Цитирай Първоначално написано от kefchoyy
Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
^По-скоро с информативна цел, но освен да панира излишно някого, май друго не прави.
Не е точно така...

Ето поразрових се из нета и намерих още малко инфо..

Симптоми на апендицит

Основният симптом на заболяването е острата стомашна болка. Отначало тя е неясно локализирана, т.е. не е свързана с определено място. Този тип болка е характерна при проблем с тънките черва или дебелото черво, включително апендикса. Обикновено е толкова трудно да се определи точното място на болката, че помолени да посочат къде ги боли, пациентите очертават с пръст широк кръг около централната част на корема си. Друг ранен симптом на апендицита е загубата на апетит, която може да прерасне в гадене и дори повръщане. Гаденето и повръщането могат да се появят и на по-късен етап в следствие от запушване на червата.

Постепенно възпалението се разпространява в посока от апендикса към перитонеума – тънката стомашна мембрана. След като възпалението обхване перитонеума, болката се променя и вече може да бъде локализирана по-прецизно. Областта в която се проявява болката се намира между предната част на дясната бедрена кост и пъпа. Точното й място е наречено на името на д-р Чарлз Макбърни – точка на Макбърни. Когато апендиксът се разкъса и инфекцията се разпространи в стомаха, болката отново се разсейва, тъй като целият стомах е обхванат от възпаление и съответно е болезнен. Диагностицирането на апендицита започва с изследване на семейната история на заболяването и изисква физически преглед. Пациентите често имат повишена температура и умерена до свръх чувствителност при натиск в долната част на корема.

EDIT: ако може да се направи темата важна да не се изгуби из другите.
пич престани тези симптоми могат да са признак на много заболявания

пп
който намеси шаха още веднъж ще отговаря пред мен аз съм Ханко от село Осеня