- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчни
Е, хубаво де. Ама аз пиех Диане 35, а те съвсем не са от новите и модерни ОК. Само те обаче ми помагаха за кистите. Предвид това гинеколожката, която ми ги изписа се презастрахова.
Преди това пиех Логест и то около година и половина без пауза. Яйчниците ми бяха намалели повече от 2 пъти. По дължина бяха станали 11-12 мм при поне 25-30 в нормално състояние. Направо се уплаших.
Аз имам друг въпрос, но няма смисъл да правя нова темаТа, днес ходих на гинеколог за да се консултирам кой вариант е по удачен за изместването на цикъла (ще ходя на море .. както и да е) и гинеколожката ми каза, че след края на опаковката ОК веднага да започна нова, без да правя пауза. Тъй като съвсем забравих да я попитам -> Въпросът ми е, когато не се направи пауза, продължавам ли да съм предпазена ?
^Естествено!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
аа само да питам видях нещо за некви паузи аз също пия ама никой не ми е казал 4е треа да правя паузи![]()
^ Както вече казаха това явно е отживелица.![]()
Амиии има ли начин да променя времето, в което пия хапчето? С 1-2 часа примерно![]()
1-2 часа не би трябвало да са проблем. Аз като пиех Ясмин (спрях ги че ми се беше качило тромбо-нещо-си и бях 2 дена в болница. Лекарите казаха че с 90% сигурност имам тромбоза ама ми се размина.) се е случвало да ги пия с 1-2 часа закъснение и не е имало проблем. Виж дали в листовката на твоите хапчета пише нещо за часовете (в мойта пише само ако искам да сменя деня в който ми идва какво да направя) или се консултирай с гинеколога си.
Не, в листовката и в интернет не пише за смяна на часа. Само там ако пропуснеш к'во да правиш.
Да, най-вероятно ще питам гинеколога си преди да предприема нещо.
Мерси![]()
1-2 часа наистина не би трябвало да е проблем - в крайна сметка хапчетата действат малко повече от 24 часа, а ги пиеш на толкова за да си сигурна, че няма да има фалове.
Аз ги пия вечер и понякога се налага да стоя и да чакам само заради тях, което не е много удобно. Може би не прецених добре в началото.
Една таблетка те пази 36 часа. Колко още човека трябва да се изредят да ти обясняват, че този един и същи час е за удобство, а не за издребняване? Можеш да ги пиеш днес сутринта в 8, утре по обяд в 12, вдругиден в 15, идната седмица в полунощ. Важното е да не пропускаш ден без таблетка. Сега вдяна ли?
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Аз го схванах и първия път и съм го знаела, просто исках да бъда сигурна. Не бъди толкова нападателна.
Не съм нападателна. Просто ти натъртих казаното от хорато преди мен.