- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Наднормено тегло, изследвания, МОЛ-ове
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2995771
Според тази статия в някои молове ще се правят консултации и изследвания.
Някой да знае кои са тези молове?
Хвала! Хвала на такива МОЛОВЕ! Консултациите са до Макдоналдсите или Бъргър Кинг-а, или KFC!
Пирогов да стане на МОЛ!
Grumpy old madman
Ебавката на страна, това е една наистина добра идея.
Младите хора не са склонни да посетят специалист, ако имат подобен проблем (стига да осъзнават наличието на такъв) и консултациите на оживени места ( каквито в нашата страна за съжаление са моловете) биха помогнали.
За молове не знам, но на някоя централна улица, Витошка ако не се лъжа, бях гледала, че са сложили някаква машина, която освен тегло ти изчислява ИТМ, процент мазнини, ама не е консултация с лекар все пак.
Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
![]()
Канис, канис... не ти е лесно и на тебе
![]()
Хората с наднормено тегло имат нужда от психолог или самоубийство, преди консултация с диетолог в моловете или където и да е, защото още преди да забележиш сланинките, увисналите цици и целулита, си станал свидетел и неволен участник в избиване на комплекси, мрънкане, интриги и злоба.
ГЕНОЦИД! за злобните жени под 30 години с наднормено тегло, фейс контрол по моловете, главните улици и изходите на жилищни сгради.
Кораво мнение. Респект!Първоначално написано от strangler
Grumpy old madman
Усещам сарказъм, но няма да се извиня, нито да се аргументирам, не пожелавам на никой да мине през това, което аз за да стигне до тези тежки слова.
Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
![]()
Да вземат да затворят МакДоналтс и КФС и подобните места за боклучета за ядене защото след няколко изкачвания на стълбите ще има якото плюскане в местата за хранене и изхабените калории ще бъдат върнати !![]()
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Истински психологически проблеми са анорексията и булимията, а преяждането и всякаквото неправилно хранене, които водят до затлъстяване, са знак първо за смущения в хранителните навици, а чак след това за проблеми, свързани с психологическата нагласа към храненето, което при затлъстелите хора е може би стигнало до пристрастеност/средство за успокоение/заместване на липсващи фактори от социалния живот или знам ли аз какво...
А сега по темата: средностатистическите тлъсти посетителки на моловете, отишли да си купуват сандалки и тъпчат с Макдоналдс редом с това че получат и някаква информация най-малкото, съвет как да действат, за да се справят (или поне ограничат развитието на) с проблема. Ама ако реално не осъзнават, че имат проблем с теглото... к'ва полза..
Повечето не осъзнават какво си причиянват !
Защото , превръщат храната в обежната точка на живота им ...
Според мен трябва още в началното училище да се обръща внимание на децата и на тяхните хранителни навици...
Проблема е толкова комплексен , първо децата не са научени да се движат второ мама и тати им дават парички още в първи клас да си копуват банички пици джобове и вафли , защото на всички деца им дават . Уж приеха закон да се закрият всички павильони в училищата и на лафките да има само пладове . Какво се получи от това едно голямо нищо ......
Сами го причиняваме на децата си които се превръщат от дебели подрастващи в дебели млади хора . Следва проблема с недохранването .
Когато един дебел млад човек осъзнае че е такъв какво прави ? Депресира се и спира да яде , поне в повечето случеи .
В същото време всички се правят на много загрижени а никои не прави нищо ...
Докато майките копуват за закуска на децата си вафли и киндери , вместо да им направят сами закуска или сладкиш , ще има дебели дечица !
Пълен непукизам ...
Защо децата на миналия век са били щастливи и в нормално здраве а днешните деца са лоени топки . Преди в класовете е имало по 1 дебело дете а сега има по 1 слабо ...
