- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ПМГ или Строителен техникум ?
Моля за помощ, кое от двете да избера Природо-математическа гимназия или Строителен техникум ?
зависи за кой град се отнася, но все пак аз си имам няк'во негативно мнение за техникумите.
+++++ И АЗ!Първоначално написано от mArMaLaDkA
ПМГ ТВЪРДО!
^и аз така
не знам в другите градове как е, ама специално тука тия техникуми, професионални гимназии по не знам-си-кво са събрали целата измет на града.. тва малко грубо прозвуча, ама то си е така.. в такива училища отиват, колкото да завършат едно средно, не е за некви знания, не че имат некви амбиции и т.н. пак казвам, че тва са си лично мои наблюдения.. твой е избора
the sky is the limit.
Аз когато избирах влязох в ПМГ и се нацаках с много ученеа тея от Строителен техникум си подсвиркват
![]()
Но не съжалявам че съм в ПМГ де![]()
СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.
Благодаря Ви много !
Именно като си подсвиркват, това прави техникума зле зле зле злеее.Първоначално написано от Jus7DreamBoy
![]()
И при нас в техникумите са най-големите тъпаци.
И аз съм против техникумите..Някакси не мисля,че там ще те подготвят както трябва,а ако си имаш и някакви амбиции - тогава става лошо..
Според мен влез в ПМГ - ако си готов/а на повечко труд,за да успееш в бъдеще..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
ПМГ с две ръце. Чудно,какво ще работиш ако завършиш техникума...![]()
Аз точно затова се чудя каде да влезна защото от като излезниш от ПМГ не ставаш нищо трябва пак да учиш, а след техникума ставаш било то струителен инжинер или пък техник ...
Хаха инжинер ще станеш като завършиш висшето,иначе техник ставаш,ако си завършил 13 класа и май да си взел някакви изпити по специалноста.Поне в нашата гимназия е така,нищо,че не е строителна. Тъй,че си прецени,дали си струва. Ама в днешно време всичко е презастроено,тъй,че според мен ще останеш без работа. В ПМГ доколкото знам здраво се учи математика,че тва си е само плюс.Първоначално написано от monst
ПМГ . . .
Аз в ПМГ никога не бих влязла .. строителния къде къде по добре.И при двете се учи след това стига да имаш желание де ..
^ да де, ама примерно ПМГ ще ти бъде къде-къде по-големия трамплин, отколкото някакъв си техникум. Зависи и какво искаш да учиш, де.
1во имам много голям разлика между пг по строителство архитектура и геодезия и пт по строителни технологии . В пгсаг се учи как да проектираш там да чертаеш а в пгст как да правиш мазилка. В ПМГ има супер забутани профили в които може да влязат и най-тъпите .
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Много си праваПървоначално написано от monst
КАЖИ ЗА КОЙ ГРАД СТАВА ВЪПРОС
Ако е за Пловдив много ясно Строителния и то дори се води вече гимназия.
Верно е от ПМГ нищо хубаво не излиза
ПМГ
Точно пък,когато излезеш от ПМГ - ще може да се реализираш..Училището ще те подготвя както трябва..А не да учиш в някой техникум..Първоначално написано от monst
Между другото - за да станеш инженер,трябва да си вземеш висшето образование..![]()
Ако си от Бургас, съжалявам ама изобщо недей да се гласиш за ПМГ щом се колебаеш между двете. Не че нещо, просто едното е на светлинни години от другото и да ги сравняваш е нелепо
Що не се ориентираш към езикова?
I'm yours.
в стройтелния техникум е много по-лесно от пмг защото там в пмг за домашно ти дават сумати задачи,а в Строителен техникум си подсвиркваш
Първоначално написано от Jus7DreamBoy
Tова изобщо НЕ е вярно... Аз съм от СГСАГ - Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия и НИКОГА не съм си подсвирквал... Даже и в края на 12 клас, когато ДОРИ и учениците от немската, която се води за най-елитното у-ще в България, не влизаха в часовете си, аз не просто учех в СГСАГ - завършвах архитектурен проект на къщa за 5 ОБИТАТЕЛИ... 10-ина дена преди матурите се предаваха тези проекти, които включваха 7 чертежа на А2... Всяка година са сме спуквали от проекти... През последната - 12 клас - освен архитектурния за къщата имах още 5 проекта - 4 по Технология на строителството и 1 по УБУП. Всеки като е с огромни чертежи и обяснителни записки... Такива работи НИКОГА няма да видиш в едно МГ... А и който си разбира от математика - НЕ му е нужна МГ, за да я научи... На матурата по БЕЛ (без уроци и даже с пропуснати часове по БЕЛ през 12-ти клас) имам 5,77, а на матурата по математика имам 6,00 (99 точки от 100)...Първоначално написано от koko95
Друг плюс на строителните техникуми е квотата за УАСГ - университетът с най-зверския приемен изпит по математика... А там вече ставаш инженер... Така че аз пък се питам какво бъдеще ще ти даде МГ-то? Математиката, ако си роден за нея, можеш да я научиш и без МГ (вярно, че ще се бутнеш с някой лев за уроци, но ще знаеш МАТЕМАТИКА+СПЕЦИАЛНИТЕ ПРЕДМЕТИ+ОБЩООБРАЗОВАТЕЛН ТЕ ПРЕДМЕТИ - защото в моя техникум поне много ни натискаха по общообразователните предмети... Особено по история и физика - там на зазубрено пишеха макс 5 - трябваше да покажеш, че НЕ само си научил целия учебник, но и си мислил над информацията за 6), а в техникумите получаваш допълнително образование...
И аз бях пред избор между МГ, Строителния и някоя езикова... Езиковата веднага я отписах - там се налага яко зубрене и по-малко се набляга на логичните предмети... Яко езици и малко математика...
Останаха МГ срещу строителен... Избрах строителния, защото исках да се занимавам със строителство, а и защото знаех, че и без МГ математиката пак си я мога...
Помислете сериозно, преди да се запишете където и да било...
.
ПМГ!
And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..
Кажи за кой град става на въпрос, понеже във всеки град е различно. Примерно в Добрич, в ПМГ ако на ден имаш по 7-8 часа максимум да караш 3-4, даскалите са несериозни, пък и учениците не влизат в час, единствено по математика и биология, и ИТ е здраво ученето. Освен всичко друго зависи и какво ти се учи, и с какво имаш намерение да се занимаваш след като завършиш, дали ще продължиш да учиш за висше, или ще си останеш с дипломата за завършено средно образование. В Строителния имат добри паралелки, но лично за мен в Добрич има 2 добри училища и това са ЕГ и ФСГ, другите не ти ги препоръчвам. Успех \/
Според мен ПМГ, поне тук във Варна това е по-добрият вариант.![]()