Цитирай Първоначално написано от valdesbg
Доверието, уважението, приятелството, обичта, разбирането, комуникацията, компромиса градят дългите и стабилни връзки

Така е. Току що описа дефиницията за ВСЯКА дълга и стабилна връзка. Автора пита за любовна такава. И предвид че има специално наименование на този вид връзки, а именно "любовна" би трябвало да има и нещо което я отличава от всички други такива. И пак се връщаме на тезата че колкото и да си кривим душата.. това е секса.
Раздвоена съм. Смятам (въпреки че не съм имала възможността да изпробвам теорията си на практическо ниво), че сексът е страшно важна част. Секс+уважение+доверие (а в уважението вече влизат компромиси и т.н) и бих добавила редовен контакт. Май забравихме и разнообразието? Рутината съсипва всичко... Излиза, че за една връзка не ни трябват само 2 или 3 съставки.
Относно секса обаче ... пак ще дам пример с моята връзка, просто не виждам откъде другаде... до преди месец и половина физическите взаимоотношения с приятеля ми бяха ограничени до целувки, прегръдки и прочее. И пак имахме доста стабилна връзка...
Сега е нещо средно между първоначалното положение и секса (да не навлизаме в подробности) и мисля, че връзката ни се е задълбочила. Прави ни по-близки на психическо ниво. И затова мисля да се съглася с Влади.

П.П. Поздравления за смислената тема, определено се нуждаем от повече такива тук