- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчни
Пия противозачатъчни вече 3ти месец. Напълнях леко. Преди да започна да ги пия ви питах дали е възможно, казахте, че е възможно да се засили апетита. И е така. Опитвам да го пренебрегвам, но е много трудно. Не искам да качвам. Мисля , че ям колкото е възможно по - здравословно. Когато ми остане време правя и физически упражнения, но е рядко. Възможно ли е да поотслабна въпреки хапчетата или трябва да ги спирам или сменям?
(не съм сигурна дали темата е за този раздел)
Благодаря, предварително.![]()
Зависи от хапчетата. При повечето напълняването се дължи на задържане на вода и след първите 3 месеца би трябвало да се нормализира. Моята гинеколожка ми каза след 3 цикъла да си направя час ако имам някакви странични ефекти за да поговорим какво ще правим. Аз мисля че ще е добре и ти да направиш така. Може противозачатъчните да не са правилните за теб а това не е шега работа. По-добре си помисли дали нямаш и някой друг страничен ефект (често главоболие, промени в либидото, по-трудно достигане на оргазъм, депресия, нервност...) и поговори с генеколога си. Недейте да игнорирате сигналите на тялото си.
Депресията също е честа напоследък, но мислех че се дължи на тийнейджърството ми. Добре, ще отида на преглед. Дано не се налага да ги спирам.![]()
Еми може и да е от възрастта... Поговори с гинеколога си защото през първите 3 месеца би трябвало страничните ефекти да отшумят. Може да не се наложи да ги спреш ами просто да ги смениш.
Аз други странични ефекти съм нямала досега, само леко кървене след първата таблетка. Той ми каза, че след втората таблетка би трябвало всичко да се нормализира. Наскоро забелязах, че съм напълняла.
Извинявам се на авторката,че не мога да отговоря на въпроса и, но искам и аз да попитам нещо свързано с противозачатъчните без да отварям нова тема.
След като започна да пия противозачатъчни,мога ли спокойно да позволявам на приятеля си(от много време сме заедно) да свършва в мен? И колко време трябва да ги пия преди да му позволя, като се има предвид, че много сериозно ще се отнеса към това и съм сигурна, че ще ги пия стриктно.
Мерси предварително!
Martini на теб вече са ти изписани или просто де чудиш още дали да ги почнеш?![]()
По принцип си защитена още от първия ден (ако ги почнеш в първия ден на цикъла ти) но повечето гинеколози съветват поне първата седмица да се внимава (мен и тримата гинеколози при които съм била ми казаха през първия месец да се пазя И с презерватив). Аз обаче не съм го спазвала и за сега нямам проблеми. То всичко си пише в листовката де. Пък и като отидеш на гинеколог той ще ти обясни всичко което те интересува. Аз лично те съветвам да му зададеш всички въпроси които имаш без притеснения. Аз моята лекарка я питах за абсолютно всички странични ефекти за които се сетих и жената много подробно ми обяси.
![]()
Да възможно е да отслабнеш.Но помисли какво ще коства на организма ти!Ако можеш спри хапчетата и започни диета,но те препоръчвам да се увреждаш така.
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Аз ти препоръчвам да се информираш първо и от интернет. Да прочетеш по форуми какви странични ефекти забелязват други жени, статии,.. Аз лично научих доста неща които първия ми гинеколог не се беше сетил да спомене а сегашната ми гинеколожка ми ги каза чак след като я питахПървоначално написано от martini
. Все пак работата им е да изписват хапченца и с това си изкарват парите. Информирай се, реши дали наистина е разумно (особено като се има предвид възрастта ти) и говори с гинеколога си.
До колкото знам лепенките са сигурни колкото и противозачатъчните но не натоварват толкова организма. Попитай го и за тях ако искаш. На мен ми се струва удобно - лепваш си лепенката и после цяла седмица не го мислиш. Въпреки това си мисля че ако няма някаква сериозна причина да минеш противозачатъчни не е разумно да го правиш.
