРИЕ
Животът ме накара с всичко да се справям,
но няма да се справя да ми липсваш ти!!!....![]()
![]()
Ако има искренна любов и доверие...нещата идват от самосебе си![]()
Невъзможно е да обичаш и да бъдеш разумен !
100% любов, 70% доверие, 50% компромиси, 50% уважение, 20% ревност.. и така![]()
Бъди дявол, за да не те пратят ПО ДЯВОЛИТЕ..
всеки си иска нещата ,които го правят щастлив във връзката му с даден човек,ако щеш секс ; пари или просто яки чуства![]()
Според мен една вразкааа безззз довериее не може...![]()
![]()
valdesbg, като казваш че връзка без секс не е връзка, а приятелство, имаш ли надежден източник да го твърдиш? Защото аз от първа ръка мога да ти кажа, че връзка без секс може да има определено време и тя далеч не се изчерпва с приятелството. Писала съм го нееднократно, но отношенията ми с половинката преди да правим секс нямат нищо общо с отношенията ми към някой приятел или приятелка. И това не е продължило 1-2 месеца, а много повече време. Разбира се нямам предвид никога да не правите секс, но доста време- може.
Иначе по темата аз лично сексът бих го сложила доста назад. Добрият секс е добра прибавка към хубавата връзка, но в никакъв случай основа, нито основна причина тя да просъществува във времето. Доверието, уважението, приятелството, обичта (любовта), разбирането, комуникацията, компромиса градят дългите и стабилни връзки. Едва след това бих сложила хубавия секс.
П.С. Няма как да не се съглася със slun4ice за пореден път - общата ценностна система, стремежи и желания са много важни. Интелектуалното и социалното равнище също трябва да са сходни.
Ако сега се лишиш от секс сега?Първоначално написано от krem4et0
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Виж, обичам да правя секс. Не казвам, че не ми е хубаво или че не искам да правя. Трудно издържам няколко дни без секс (по-скоро без сексуална стимулация) не мога да карам много време и дори той може доста повече от мен. Но поради различни причини ми се е налагало да не правя секс доста време, а може и да ми се наложи пак. Не е болка за умиране. Има дразнене, защото се възбуждам или той, а просто не може. Ами не се дразним и минава. Не е толкова страшно. Не е нещо без което не мога да заспя да речем. Ако поради една или друга причина не можем да правим секс не е проблем. Ако се разделим не е проблем да не правя секс, защото аз не го правя защото ми се прави, а защото ми се прави с НЕГО. Той е дразнителят, който провокира мислите ми или желанията ми в тази насока, а не толкова тялото ми. Мога да се самозадоволя и за 5 минути сама и сигурно ще изпитам хубав оргазъм, но не е там работата. Не правя секс заради оргазма, а заради чувството на единство и съвършенство, което изпитвам в този момент.
Сексът няма да ми липсва толкова, колкото любовта, разбирателството или комуникацията между нас.
Кремче - технически секса отличава връзката от приятеслтвото. Защото всичко друго което се прави в една любовна връзка се прави и с приятелите. Сега ще кажеш че чувствата са различни. Да ама не е съвсем така. Любовта си е любов винаги. Просто насочена към различни индивиди има различни ограничения предвид обособените вече взаимоотношения.
Доверието, уважението, приятелството, обичта, разбирането, комуникацията, компромиса градят дългите и стабилни връзки
Така е. Току що описа дефиницията за ВСЯКА дълга и стабилна връзка. Автора пита за любовна такава. И предвид че има специално наименование на този вид връзки, а именно "любовна" би трябвало да има и нещо което я отличава от всички други такива. И пак се връщаме на тезата че колкото и да си кривим душата.. това е секса.
Сам по себе си секса не е достатъчен да задържи двама души. това е факт. Обаче липсата му изнервя обстановката, поражда отдалеченост, отчужденост в известна стешен и става повод за раздразнение и скандали. Сама се сети защо.
Тук ще намеся и друго - казвала си не един път че вие сте си първите един на друг. А това в случая е от ключово значение. Както се казва изтраяли сте 18 години(примерно) ще изтраете и още една-две(примерно). Което обаче не значи че имате любовна връзка в пълния смисъл на думата.
С цялото ми уважение към теб - нямам лични проблеми и нападки към теб.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Защо ми се струва, че твърде одухотворявате и поставяте любовта не пиедестал. Тя има нужда от първичност понякога. Наблягам на това, че "има нужда", това не е просто бонус. Удовлетворението, което носи секса, от чисто физиологическа гледна точка - партньорите са по-спокойни емоционално, ако щете, защото сексът разтоварва като просто физическо упражнение дори. Освен това, редовният секс малко или много засилва доверието - партньорът ти те желае, харесва те, това дори повдига самочувствие (има и изключение, но ми се иска да се придържам към общия случай).
Мога още много да кажа, но съвсем на кратко имам предвид, че връзката е много по-пълноценна и дори емоционално наситена, когато има редовен секс![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Спор няма, че връзката става по-хубава, по-силна и по-удволетворяваща с наличието на секс. Но без секс една връзка може. Разбира се не става дума изобщо без секс, но за определен период от време това не е проблем. И връзката ще продължи да съществува ако не правите секс 6 месеца да речем заради проблемна бременност.
Аз лично на първо място не мога да градя никакви отношения с никога без искреност и прямота, без уважение, без добра комуникация и не на последно място без да ми трепне нещо като го видя. Но трепета към роднина, приятел или любим е различен. Изобщо не мога да кажа, че е едно и също чувство.
LadyDi, не мога да отделя и да преценя секса извън контекста му на любовта, която го поражда. Трудно ми е да съзра това първично и животинско. Не, че не ме сърби понякога, но ако да речем не чувствам нещата на 100% откъм любов, уважение, разбирателство и прочие, няма да правя секс, само защото някои органи южно от пъпа ми ми казват да да направя. Правя секс с глава и сърце, а не с междукрачието си. Друг секс не познавам просто.
Кремче, моя опит е показал, че секса винаги идва много преди да дойде любовта. За да осъзнаеш, че обичаш някого или си влюбен в него трябва време. Да го пожелаеш са ти достатъчни само няколко минути. Аз самия си признавам, че ако секса се забави много губя търпение и излизам от връзката, когато става дума за ново познанство.
+Първоначално написано от krem4et0
If I played you like a toy?
без любов .. ама зависи дали и двамата искат сериозна връзка или просто ей така да се целуват.. и нищо особено да не прават и т.н
ако говорим за ена истинска връзка, ест че трябва разбирателство , споделяне, прошки , компромиси , и някви чувства се пак ..
ии след време като си свикнеш с тоя човек не усъзнаваш че тва си е нещо като любов , и като се чувстваш щастлив с тоя човек точно тогава си в разгара на любовната връзка .. Поне аз така си мисля
и още мога да говора гледам по кратко да е шото ме домързя ..![]()
Доверие...
Можеш ли да скъсаш желязна верига подсилена с възел от цветя...?