.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37

Град
    BurgasS
    аз пък съм за строителния

Фен Аватара на friedpotato
    Град
    sofiq
    ако искаш да ставаш инженер, строител си избери техникума...аз съм от София тук природо-математичската е супер добра подготвят те за лекар,зъболекар ..изнасят ти лекции учени от БАН и проф. от СУ ..в края на 12 клас се явяваш на изпит от СУ и ако изкараш отличен се смята за успешно положен изпит за някоя специалност и влизаш в университета без проблем..но по-добре кажи за кой град става въпрос за да съм по-наясно с нещата

Цитирай Първоначално написано от LuxurySk0B
    1во имам много голям разлика между пг по строителство архитектура и геодезия и пт по строителни технологии . В пгсаг се учи как да проектираш там да чертаеш а в пгст как да правиш мазилка . В ПМГ има супер забутани профили в които може да влязат и най-тъпите .
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

При нас е всеизвестно, че в ПМГ отиват само...леките момичета и любителите на тези момичета..В Строителният пък /при нас не е техникум, но все пак../ отиват 90% момчетия и тези 10% момичета са просто...
    Нито 1то от двете не бих избрала, но все пак ПМГ е мааалко по-добре според мене!

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    Цитирай Първоначално написано от a2aaaa
    Цитирай Първоначално написано от Jus7DreamBoy
    Аз когато избирах влязох в ПМГ и се нацаках с много учене а тея от Строителен техникум си подсвиркват

Но не съжалявам че съм в ПМГ де
    Цитирай Първоначално написано от koko95
    в стройтелния техникум е много по-лесно от пмг защото там в пмг за домашно ти дават сумати задачи,а в Строителен техникум си подсвиркваш
    Tова изобщо НЕ е вярно... Аз съм от СГСАГ - Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия и НИКОГА не съм си подсвирквал... Даже и в края на 12 клас, когато ДОРИ и учениците от немската, която се води за най-елитното у-ще в България, не влизаха в часовете си, аз не просто учех в СГСАГ - завършвах архитектурен проект на къщa за 5 ОБИТАТЕЛИ... 10-ина дена преди матурите се предаваха тези проекти, които включваха 7 чертежа на А2... Всяка година са сме спуквали от проекти... През последната - 12 клас - освен архитектурния за къщата имах още 5 проекта - 4 по Технология на строителството и 1 по УБУП. Всеки като е с огромни чертежи и обяснителни записки... Такива работи НИКОГА няма да видиш в едно МГ... А и който си разбира от математика - НЕ му е нужна МГ, за да я научи... На матурата по БЕЛ (без уроци и даже с пропуснати часове по БЕЛ през 12-ти клас) имам 5,77, а на матурата по математика имам 6,00 (99 точки от 100)...

Друг плюс на строителните техникуми е квотата за УАСГ - университетът с най-зверския приемен изпит по математика... А там вече ставаш инженер... Така че аз пък се питам какво бъдеще ще ти даде МГ-то? Математиката, ако си роден за нея, можеш да я научиш и без МГ (вярно, че ще се бутнеш с някой лев за уроци, но ще знаеш МАТЕМАТИКА+СПЕЦИАЛНИТЕ ПРЕДМЕТИ+ОБЩООБРАЗОВАТЕЛН ТЕ ПРЕДМЕТИ - защото в моя техникум поне много ни натискаха по общообразователните предмети... Особено по история и физика - там на зазубрено пишеха макс 5 - трябваше да покажеш, че НЕ само си научил целия учебник, но и си мислил над информацията за 6), а в техникумите получаваш допълнително образование...

И аз бях пред избор между МГ, Строителния и някоя езикова... Езиковата веднага я отписах - там се налага яко зубрене и по-малко се набляга на логичните предмети... Яко езици и малко математика...
    Останаха МГ срещу строителен... Избрах строителния, защото исках да се занимавам със строителство, а и защото знаех, че и без МГ математиката пак си я мога...

Помислете сериозно, преди да се запишете където и да било...

.
    така е който не го е правил не знае какво е !
    Щото и идея си нямат какво ни карат да правим в архитектурните паралелки
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Зависи какви са целите ти и желанията ти. За мен по-добрият вариант е ПМГ

ЗАвиси какво ти се учи повече, но хората в строителния със сигурност не си "подсвиркват" а учат здраво, дори учителите са много строги и почти не пиша високи оценки, имам познати в даскалото, на ниво е...избора си е изцяло твой

Цитирай Първоначално написано от musicoholic
    ЗАвиси какво ти се учи повече, но хората в строителния със сигурност не си "подсвиркват" а учат здраво, дори учителите са много строги и почти не пиша високи оценки, имам познати в даскалото, на ниво е...избора си е изцяло твой
    оопс, ти може да познаваш, ама от София наали ?! То не се знае за кой град, но ние така няма да гадаем.. кажи драги ми авторе за кой град става дума за да дадем по обиктивно мнение !

Цитирай Първоначално написано от D3viLish
    При нас е всеизвестно, че в ПМГ отиват само...леките момичета и любителите на тези момичета..В Строителният пък /при нас не е техникум, но все пак../ отиват 90% момчетия и тези 10% момичета са просто...
    Нито 1то от двете не бих избрала, но все пак ПМГ е мааалко по-добре според мене!
    Точно пък в строителния, който при нас се води ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ по строителство, архитектура и геодезия момчетата и момичетата са 50-50

Цитирай Първоначално написано от princesss8
    Цитирай Първоначално написано от musicoholic
    оопс, ти може да познаваш, ама от София наали ?! То не се знае за кой град, но ние така няма да гадаем.. кажи драги ми авторе за кой град става дума за да дадем по обиктивно мнение !

e говоря за софийските училища де, а иначе познавам хора оттам, но те не са от София просто са кандидатствали след 7ми клас и са ги приели

Бих избрал ПМГ с профил математика и английски ;]
    Бре важното е след това да НЕ съжаляваш за избора си ;]]
    Може и най-забутаното даскало да завършиш, важното е да си учиш уроците и да не се водиш по акъла на маймуните !
    Всеки със специалността си !

Мега фен Аватара на SonataArctica
    ПМГ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си