Martini аз му позволих още при първия месец да свършва вътре и не сме имали проблеми. Мисля, че от първия ден си защитена.![]()
Не съм почитателка на диетите, защото съм във възраст, в която не трябва да си спирам растежа. Досега (преди хапчетата) съм се хранила здравословно ... и повечко редовен секс и си свалям бавно, но славно, без да си поставям някакви ограничения. Но сега и това не само, че не помага, ами и напълнях. Не желая и да ги спирам, не ни харесва с презерватив.Първоначално написано от producenta
![]()
не всичко е така както искаме нали знаешПървоначално написано от kremen4eto
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
^ така е. Но дано да може поне да се сменят![]()
По принцип напълняването си е честа странична реакция. Чувала съм и за ужасяващи напълнявания от сорта на 10 кг за месец. Но нещата са строго индивидуални. Аз например отслабвам, но не искам да ги пия вече (и не ми се налага) и си имам 1-2 кила повече, които си нося винаги, ако ще и да не ям.
Виж, идеални неща няма. Едва ли става дума за чудовищно напълняване. Обикновено има задържане на вода в крайниците. Но ако до 3-4 цикъла след приема им не се нормализира, отиди на лекар и помоли за смяна.
Ех,за миг е сетих колко е хубаво да си на ОК, но и колко е вредно това удоволствие. Имай го предвид И това.
аг
ас
Да, напълняването е леко. Но всички го забелязват. А и аз по принцип не съм много слабичка. Последните години само свалям и сега не мога да си намеря място от нерви, че съм качила, макар и няколко килца.Първоначално написано от krem4et0
Зная, че е вредно, но засега по-добре така, отколкото всеки месец да има 'Ще ми дойде ли?'
Иначе ти колко време си ги пила и какви други странични реакции си имала?
Пила съм ги много години заради кисти. Може би 5-6 години, но с прекъсвания. Смених 2 вида, но странични ефекти освен отслабването не съм имала. Нито окосмяване, нито понижено либидо, нито нищо. Може би само малко нервност, защото вече 5 месеца не ги пия и съм доста по-спокойна. Но просто вече не желая да си тормозя организма с тия химии.
Ако не ми се беше наложило, никога не бих посегнала към хапчетата. Да, много са удобни, не те тормози никакво закъснение, но като знам какво могат да ми доведат....Сега си се пазим само с презерватив и проблеми няма. Цикълът ми се нормализира и пак цепи минутата. Не знам, само за контрацепция не бих ги пила. Не защото съм имала проблеми, а защото в дългосрочен план може да имам.
Ти си на 25, аз на 17. Малко по-нормално ще е да забременееш. Ти ще се замислиш дали да го махнеш, а аз няма да му мисля. И пак ще си увредя организма. Нека навърша пълнолетие поне, после ще му мислим.
А и ще ни е много трудно да свикнем с презерватив, след като го правим без от няколко месеца.
И аз не съм забелязала други странични ефекти засега.
Чакай малко, не всички странични ефекти се появяват по време на приемането на ОК. /Не, че ти ги пожелавам, не ме разбирай погрешно./Първоначално написано от kremen4eto
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Имах впредвид такива, които беше описала krem4eto. Наясно съм, че в бъдеще мога да имам проблеми заради тези хапчета.Първоначално написано от kalpazanka
![]()
След 9-10 цикъла на противозачатъчни и без презерватив, сме имали 3-4 С презерватив и БЕЗ противозачатъчни. Паузата от минимум 3 цикъла на всеки 9 е задължителна, за да намалеят евентуалните проблеми за бъдеще. Така че след някой друг месец ще трябва да се върнете към кондома.
Друг е въпросът, че на 17 съм пила хапчета (няколко месеца), но секс започнах да правя на 20 с ясната отговорност, че стане ли фал - ще раждам.
Това с паузата го пише и се съветва НАВСЯКЪДЕ различно , лекарите не са единодушни . Мен ме посъветваха ,когато ми ги изписваха , че няма нужда от пауза , и че това са отживелици , от времето на още първите създадени противозачатъчни , когато гинеколозите не са били сигурни дали не нанасят трайна вреда върху репродуктивните способности на жената. Сегашните ОК са достатъчно нискодозирани , можели да се пият в продължение на години , и веднага след като ги спреш без проблем започваш да получаваш овулация.
Обърквам се, не знам кое е по-правилно. Пия от 1 година и не съм ги спирала за почивка. Май няма да спирам![]()
Да и на мен никой гинеколог не ми е казвал за пауза. Четох, четох, питах приятелки и всички казват че вече не се практикува и че е отживелица. За оргазнизма било по-голям стрес ако се направи пауза.