- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Следване в САЩ
Здравейте!
САЩ ми е мечта от малка и неотдавна ми хрумна идеята да следвам висшето си образование там.Нямам си и на идея как стават нещата а и няма кой да ми обясни,не познавам никой компетентен по темата.Бих искала тези които знаят да ми го разяснят,така да се каже "като за малоумни" понеже наистина абсолютно нищичко незнам.Като за начало :
1.Колко време преди кандидатстването трябва да започна да се подготвям и върху какво?
2.Доколкото съм чувала приемни изпити по някакви предмети няма,освен по английски език за проверка на нивото.Така ли е?
3.Колко процента е вероятността да приемат български студент?
4.Какво е мнението ви за образованието там като цяло, много ли се изисква,много ли е трудно и има ли вероятност да завърша американски университет ако започна?![]()
5.Колко е таксата за 1 година,тоест колко парички горе долу ще хвръкнат
6.Важни ли са оценките от средното ти образование в България?
7.Как става в действителност приема?
8.От всяка гимназия в България ли има възможност за следване в САЩ?
За момента това е което бих искала да знам,ако има други важни неща допълнете.Надявам се на отговори,а не на подигравки и обиди.Съжелявам но точно затова пускам тема тук,защото не знам,а бих искала да науча подробна информация![]()
Първоначално написано от MissMalibu
Не си напрягай мозъчето... тази твоя малка мечта няма да се осъществи...Първоначално написано от MissMalibu
За да учиш в САЩ ти трябва английски!Първоначално написано от MissMalibu
Първоначално написано от YouAteMyHeart
Разбира сетова ми е пределно ясно имам години да го науча
![]()
За да учиш в САЩ ти трябват много пари.Не разчитай на това,че там ще ти предложат безплатно образование.Цените в университетите започват от 10,000$ до 40,000$-50,000$ на година (за чуждестранни ученици).Самата подготовка трябва да стане поне 1 година по-рано.Език трябва да започнеш да учиш,колкото се може по-скоро.
Първоначално написано от goshka
9-ти завършвам,а относно парите не са ми проблем![]()
Не са ти проблем?! Че те и най-заможните в БГ имат проблеми а ми е интересно ти как ще се справиш и как така не са ти проблем?
ПРОДАВАМ LG KE970 SHINE БЕЗ НИКАКВИ ДЕФЕКТИ,СТРАХОТЕН ДИЗАЙН И УЖАСНО МНОГО ФУНКЦИИ,КОИТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В ТЕМАТА МИ В БОРСАТА: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...353163#7353163
ЦЕНАТА МОЖЕ И ДА СЕ ДОГОВОРИ.
Първоначално написано от ssupergirl
ами предполагам има някакви стипендии които да помогнат, а останалото би могло да се покрие какво ти е толкова чудно![]()
Много филми гледаш... Просто се разрови из сайтовете... ма ОПА.. ти не говорип английски а искаш да учиш в англо говорящ университетПървоначално написано от MissMalibu
![]()
4 години учене на Английски в България са МАЛКО!
Първоначално написано от MissMalibu
Стипендии за чуждестранни ученици няма!Рядкост са университетите,които дават и те са частични.По 10,000$-20,000$ да се дават на година е много за нашите стандарти.А и малко късно си се сетила да учиш език.
Има доста добри университети в Европа и много от тях предлагат безплатно обучение.![]()
Пффф 20.000 на година не е толкова извънземно както го представяте![]()
Ама парите не ги изкарваш ти...Айде някой да ми отговори на темата долу
Първоначално написано от lachoruse
Може и да не ги изкарвам аз,но родителите ми имат тази възможност така,че какъв е проблемът ?! Оставете тази работа на мен,ако може![]()
Искам да попитам колко от горе отговорилите учат или са учили в САЩ,че са сигурни,че знаят толкова много и ме нападатНе е работа да се забъркваш в тийн форуми,че от нищото нещо
![]()
Не те нападам,предупреждавам...Що м вашите имат тази възможност супер,успех![]()
АЗ!!!Първоначално написано от MissMalibu
Първоначално написано от Nakadah
Ами браво на теб,ама вместо да обясниш като хората на такива като мен,които незнаят ти се подиграваш![]()
Не ти се подигравам, отговорих ти на всичките ти въпроси...Първоначално написано от MissMalibu
Съжалявам,че ти го казвам,ама си супер тъпо парче. Ти май се имаш за най-богатата '' 20 000 не е толкова извънземно'' като говорим за $ .. много ми е интересно откъде ще ги вземеш,лапешка работа..Първоначално написано от MissMalibu
![]()
Only u! <3
+Първоначално написано от BadBadGirl
20 000$ са ти 35 000лв.годишно.Много ми е интересно как ще ги изкопаеш.Предполагам родителите ти взимат по 10 000лв на месец за да можеш да ги отделиш.
![]()
Много сте забавни
![]()
и въпреки,че не е ваша работа ще ви кажа как ще ги "изкопая" за да охладя страстите.Както казах вече щом съм решила такова нещо,значи ИМАМ тази възможност !! Което значи,че може и по 10 000 да взимат при положение,че работят в ЧУЖБИНА! Сега стана ли ви ясно
Не мога да разбера какво спорите за финансовите възможности на семейството ми след като си нямате ни най-малка представа,нито пък ви интересува,това си е моя работа
Както и да е,не мисля да навлизам в безсмислени спорове,на това му се вика "лапешка работа",мила
. Благодаря за отговорите,въпреки,че някои хора не бяха много отзивчиви и любезни.Всичко добро!
![]()
Престанете със спора и карайте по същество да не заключвам темата.
След като момичето ви е казало, че парите не са проблем, не ви влиза в работата откъде ще ги вземе, нито какво работят нейните. Беше достатъчно интелигентно казано, че финансовите средства не са проблем без да се дуе с "Мама е такава, тати онакъв." Точка.
Само да добавя да не забравяш, че освен таксите, ще ти трябват пари за живеене, ядене, книги, самолетни билети, здравна застраховка, джобни ( не може само да седиш заключена и да учиш) и т.н.
Таксите стигат до около 40 000 долара. Ест, че има и по-малко...В Масачузец са повечето добри boarding schools, но за да влезнеш там, трябва да си мноооого добра и умна. В по-добрите пансиони ще ти трябва и SSAT (забележи, че не е SAT)...малко по-лесен е този изпит от нормалния SAT. В България не се предлага подготовка за него. Мисля даже и, че ще ти се наложи да се разходиш до Букурещ да го държиш. Успех.
Първоначално написано от amk933
Освен в Масачузец,посъветвайте ме за други конкретни университети все още не знам към какво да се насоча