- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Ваксина?!
Наскоро чух за една ваксина против рак на маточната шийка. :/ Обаче момичетата трябва да бъдат девствени,когато им я бият и тя била за около 5 години.Някой знае ли нещо, правил ли си е?
Mistakes are proof that you are trying.
Значи, не съм сигурна каква е трайността на ваксината, но мога да ти кажа следното - да, трябва момичето да е девствено, когато се бие ваксината, иначе има възможност да се разболее наистина от рак на маточната шийка /не знам как точно става, лекарката ми го обясни ;x/. Освен това тази ваксина се бие 3 пъти през 3 месеца, т.е. например 1 път сега, след 3 месеца пак и след още 3 месеца пак. През тези 6 месеца също момичето не трябва да прави секс.
мм да.. единственото нещо, което ме тревожи е колко е дълга валидността на ваксината?
а има ли такава ваксина която да става за такива дето не са девствени и колко струва ако има?
Ако найстина ви интересува >> http://www.doctorbg.com/page.php?id=15519
Когато правиш нещо с любов, ти го правиш завинаги.
Първоначално написано от Drogiranata_
Първоначално написано от gigiii
Аз пък не знам за такова нещо да се бие през 3 месеца.На мен докторката ми каза, че трябва да се направи малко преди първия път, защото в началото предпазвала най-много. За валидността ми каза, че пазела 10 години, но първите 5 най-силно, после отслабвало.
Ааа,ако девствената ципа на момичето е скъсана,но не е имало полов акт може ли да си направи ваксината?
Ами.. то не е до това дали и е скъсана ципата или не.. предпочита се да е девствена, защото тогава не е имала контакт с друг човек, който вероятно може да е преносител на тази болест.. (:
Аз съм ваксинирана.Да,трябва да си девствена,защото попринцип мъжът е преносител на бактерията,причиняваща рака.Ваксината е за цял живот.Правят се три курса(поне с моята ваксина,тъй като има на различни фармацевтични фирми);първите две са пре 1 мес,а другата е след 6мес.
За съжаление ваксината е доста скъпа и тука малко момичета могат да си я позволят.Също не е и особено популярна.В Гърция например е задължително момиченцата под 13 да се ваксинират-безплатно.
ПС:Забравих да добавя,че ако си правила секс и искаш да се ваксинираш е възможно,но трябва да се мине един курс на превантивно лечение.За вс случай питаи гинеколога си![]()
Don't grumble-ther's awlays tomorrow!
My age is a mystery...
Аз също я имам и не бях девствена и майка ми го знае ,така че няма да дава куп пари ако не действа.
Просто идеята е такава, че може да имаш рак след първият си полов контакт, за това се казва, че при девствените е 100% сигурно.Но не значи, че задължително имаш рак като си правила секс, така че може да си направиш ваксината без проблем![]()
Да,но е по-опасно.Колежки на майка ми си направиха такива ваксини,но преди това минаха някакъв курс на превантивно лечение,така че ако я имат тази бактерия да я унищожат.Освен това лекаря ми каза,че е доста опасно да се прави такава ваксина ако съм имала сексуален контакт,тъй като е много вероятно да се разболея от рак.Първоначално написано от DevilWish
Don't grumble-ther's awlays tomorrow!
My age is a mystery...
Не е бактерия, а вирус!
Второ ваксината е на пазара от три години.
Трето стига сте се панирали, че след първия полов контакт вече сте с рак!!! Нищо подобно!!! Нужни са години, за да се случи тази трансформация на епитела на маточната шийка!
Преди да се ваксинирате, се изследвайте дали сте носителки на HPV.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Мда, ваксината е за цял живот и цялата процедура е около 800лв.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
^Информацията е разнопосочна. Черитивалентната е с намалена продължителност на имунитета, а двувалентната с по-голяма.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!