- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Проблем с пръстите на ръцете
Здр днес след приятелски бой(закачане)се случи така ,че ме удариха в няква област на лакътя дето след това от малкия и предпоследния пръст(нз как са именуват) усетих като огромно изтръпване,все едно ток ма удря.Ръката болеше първите 10мин,но 10 часа по късно немога да я присвивам до рамото и 2-та пръста са ми изтръпнали,не че неги усещам просто слабо изтръпване,но постоянно.Утре ще ида до личния, но исках преди това ваш съвет.
Ние тук всичките сме доценти, за това се консултирай първо с нас...
Сигурно при удара някой нерв е бил засегнат и затова ти изтръпват.
Може и със сигурност е нерв,но егати нерва неспира,предполагам даскалото ще се прекрати засега >.<.Боли там дет нали знаете когато се подпирате и изпуснете раката ти изтрапва и баш тва трябва да е.Един ми говореше за ампутация и ма стресна,но се надявам,че няма да се стигне до този сценарий.
Ъмм, за ква ампутаци става а въпрос бе.... Няма да се стигне до там, но заминавай на лекар, може да има нещо там прикъснато, някой нерв или де да знам...
Lexynnka
Абе ампутацияЯ не го слушай, ти да нямаш гангрена!?
Личният ще ти каже какво ти е и как да се оправиш, спокойно![]()
Кажи утре какво е станало.
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
ok ще пиша
Ами не е изключено.Може да се наложи и ампутация.След бой много често става така.Има много подобни случаи на хора останали без ръце за цял живот.Първоначално написано от MuffDiver
Случвало ми се е няколко пъти, но 2-3 минути след това ми се оправяше.На теб колко време ти е така?(Да не се е оправило)
Възможно е, ако е прекъснат нерв - за някакъв период от време тъканта ще умре ( мускули, сухожилия и т.н. ) - съответно трябва да се изреже, а не е препоръчително да се чака последният момент за ампутация, защото може да се засегнат други крайници, мозъка, органи чрез кръвообращението.Първоначално написано от mtg1992bg
мойто не 2-3мин,а повече от 24 часа вече >.<Първоначално написано от kaspichanec
Ако беше прекъснат нерва нямаше да си ги усеща даже,но е засегнат иди на лекарПървоначално написано от SemperFidelis
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Здр значи след лекаря ми каза,че е засегнат нерф и до седмица трябвало да отмине.Предписаха ми мазало BIOFREEZE(болкоуспокояващ гел)
да внимаваш и следващият път на лекар без да питашПървоначално написано от MuffDiver
![]()
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
ОМГПървоначално написано от SemperFidelis
![]()
Към автора: Айде, оправяй се и внимавай др път с приятелския бой :P
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
Ампутация, боже, хора, мислите ли, че е най-подходящото да казвате на човек, че ще му ампутират ръката защото само е разтегнал нерв? По-добре да отиде при неврохирург за по-добра консултация. Но като цяло може само да е разтегнат нерв, което минава. Ако усеща и вътрешна болка в ръката, определено е нерв.
Историите с ампутацията са простотии! Мислете малко, преди да напишете нещо! Тези глави не са само за баланс на раменете! Момчето много точно си каза- оплакванията са от четвърти и пети пръст, което води към n. ulnaris! Вместо да го пратите на невролог, го "успокоихте" с ампутация! Заминавайте да си пиете Нескуика и не си тикайте гагата там, където не ви е работа!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!