.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Състезание по ФВС

Хора,трябва ми помощ-учителя по ФВС иска да участвам в състезание (скок на дъжина от място и бягане 30 м).Със бягането май се справям,но ако може някаква техника за скока?

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Техника... Като не можеш казваш му, че ще бягаш само и толкова. Той не може да те задължи.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Що не питаш самия него?!

Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
    Техника... Като не можеш казваш му, че ще бягаш само и толкова. Той не може да те задължи.
    Аз горе-долу мога да скачам (1.90м),обаче може би с някаква техника няма да се изложа.

Цитирай Първоначално написано от Luscious_Heart
    Що не питаш самия него?!
    Той няма да ми помогне особено.Нямам предвид,че няма да го направи,но ако реши да скача аз ще се попилея от смях.Все пак не е някой 20 годишен учител.

Град
    Варна
    Ми ако си момче е малко, особенно за състезание. При положение, че имам приятелки скачат по 2 и нещо. Но който си го може си го може. Не мисля, че има някаква техника. Пък и честно да ти кажа, не знам как скачат другите, но 100 на 100 ще скачат повече от 2м, ако са момчета, така че по-добре не се излагай. Но ти си знаеш. Според мен кажи на господина, че не искаш да скачаш и че не можеш и ще бягаш само. Не мисля, че ще ти вдигне скандал, не си задължен, както казах.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Ми ако си момче е малко, особенно за състезание. При положение, че имам приятелки скачат по 2 и нещо. Но който си го може си го може. Не мисля, че има някаква техника. Пък и честно да ти кажа, не знам как скачат другите, но 100 на 100 ще скачат повече от 2м, ако са момчета, така че по-добре не се излагай. Но ти си знаеш. Според мен кажи на господина, че не искаш да скачаш и че не можеш и ще бягаш само. Не мисля, че ще ти вдигне скандал, не си задължен, както казах.
    Всъщност съм момиче.И не че не искам,но може би с някаква техника ще подобря на 2 м или повече.

Град
    Варна
    Техника аз не знам. А и за момиче скачаш сравнително добре, аз съм по-зле не бой са. Иначе засилка трябва може би, удобни маратонки, и да не се забиваш при скачането, а хубаво да се оттласнеш.

Благодаря, nIkEnCeTy_bE ( ),доста ми помагаш.Ще пробвам утре в чаsа докато момичетата играят волей (по-точно си подават топката.Не споменах,че съм пети клас.)

Град
    Варна
    5ти клас - 1.90. За възрастта си мисля, че скачаш доста добре. Аз съм 8ми клас и скачам едва 1.80 Така че споко, упражнявай се.

Мега фен Аватара на Gr0zDan0v
    Град
    Софето ;d
    +1

За да не пускам нова тема ....

Офф и аз имам проблем със скачането ... ама сериозен на 17 съм и не мога да скоча повече от 1 и 60 и това е.

Тая по физе ни е кучка и ще ни изпитва само на неща , които не можем Следователно на : 50 метра, които посмърт не мога да изтичам по-бързо и скок на дължина. Трябва да вържа поне 4ка , иначе ще ме остави на поправителен. ( 1 и 80 ) На теория знам техниката , но не мога и не мога. Някой да е виждал някъде някакви клипчета , нагледно?

Цитирай Първоначално написано от kasssidy
    За да не пускам нова тема ....

Офф и аз имам проблем със скачането ... ама сериозен на 17 съм и не мога да скоча повече от 1 и 60 и това е.

Тая по физе ни е кучка и ще ни изпитва само на неща , които не можем Следователно на : 50 метра, които посмърт не мога да изтичам по-бързо и скок на дължина. Трябва да вържа поне 4ка , иначе ще ме остави на поправителен. ( 1 и 80 ) На теория знам техниката , но не мога и не мога. Някой да е виждал някъде някакви клипчета , нагледно?
    Мисля,че това може да ти помогне:
    http://www.vbox7.com/play:065c94b7
    На мен лично не и е от полза,ама..

Техника за скок от място.. ами просто тайната е в приклякването и засилката.. огромна роля играят ръцете.
    Засилката става по-следния начин: заставаш във със изпънати ръце зад гърба, с лек разкрачен стоеж ( на широчината на ръменете ) , когато вече клякаш придвижваш ръцете напред и когато си клекнал ръцете да са долу до глезените и когато се изправяш трябва да са напред , и после по-същия начин когато клякаш 2ри път , местиш ръцете назад и така няколко пъти.

Когато вече ще скачаш трябва да го направиш след като правиш клека когато ръцете тръгват напред откъм гърба , засилваш се и скачаш когато си придал инерция с ръцете и се изтласкваш с краката , като се изправяш.

Не знам до колко ти помогнах , но за да го разбереш трябва да го видиш някъде.. това е т.нар техника за скок от място.
    Обещанието е учтива форма на отказване.

BBOY OR DIE !!

Цитирай Първоначално написано от VeliCullen
    баси човека ама като го гледам няма някаква техника той , просто си скача много ахахах

DinViesel мерси за обяснението Аз уж съм виждала техниката, но на практика ... 1 и 60 със зор Имам чувството , че в краката ми е проблемът , щото аз не мога да клекна като хората и да се изправя бързо тоест не ми пружинират краката може да има нещо общо и с това , че имам усукано коляно , но все пак ... аз и преди травмата не си скачах кой знае колко

то се е видяло , че ще се мъча

П.С Сега се сетих , че и приземяването ми нещо куца. Имам чувството , че се забивам в земята. Като скоча , клекнала ли трябва да се приземя? сори за тъпите въпроси ноооооо съм отчаяна вече.

5ти клас - 1.90. За възрастта си мисля, че скачаш доста добре. Аз съм 8ми клас и скачам едва 1.80 Така че споко, упражнявай се.
    Блаодаря за всичко!Успях!

Цитирай Първоначално написано от kasssidy
    Цитирай Първоначално написано от VeliCullen
    баси човека ама като го гледам няма някаква техника той , просто си скача много ахахах

DinViesel мерси за обяснението Аз уж съм виждала техниката, но на практика ... 1 и 60 със зор Имам чувството , че в краката ми е проблемът , щото аз не мога да клекна като хората и да се изправя бързо тоест не ми пружинират краката може да има нещо общо и с това , че имам усукано коляно , но все пак ... аз и преди травмата не си скачах кой знае колко

то се е видяло , че ще се мъча

П.С Сега се сетих , че и приземяването ми нещо куца. Имам чувството , че се забивам в земята. Като скоча , клекнала ли трябва да се приземя? сори за тъпите въпроси ноооооо съм отчаяна вече.
    Не, като се приземяваш трябва да се опиташ да си изнесеш краката максимално напред. Но толкова напред че да можеш после да се задършиш изправена...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си