- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Проблемна кожа
Напоследък съм много отчаяна. Кожат ми е станала много гадна. Имам си от всичко - пъпки, черни точки etc. Имам чувството, че се получава на периоди. Значи с какво ли не пробвах. То не бяха тоници, кремове, гелове, лепенки... Нищо не помага. Особено черните точки без "стискане" не става, а щом го направя ми се появяват тъмни петна, които изчезват доста бавно.Иначе пъпките ги третирам мн рядко например днес сложих малко салицилов спирт... Ползвала съм гела на nivea young, а сега съм със един на Биле - GD и много съмнителен ми се стори, ама го взех колкото да не е без нищо
цък но не останах никак доволнаБила съм с лепенки почистващи за нос и те помагаха, ама много малко. Когато започвам да ползвам козметичен продукт ми се появяват малки лишейчета, едвам забележими, но факт
, следователно кожата ми е И чувствителна. Това беше от мен.
Ако можете да ми дадетге съвети ще съм мнооого благодарна!
Привет.И аз като теб съм с проблемна кожа и си имам от всичко.
Ще ти кажа какво ползвам от 3-4 месеца насам и определено има ГОЛЯМ ефект.
Сутрин-Мажа лицето си с крем-Ance Out/Здраве/Бочко -всички са хубави няма значение кой от тях ще използваш.
Следобед-Почиствам лицето си със салцилов спирт 2%
Вечер преди да легна-Използвам Лосиона от серията Acne Out.(ползвам една опаковка от 3 месеца..икономичен е.)
ПП:Продуктите Acne Out ги има във всяка аптека..най-много по 8 лева да са.Това което искам да ти кажа е че крема ми свърши за един месец и не исках да давам пари за друг..
ПП2:Крем бочко/здраве го има във почти всеки магазин..
Понякога от прекалената употреба на подобни неща,кожата става още по-зле.
Най-добре отиди на дерматолог,тук и да ти препоръчват продукти за кожата,които на даден човек са му помогнали,това не е гаранция,че и при теб ще има същият ефект.
Аз бях така и започнах да използвам Зинерит + крем Cleanac на Avene (чете се Авене). Зинерит струва около 15 лв., в някои аптеки искат рецепта, в други - не, а кремът на мен ми струваше 23 лв. Мажа се вече 3ти месец (едно шишенце Зинерит се ползва точно 1 месец и след това почваш ново). Ефектът е огромен, да чукна на дърво.
Помогнал е на много хора, затова пробвай и ти.
ооо да и аз съм позлвала Зинерит.. супер ефикасен е ..поне при мен .. сега изпозвам активния лусион на Акне Аут.. може да се каже,че е добър .. също съм доста доволна от едно кремче Имекс .. помага ми при ранички от акне .. заздравяват бързо и не остават петна .. но проблема е,че и Зинерита и Акне Аут-а са доста агресивни и изсушават много кожата .. да не говорим за ръцете ми от сапуна Акне Аут .. адски сухи и при допир с вода веднага се сбръчкват .. но всичко зависи от кожата ти .. затова е най-добре да се консултираш с дерматолог, ако проблема ти е по-сериозен..
Най-добре е да миеш кожата си сутрин и вечер, със някакъв гел за лице, след това тонер и накрая хидратиращ крем, който не ти запушва порите. Ще усетиш разлика със сигурност.
1-2 пъти на седмица си ексфолирай кожата. За ексфолиант аз смесвам 3 аспирина(стават на прахче като им сложиш малко вода)+малко мед, втриваш го и го измиваш след 15 минути.
За черни точки- някакъв ексфолиращ гел/скраб (например на Clean&Clear), също има и лепенки за нос/брадичка.. наскоро чух, че комбинация от сода и вода също помага...
За пъпки/акне- най-ефикасното според мен е салицилов спирт (1 или 2%) + хлорнитромицин...![]()
Бъди дявол, за да не те пратят ПО ДЯВОЛИТЕ..