- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- как да си направиш "тест" в пауърпойнт
така едно момиче питаше и аз нали нямаше кво да праа и реших да го обясня надявам се ще бъде полезно и на други хора та да започваме
Правите си 3 нови слайда
Избирате първия и пишете въпроса и възможните отговори ето така
На 2 рия слайд пишете Грешен отговор или както вие прецените за грешните отговори
на третия пишете нещо за верен отговор примерно : Вярно Верен отговор и т.н
Сега отивате пак на 1 рвия слайд и маркирате 1 рвия отговор и отивате в меню Insert -> hyperlink
Излиза ви прозорец и отстрани отивате на Place in this documentСлед това вижте дали 1 вия отговор е верния и ако е изберете слайда с "верен отговор" а ако не е изберете слайда с " Грешен отговор "
Направете същото и с втория отговор
е надявам се да съм помогнала и да си ме разбрала правилноМоже да стане и с повече отговори
Успех
![]()
A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...
Мисля, че много хора го зпозлват все още, включително и аз.
Lexynnka
Що, ти какво по-хубаво използваш, за да правиш презентацииПървоначално написано от loveUpeps4o
![]()
И аз .Предпочитам да ги правя на видео клип.Първоначално написано от loveUpeps4o
Така поне учителите се кефят на музката свързана
с темата и на по-качествените картинки.
Работя с Camtasia Studio 6...
П.П.Качвай снимките в www.prikachi.com и там в найстройки
/в потребителския панел.Регистрацията е безплатна /
има да сложиш отметка на
"смалявай изображения по широки от ..... "
и пишеш 600px.
Така сайта няма да се разширява .
Запаметявай картинките в PNG формат.
Максимално качество до 2 MB !!!
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
[quote="ogun"][quote="MaGuSs"]М дам.. ама и клипа може да се паузира и да се върне на задПървоначално написано от loveUpeps4o
Така ,че и клипа си има своите предимства като например с по-голямото качество на снимките и текста ако го направиш на голяма резолюция + песен става "муцка"
![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Да, аз използвам powerpoint. Лесна е и ми позволява всички неща, които са ми нужни... Понякога с powerpoint, хубав шрифт, фантазия и опознаване на програмата до основи се получават неща, които с клипове не може да се направят. Но както казах трябва да се познава програмата до основи и да се знаят абсолютно всички възможности (и заобиколните естествено)
времет0 тu uztuча
Ако знаеш как да използваш програмата могат да се получат страхотни презентации. Ако щете с музика, ако щете сами да си се сменят слайдовете, каквото си искате...