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Това е за такива като мен, които с повод и без повод ядат сладки неща на поразия на работа, вкъщи, в университета... навсякъде! И по много. уфф..![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Хахахахахах, по-добре от анорексици като тебе.Първоначално написано от HexGirl
Ти НЯМАШ място в темата, тъй като упорито оплюваш едната крайност, а всъщност си в другата, коягто за съжаление е мнооооооооооооооооооооооо оооооооооооооого по-лоша.
Те да направят още 5084 МакДоналдс и т.н. в моловете, пък да се правят консултации и прочее – файда НЯМА.
Ами не е по-лошата крайност.
Слабите хора не прехвърлят проблемите с теглото си в отношенията си с другите хора, за разлика от пълните. Те не са обществено опасни и дразнещи.
И защо слабите жени да се разглеждат като крайност, щом еталона за красота в последния век определя точно тях за най-привлекателни.Защо трябва да възхваляваме винаги средното положение.. средна класа, средно тегло и тн.. не може ли пък веднъж да се сремим към по-добро от средното?
Проблема не е само в затлъстяването, проблема е в некачествената храна..има дебели хора които са много по-здрави и в по-добро физическо състояние от някои слаби. Защото като живееш на банички, сандвичи, газирани напитки и т.н. затлъстяването идва от калорийния излишък, а истински вредното са химикалите, които увреждат цялостното здраве на хората![]()
Ти чуваш ли се какво говориш?Първоначално написано от strangler
Как по- точно "обществено опасни" са пълните?
Абсолютно съгласна съм с ХексГърл. Ако родителите или някой друг беше научил тези деца на елементарна хранителна култура навреме, нямаше да има 30% или колкото там са деца с наднормено тегло. А децата не разбират. Те просто така са научени.
Другият проблем са милионите кампании, които се борят с наднорменото тегло... на думи.
Боже, личи си, че си яко афектиран от някаква наскорошна случка, но това не ме интересува и мога да ти кажа, че въобще не си прав. Хората със затлъстяване определено имат физически проблеми, да, но тези, които са с поднормено тегло, имат не само такива; те са и психично болни. (Говоря за тези, които постоянно се подлагат на диети и си мислят, че ще умрат, щом са изяли един бонбон или нещо такова...) Неслучайно средното положение се нарича "златна среда".Първоначално написано от strangler
Колко ограничен и посредствен трябва да си, за да се водиш по еталона за красота на всичките бълващи отрова медии?!
Ал Бънди, това ти ли си ? -.-Първоначално написано от strangler
n00bs
Опасни са толкова, точно толкова, колкото са опасни всички хора с комплекси.
Би било чудесно, хората с комплекси , да си признаят пред себе си и останалите хора за тях и да работят в посока подобряване на неудовлетвореността си.
Аз не познавам нито една МЛАДА жена с повече килограми, която да си е признала пред себе си , че е пълна и че това й пречи на нормалните отношения с хората.Защото всъщност пречи - нямам теоретично обяснение защо , но имам емпиричен опит.
Имам наблдения как по-пълни жени изпитват ревнашизъм към по-слабите , опитват се да изпъкнат с нещо друго, като например натрапват присъствието си, правят се на по-забавни, остроумни, слагат по-големи деколтета и най-отблъскващото нещо, стават по-достъпни за мъжете, тъй като така лесно си повдигат самочувствието.
Просто излишните килограми са се превърнали в удобно оправдание на всеки неуспех, на лошото отношение към другите , на интригите и курвенските номера.Не мога да обясня защо така се поличава, то трябва да се преживее.
И когато на вас ви направят такива интриги, каквито на мен са се случвали, да стигнете до там, че да ви е страх да кажете за успехите си на някой, да се похвалите с нещо, защо може да излобее, ще види дали и вие ще сте толкова толератни към хората с комплекси.
кво дзяете бе
к., ако не ме бъркат изводите, е права.
масово съм наблюдавал хора с наднормено тегло, които избиват наляво и надясно комплекси поради това. аз нямам проблем с тях, познавам и много по-пълнички хора, които са супер свестни, но е шибан ФАКТ, че по-пълните са много по-озлобени от по-слабите, ако ще си говорим за двете крайности. аре са ми кажете, че не е така, да го еба.
