- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Кога се казва "Обичам те!"?
когато го почувстваш би трябвало. много мразя, когато изляза с някой и ми изръси 'обичам те'.. - аве я се гръмни, даже не ме познаваш!и прекратявам всичко.. хD
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Обичам те трябва да кажеш тогава когато настъпи моомента в който гледаш своята половинка и от вътре душата ти крещи Обичам те ! Тогава когато наистина искаш и трябва да го кажеш.. тгава когато го чустваш.. и го казваш без да имаш задни мисли..
Напълно съгласен с:
И за вас които не сте прочели дори и първия постПървоначално написано от tuzaro
Първоначално написано от Tempest
^ О може ли, може ли, може ли ?!![]()
Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))
Hilary_![]()
КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!
^ ?
Ей.. като ви пуснат малко повече почивни дни и изперквате.
Казва се ТОЧНО в момента когато го чувстваш. Щото ако изпуснеш момента изпускаш и влака. И после става филма. Какъв е проблема да обикнеш някого когото познаваш от.. 2 часа примерно?
Щото ако сте сродни души примерно 2 часа са ви повече от достатъчни за да откриете че сте като ключ и ключалка. И нещата се навързват.
Скънчицето пак ви слага в малкия си джоб, обаче никой не вниква в нейните постове. Защо бе хора? Защо ви е страх да обичате?
За да не бъдете наранени не е отговор. Защото.. може да ви блъсне кола или автобус, дори и само ако си седите на спирката и не правите нищо друго. И какво значи това - не стой на спирката защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще те блъсне кола?
Филма е в главата ви.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
+++Първоначално написано от anonimchetou
Ами ако го чувствам по този начин, но се страхувам да не го уплаша?![]()
^кременчето - твоя случай нали го дискутирахме едно време...
Каза че ще се замислиш.. кво стана? Виждам все същия филм.
Dr. Gregory House
Да оспамя тематаПървоначално написано от Nakadah
![]()
Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))
Hilary_![]()
КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!
^ То не е задължително да е моя филм. Момичето описа нек'во състояние, което може да е и в началото на една връзка. Знаеш, че обичаш, но не познаваш човека и не знаеш как ще реагира. К'во правим тогава?
Кременче - пробваш.
Ако стане - супер. Ако не значи е имало причина да не стане, и след 6 месеца примерно - пак няма да стане...и да - следващия.
В подписа ми го пиша - "Просто поискай". На тепсия няма да ти се поднесе нищо, защото такива са правилата на играта наречена "реалност", нали?
Dr. Gregory House
^ И моят ми казва, че трябва по-малко да се страхувам и повече да опитвам.
Много неща ми минават през главата за "Обичам те", но сега не ми се дискутира. Единствено знам, че трябва да си сигурен в тези думи, когато ги изричаш.![]()
Валдес ,това че не казваме обичам те не значи че не обичаме. И е по-добре така отколкото като Слънчице (тя да ме прощава) да го казвам само като съм на кеф.Като си изнервена и не го кажеш значи не е "истинско" тоест не си обичаш момчето ,правилно ли съм разбрал.А любовта според мен не се променя ,или обичаш някого или не.
Иначе хубава дискусия се заформи![]()
Абе щом обичаш някого му го по/казваш. Иначе има филмче
Иначе кременче - нали и аз това казвам - казваш го точно тогава когато го почувстваш
Може и в найй-лютата караница да му го кажеш. И пак ще е истинско. Стига да го чувстваш такова.
Dr. Gregory House
Казваш обичам те, когато наистина го чувстваш. Усещат, че като го видиш този човек и нещо те жегва отвътре и думите обичам те ще излезнат сами от устата ти. А иначе тези дето ходят 1 ден и вече се кълнат колко се обичат са ми много смешни![]()
НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!
You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!
BgHtH не че не го обичам. То аз винаги си го обичам даже да сме скарани. Иначе нямаше да искам да се омъжа за него нали?Въпроса е че за мене важно в момента в който го казвам да го чувствам съзнателно, да ме изпълва чувството и думите да напират. Не искам да е просто подхвърлено или той да си го е изпросил. Не можеш да чувстваш любов към един човек 24/7. Когато сте скарани или имаш проблеми други мисли изпълват главата ти и "Обичам те." отива на заден план. Тогава нямам нужда да го кажа защото знам че не ми напира отвътре. Ти примерно обичаш родителите си/брат си/приятелите се но не им казваш че ги обичаш всеки ден а само когато наистина ги погледнеш и чувството те изпълни нали? Това може да е по-често или по-рядко. Зависи от много неща. Същото е и в една връзка (според мен).
