Първоначално написано от
revolver
Имам следния проблем,дори когато е топло мускулите ми почват да треперят без да изпитвам студ.Не ме тресе защото нямам тепретура.Просто както си седа почвам да трепера.Имате ли някакви идеи от какво и трябва ли да се кулсутирам с лекар?
П.С. На 20 съм .
щом имаш някаква мед подготовка би бил наясно, че диагноза "тикове" - НЯМА!
- наркотици§стимуланти?!
- стрес
- нарушен електролитен баланс.
- хормонален проблем,
- системен проблем на ЦНС и/или ПНС.
в най-добрият случай първите три горни елемента са налице във функционално-зависимо обратимо отношение.
в този случай всички всички холинолитици решават проблема на соматично ниво подкрепени с анксиолитици и ако се нала бета блокери.
и обратното - всички симпатикомеметици обострят рязко сипмтоматиката. (дори еднократна употреба на катехоламинови прекурсори от амфетаминовият ред би могла да даде далечни във времето "ехо" ефекти по сложен биохимичен механизъм, който няма как да излагам тук).
т.е. в най-добрият случай (за твоята възраст!) следва да се обсъди на първо място функционален проблем!
след категоричното изключване на които, по установеният в Мед Наука ред - следва да се обсъжда соматичен проблем, чието многообразие няма да описвам. (от феохромоцитом до дегенеративни на ЦНС заболявания, нехарактерни но вузможни на твоята възраст).
в заключение: тъй като пациентите наистина ВИНАГИ лъжат!!!

прочети написаното, осъзнай го и познай проблема