тея сладурки, дето са на диети постоянно са просто тъпи и/или моделки, в повечето /почти всички/ случаи - това е равнозначно.
зипфайл каза нещо много важно. замислете се как и какво ядете и в какви количества, обаче не само от гледна точка на калориите, а и от гледна точка на химикалите и всичкия боклук, който е излят в една прекрасна, блестяща маркетингова формичка.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Ако няма заболяване, всичко е до воля![]()
n00bs
Хората с поднормено тегло са психично болни?Първоначално написано от PinkFloydSound
Ако визираш проблемите с анорексията и булемията, то те нямат причинно-следствена връзка с килограмите. Анорексичка е таква, защото колкото и килограми да е, тя се мисли за дебела. Анорексичка не е защото е 30 килограма. Проблемът с анорексията не е в слабото тяло, а в мозъка. Болестите на слабото тяло са от друго естество- ниско кръвно, анемия и др.
Въпросът с булемичките стои по същния начин.
Много е тънка разликата между внимаването в това, което ядеш и това да изпадаш в психоза и вътрешна борба да не изядеш един бонбон.Но всяка една жена на земята се притеснява от това да не напълнее, означава ли това че всички са психично болни?
Аз не одобрявам еталона за красота да бъде единствен арбитър, но съм приела, че е по-добре да го следвам, отколкото да вървя срещу него.
Не е най-приятното нещо, нито най-лесното, но мисля че е по-достойно така.
![]()
Вашият индуктивен емпиризъм е просто страхотен. Вие сте еталон за красота и затова ви мразят. Всички мразят красивите и умните.
Предлагам да прочетете това: http://virginblack.blog.bg/lichni-dn...tabelki.101686
след което да се самозакриете.
Това, че така яростно нападате хората с наднормено тегло говори само и единствено, че на вас теглото и желанието да сте слаби ви е фикс идея и от там прехвърляте вината за конфликтите в наднорменото тегло на другия. Явно е най-бързо и лесно.
Освен това бедните завиждат на богатите, високите на ниските, хората без тен на тези с тен, провинциалистите на софиянци, брюнетките на блондинките и тн. и тн.
Grumpy old madman
Аз не съм умна, още по-малко красива, само да го спомена, за да не си направи някой грешни изводи.
Сещам се за една история "виц", в който се разказва за това, как на едно работно място е трябвало да съкратят персонала.Началникът си мислил, че не може да съкрати негъра- защото ще го обвинят в расизъм, не може да съкрати гей- защото ще го обвинят в нетолератност, не може да съкрати жената- защото ще го обвинят в полова дискриминация- и накрая съкратил белия мъж.
Обществото толкова се е извъртяло в това да е толерантно и без предрасъдъци, че само е размило границата между добро и зло и нормите и правилата, морала, който е в основата на еволцията и на запазване на човечеството до сегашните дни.
Не може ли пък вместо да искам толерантност към себе си, да се опитам да постигна нещо за да съм наравно с другите ( да отслабна).
Това не е нещо, което не може да се промени, като пол, раса, възраст.
Но това е друга тема.
Аз нямам нищо против пълните жени по принцип, ако са пичове.Но от тези , които познавам няма нито една такава. Затова ще си остана на това мнение докато някоя не ми го промени.
Индуктивен емпиризъм ми е по-важен от това какво трябва да е по логичен път, защото човешките отношения са субективни , а не обективни!
Готиното е, че смятате връзката наднормено тегло-кофти характер за ненарушима и общовалидна.
Просто се замислете, дали тяхното кофти отношение не е провокирано от вашите предразсъдъци.
Жалка работа.
Grumpy old madman
Нямаш предразсъдъци без да имаш основания.
Не си казваш- тая е дебела, сега ще ми сгорчи живота.
Но когато те прецакат 5-6 пъти започваш да имаш едно наум.
Наричай го нетолерантност и ограниченост, аз го наричам инстинкт за самосъхранение.