![]()
Защо? Не ти ли се е случвало да се срещнеш с някой и да го заобичаш и веднага да станете приятели? Дори не говорим за гадже. Просто някой който ти е изпълнил душата от раз и веднага си разбрала че ще изиграе важна роля в живота ти. На мен ми се случи точно същото с най-добрата ми приятелка. От момента в който я видях си знаех просто че ще има нещо специално между нас. Запознахме се преди 10 години и другата година ще ми е кумаПървоначално написано от mir4eto93
.
Честито!Първоначално написано от slun4ice
Не, не съм срещала човек, който още като го видя и да ми тряпне нещо от вътре, затова съм на това мнение. Но не може да не се съгласиш, че има много, които говорят колко се обичат, а всъщност не е точно така. И са тотално фалшиви.
![]()
НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!
You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!
Дори аз съм го правила. Казвала съм "Обичам те" без грам да го чувствам. Чувствах се длъжна след като той ми го каза след първата среща. Казвах го с надеждата да го почувствам. Загубих си времето и нараних момчето. Нищо друго не стана...Първоначално написано от mir4eto93
Няма смисъл когато не го чувстваш.![]()
Е момичета наистина има хора които го казват само защото си мислят че така трябва. Ето Кременчето сама си призна. Това е грешно. Мен много пъти са ми казвали че ме обичат но ако не го чувствам не отвръщам. На годеника ми също му казах по-късно че го обичам а не на първата среща. Ако ти кажеш на някой че го обичаш без да го чувстваш как ще повярваш на следващия който ти каже че те обича? Все ще си мислиш че те лъже както ти си излъгала преди...![]()
^ Аз затова в началото на сегашната ми връзка му казах да не бърза с тези думи, защото знам колко лесно могат да се изрекат, но не толкова лесно да се почувстват.
а аз като спамех ми се караше....Първоначално написано от Priceless
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
slun4ice ,радвам се за теб![]()
Тука стана малко като игра на думи.Да обичаш някой и да си влюбен в някой са 2 различни неща ,както ти каза "Не можеш да чувстваш любов към един човек 24/7." - права си.Обаче го обичаш 24/7,както аз обичам семейството си ,нали?Доста неща и време се искат за да може една любов да прерастне в обич.Примерно ходя с някое момиче 2 месеца,може да съм влюбен съм в нея,обаче да я обичам на този етап не мисля.Истинската обич е много по-сериозно чувство от влюбването.Това ми беше идеята.Дано да съм успял да я изразя правилно![]()
Много интересни неща прочетох тук. Кога, по колко пъти да го кажеш, дали да го кажеш, ако ти го кажат...абе интересни мнения.
Да споделя и моето. Казах "обичам те" почти 2 години преди да чуя първото негово "обичам те". И да ви кажа в този момент не ми пукаше дали ще ми го каже, защото трябва и искам, или защото чувства това. Имах нужна да го чуя, макар че го чувствах. Той пък имал някаква си безсмислена клетва, че на никого няма да каже "обичам те"...и държа доста време фронта. Към днешна дата си го казваме все по-често и го чувствам все по-истинско, но не мога да се направя на обидена или да се сърдя, когато го чуя от него, и да го премълча. Разбира се, че го обичам 24/7, разбира се, че непрекъснато съм влюбена и обичаща, дори и да сме имали най-жестоките скандали на света. Чуя ли заветните думи, изобщо не мога да се сърдя, защото съм ги чакала 2 години и за мен са най-скъпите и най-съкровените, а и защото в 99% от случаите аз съм виновна, а това за мен значи и прошка.
Много съм внимателна обаче в употребата им, защото изключително много ценя значението им. А и не смятам, че трябва да го казвам непрекъснато, за да е сигурно, че е така. Не ме бърка да го правя непрекъснато, по телефона, по скайпа, на живо, но.......това ще засили ли любовта ни?
Не на последно място прав огромна разлика между обичам те и влюбена съм, харесваш ми, привличаш ме. Дори от позицията на времето разбирам, че когато за първи път съм му ги казала, не е било точно обич, а много силно привличане. Не мога да нарека с една и съща дума това, което съм чувствала преди 5 години да речем и това, което чувствам сега.
А иначе изобщо не го мисля, когато го казвам. Просто ми се......изплъзва. Идва си естествено и спонтанно на устата ми, когато почувствам онова боцване в сърцето и умиляване в душата.
Когато сърцето ти го крещи...
Smile like you've never been hurt ! : ))
Fuck u for leaving me ...
when I fucking needed u .![]()
Нощем все още си мисля за теб..