- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Следване в САЩ
Какво ви е мнението за Колумбийският,разполагате ли с някакво инфо![]()
Търси в сайтовете на университетите, ако нещо не разбираш тогава питай, че на готово не може всичко да се дава... , избери си първо специалност и тогава търси университети, защото всеки един е добър в различни неща, учи си английския, а за училище може и по-нататък да избереш, още си 9 клас... както си прецениш де...
Ако искаш ми прати ЛС със скайп, и аз съм колкото теб, може да си комуникираме
http://www.columbia.edu/ :P![]()
Един приятел завърши Колумбия.Първоначално написано от MissMalibu
Страшно е доволен естесвено. Колумбия си е recruitment училището на Wall Street. Много е добър, но трябва много зор и за да влезнеш, и за да успееш с ученето. Като всеки университет в Брашлянената Лига.![]()
Я ми кажете къде в България ,освен в Благоевград, може да се държи SAT? Потърсих в Google, но безуспешно![]()
ок..нека ви кажа как точно седят нещата...като за начало аз се намирам в САЩ.. в Маями.Дойдох тук преди 5 месеца близо и започнах да посещавам гимназия тук,в 12 клас,завърших я и започнах да мисля за колеж. Между колеж и университет има огромна разлика и тя е ,че в колежа учиш 2 години и след това в университета 4 год. ,та колежа те подготвя за университета.Можеж да отидеш направо в университет ако не искаш да ходиш в колеж.Разбира се за да влезнеш в колеж минаваш през изпити.Таксата за колеж,за най-простия колеж тук е $ 5000 за term , във всеки семестър( 1 година) има 2 terms т.е 2х $ 5000 = $ 10 000 за година,цялото образование е 2 години т.е $ 20 000 , колежа се казва Santa Fe . Колкото до deadlines те са различни за всеки колеж .. за този е 23 Юни ,за да започнеш да учиш в този колеж и в който и да било друг трябва да покажеш акаунт в банка с $ 30 000 на името на ученика или семейство или познати.Акаунтите може да са 1 ,2 или 3 ,но общата сума трябва да е $ 30 000.
Ако ще продължиш образованието си тук в Америка , се премествай колкото се може по рано,дори и преди да си завършила гимназия,защото посещаването на училище тук ще ти бъде в полза за тренинга на езика.. защото ако с идването си се запишеш за колеж ще ти дойде малко понанагорно ако ме разбираш![]()
Какво още ..аа да колкото до стипендийте наистина е много трудно да вземеш стипендия..трябват ти не само отлични оценки и познания,защото тук няма преписване както в България,всеки разчита сам на себе си,но ти трябва и гражданство..което вече е друга тема за разговор..
надявам се съм била полезна (:
{!!!!!!}Бъди си кyрва в леглото на твоя любим, не бъди кyрва в обществото {!!!!!!}
Щом се взима под предвит дипломата,кое има по-голяма тежест Sat изпита или дипломата?Също цялата диплома ли се взима или само предметите,с който кандидатсват?
Нямя дя седя тук след месец заминавам![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Майната и на тая скапана държава
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Жалка работа
Всичко има значение!!!Със зубрене всеки може да си изкара оценките, но те искат да те опознаят като човек, нагласата ти за света... дали си комуникативен и широко скроен...
LENUN, честито!
Така може да говори едно дете, на което родителите не са дали възпитание. Съчувствам ти, че сди отрасла в приют, но гневът ти към институцията, която те е отгледала, изглежда необоснован. Не ти е виновна държавата, нито пък самата страна (народ, земя, история), за твоите житейски неволи. По-полека с емоциите и ще може да се заговорим.Първоначално написано от LENUN
Еми аз заминах за Сащ когато бях на 13мога да ти кажа,че не е толкова лесно колкото го мислиш
Здравейте знам че темата е стара но какво мислите за университетите в NEW YORK?И с какво се влиза?NEW YORK щат говорим![]()
Влиза? Коя специалност? Има си сайт на Университета, влизаш и четеш.Първоначално написано от brunder
Ами 7ми клас сам ставам 8ми.Смисал като отивам трябва ли да правя някви тестове испециалност зависи какво предлага университета
В смисъл ти искаш в Ню Йорк щата, или само града?? Да правят се тестове. Обикновено се прави SAT i TOEFL. Влезни тук: www.collegeboard.com и си разгледай за мястото, което те интересува и колко да е голям университета и цените.Първоначално написано от brunder
Говорим за щата но може и града.Аз мн искам да съм военнен но това означава след като мина академията да ставам воиник а аз неискам искам само академията.И си падам по физика,електроника,дърводе лсто и още няко работи та какво бихте ми препорачали?