- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Здравословно ?
Здравейте ,та само преди 5 минути ми попадна пакетче 'Зайо Байо с лук'
и реших да прочета съдуржанието:
Пшеничен грис, царевичен грис, растителна мазнина, лук, сол, оцветители (E 102, E 110) и хранителни добавки.Енергийна стойност на 100 гр: 442 Kсal
(Това,което ме изуми) Продуктът се препоръчва при здравословно хранене
Какво ще рече това?
- Че е здравословна храна
- Или при поддържане на здравословен хранителен режим може да се яде това?
Не е пържено.Както са чипсовете.
Все пак е царевично.Аз го обожавам.Дори баба и дядо правят домашни пръчици![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Да бе! С тия Е-та и оцветители е от най-здравословнитеПък и 442 калории са ти едно хранене! Ти мислиш ли че със 100гр Зайо Байо ще се заситиш? Боклук е.
Уникално е това зрънчо ... обожавам гооо![]()
мамка му, дояде ми се![]()
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
Първоначално написано от darka1
And you were strong,and I was not..
My illusion,my mistake..I was careless,I forgot..
I did
And now when all is done..There is nothing to say..
http://www.album.bg/mallsy_/
Четох, че Америка е най - големия износител на царевица/соя, тъй като техните семена са обработвани с глупости, не се разболяват, етц. и съответно нямат почти никакви загуби на продукция и могат да си позволят да изнасят дори за страни от 3-тия свят, така, че ако е с царевица внос едва ли ще са полезни. А оцветителите който са написани, не са от забранените.
n00bs
Всъщност то е 50 грама, което прави около 220 калории. Е това не е много.
Но аз не мисля че е много много здравословно, защото е мазно. Царевично брашно е, но не е за всеки ден според мен.
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
+1 , тва кроки е пълната измишльотина.Първоначално написано от slun4ice
а аз да не отварям нова тема ще си позволя да попитам тук.Какъв хляб е по добре да се яде? бял или типов? и от коя маркааз ям типов на "Заря" ама скоро разбрах че нещо са го развалили?
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Първоначално написано от fire_magic
пълнозърнест или черен.Няма значение каква марка.Аз съм всеядна стига да е един от двата типа![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
за тоя "Зайо Байо"-последното,което може да се каже за него е,че е здравословен...![]()
съчетава големи количества въглехидрати с мазнини...и като цяло си е изкуствена история(и калорийна бомба)
за хляба-пълнозърнестият винаги е по-добрия вариант...друг е въпросът,че повечето от "черните" са всъщност бели с оцветители
според мен "Бонус" си е пълнозърнест,също има един хляб "Mestemacher" и той май,на "Нилана" също
"Тонус" и "Вита" са от бяло брашно с добавка от трици-така,че не са от най-пълнозърнестите![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Значи на тая "Заря" неможе да и се има доверие викаш.Пълнозърнестия е 3-4 лева за 500 грама тва е нечовешкоПървоначално написано от Glamour92
![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
не я знам "Заря"-та,мога да те посъветвам да погледнеш коричката-ако е равна и гладка си е просто боядисан бял хляб,също и самата вътрешност-трябва да се виждат частички от самото зърноПървоначално написано от fire_magic
и вкусът,който е леко(съвсем леко) киселеещ
а сега се сетих,че в Кауфланд също продават фирмен хляб,който струва 1,80 за 500гр и си е абсолютно пълнозърнест( и дори е под 200 калории за 100гр)![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
В България има около 10% пълнозърнест хляб, останалото е бял хляб с оцветители.
n00bs
оффф, по-скоро, че не е вредно! Обаче със сигурност не е здравословно.. Имаше един бисквитки с фибри Хогаренас - ето това е полезно, а не Заю Баю![]()
не забравяйте как казват на крокитата и другите им производни-Лапваш нещо,гълташ нищо![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче