ок..нека ви кажа как точно седят нещата...като за начало аз се намирам в САЩ.. в Маями.Дойдох тук преди 5 месеца близо и започнах да посещавам гимназия тук,в 12 клас,завърших я и започнах да мисля за колеж. Между колеж и университет има огромна разлика и тя е ,че в колежа учиш 2 години и след това в университета 4 год. ,та колежа те подготвя за университета.Можеж да отидеш направо в университет ако не искаш да ходиш в колеж.Разбира се за да влезнеш в колеж минаваш през изпити.Таксата за колеж,за най-простия колеж тук е $ 5000 за term , във всеки семестър( 1 година) има 2 terms т.е 2х $ 5000 = $ 10 000 за година,цялото образование е 2 години т.е $ 20 000 , колежа се казва Santa Fe . Колкото до deadlines те са различни за всеки колеж .. за този е 23 Юни ,за да започнеш да учиш в този колеж и в който и да било друг трябва да покажеш акаунт в банка с $ 30 000 на името на ученика или семейство или познати.Акаунтите може да са 1 ,2 или 3 ,но общата сума трябва да е $ 30 000.

Ако ще продължиш образованието си тук в Америка , се премествай колкото се може по рано,дори и преди да си завършила гимназия,защото посещаването на училище тук ще ти бъде в полза за тренинга на езика.. защото ако с идването си се запишеш за колеж ще ти дойде малко понанагорно ако ме разбираш

Какво още ..аа да колкото до стипендийте наистина е много трудно да вземеш стипендия..трябват ти не само отлични оценки и познания,защото тук няма преписване както в България,всеки разчита сам на себе си,но ти трябва и гражданство..което вече е друга тема за разговор..

надявам се съм била полезна (: