.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Hybrid View

Град
    София

Информацията в Интернет

Здравейте! Много искам да разбера вашето мнение по следния въпрос - как се ориентирате дали информацията в интернет относно здравни въпроси е достоверна или не? Факт е, че все повече хора използват Интернет като средство за информация относно здравословното си състояние и търсят съвети онлайн. Кое е от значение за надеждността на тази информация и подкрепа онлайн - посещаемост на сайта, сравнение с предишна и...нформация, която сте чели, дали сайтът се поддържа от професионалисти в областта или ... ?

Град
    Пловдив
    Ами преди всичко винаги проверявай всяка информация поне 2 пъти преди да предприемеш някакво действие. Зависи и от сериозността на проблема. Ако става въпрос за диета не е чак толкова голям проблем, но когато се стигне до медикаменти или някаква намеса в организма по какъвто и да било начин, по-добре да се търси или човек, който е лекар със сигурност или по-скоро да се търси съвет на лекат 1 в 1 - болница, поликлиника. Лично аз нямам доверие на форуми за намеса с лекарства и билки. Винаги се съветвам с лекар.
    Skype -> lucasboy_k
    FaceBook -> LucasBoy
    Default за навсякъде -> LucasBoy

Мега фен
    Тук най-много да бъдеш насочен към кой доктор да отидеш. От това повече сигурно няма. Първото което е, никой лекар няма да виси тук и да отговаря, д-р "Тийн" бачка със СМС-и, а какво разбира той - никой не знае. В повечето случай тук пишат студенти по медицина или лица, прекарали някаква болест, или пък просто хора с повече познания в областта на медицината. Никой здравомослещ човек не би трябвало на 100% да вярва на написаното тук, по простата причина, че винаги има провокатори, които при мнения от рода на "Скъсах с гаджето, какво да правя?" или "Прекарвам болест след болест, не се издържа" те биха отговорили: "срежи си вените". Такива хора трябва да бъдат наказвани, колкото и да не е за вярване - има ги. Ама все пак има хора, пишещи в раздела, на които МОЖЕ да се разчита, така че на 35 до 45% можеш да разбереш какво ти е, НО АКО ТИ ИМА НЕЩО, а то е серизно - ОТИДИ НА ЛЕКАР незабавно

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Тук най-много да бъдеш насочен към кой доктор да отидеш. От това повече сигурно няма. Първото което е, никой лекар няма да виси тук и да отговаря, д-р "Тийн" бачка със СМС-и, а какво разбира той - никой не знае. В повечето случай тук пишат студенти по медицина или лица, прекарали някаква болест, или пък просто хора с повече познания в областта на медицината. Никой здравомослещ човек не би трябвало на 100% да вярва на написаното тук, по простата причина, че винаги има провокатори, които при мнения от рода на "Скъсах с гаджето, какво да правя?" или "Прекарвам болест след болест, не се издържа" те биха отговорили: "срежи си вените". Такива хора трябва да бъдат наказвани, колкото и да не е за вярване - има ги. Ама все пак има хора, пишещи в раздела, на които МОЖЕ да се разчита, така че на 35 до 45% можеш да разбереш какво ти е, НО АКО ТИ ИМА НЕЩО, а то е серизно - ОТИДИ НА ЛЕКАР незабавно
    понякога се удивлявам сам на себе си - какво все още ме задържа да съветвам, консултирам и лекувам пасмина способна ба напише горният пост !!!
    гнусното е, че точно тази пасмина без етични задръжки пълни пощата на консултиращите тук квалифицирани лекари с безкрайни питания за несъществени въпроси!

НЯМА ПРОБЛЕМ да се оттеглим, отговарянето ТУК е товар и загуба на време за всеки от нас.

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Информацията в Интернет

Цитирай Първоначално написано от Ety
    Здравейте! Много искам да разбера вашето мнение по следния въпрос - как се ориентирате дали информацията в интернет относно здравни въпроси е достоверна или не? Факт е, че все повече хора използват Интернет като средство за информация относно здравословното си състояние и търсят съвети онлайн. Кое е от значение за надеждността на тази информация и подкрепа онлайн - посещаемост на сайта, сравнение с предишна и...нформация, която сте чели, дали сайтът се поддържа от професионалисти в областта или ... ?
    здр!

това е проучване с оглед КОМЕРСИАЛНО / ПЛАТЕНО създаване и/или функциониране на някой от многото такива сайтове, нали?!

поискайте горното инфо от Администратор , тази инфо се систематизира и отчита за всеки сайт собственост на Инвестор.......

Мега фен
    batkodoki, извинявай, но никога НЕ БИХ се доверил на информацията в интернет. Истинските прегледи се правят в лекарските кабинети. Не омаловажавам форума, ама всеки тук може да се представи за лекар и да говори небивалици. Затова - с едно наум. Не всичко което се пише тук е на 100% вярно. Кои сте лекарите тук във форума? Ще ми бъде интересно да знам. И ако може някакъв документ, който ви удостоверява 5 твои мнения прочетох от вчера до сега и в тях откроих две неща:
    ПАЦИЕНТИТЕ ВИНАГИ ЛЪЖАТ
    и
    безкрайни питания за несъществени въпроси!
    . Има разлика между несъществуващ въпрос и "не знам отговора". А когато не можеш да опишеш нещо с медицински термини - измисляш си. Какво да кажа на момичето, което е пуснало темата? Да, тук всичко е вярно. Няма смисъл да ходиш на лекар - ние ще ти изпишем рецепта. А и малко хора биха седнали да чакат помощ от интернет. Просто отиваш на лекар и това е....

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Напълно съм съгласна с Lucho. Тук най-много да те насочат към лекар, да ти кажат, че се притесняваш за глупости, или да споделят как е протекло лечението на същата болест. Не виждам защо един лекар би си губил времето в подобен форум. Лекарска помощ се търси в болница, не в тийн форум.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Ety
    Здравейте! Много искам да разбера вашето мнение по следния въпрос - как се ориентирате дали информацията в интернет относно здравни въпроси е достоверна или не?
    С логическа мисъл. Донякъде ми помага и фактът, че съм си мнителна/подозрителна и всичко подлагам на съмнение.

Кои сте лекарите тук във форума? Ще ми бъде интересно да знам. И ако може някакъв документ, който ви удостоверява
    Още малко ще ни строиш до стената с вдигнати ръце.
    ПАЦИЕНТИТЕ ВИНАГИ ЛЪЖАТ
    и
    безкрайни питания за несъществени въпроси!
    . Има разлика между несъществуващ въпрос и "не знам отговора".
    Несъществен и несъществуващ въпрос са две отделни понятия.
    Lucho, съветвам те да си гледаш даскалото и разработката на сайтове, а ако не ти изнася писането конкретно в този раздел, има още 23.

batkodoki, прощавай, че се намесвам.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Никой не строявам - само питам. И аз искам да знам - лекари ли пишат, студенти ли, хора с повече познания...кой....гледам си даскалото, гледам си сайтовете, ама кажете кой какво образование има от активно пишещите тук. Ще бъде полезно да знаем за всички ни.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    аз съм 2 професионална подготовка ама се признавам за обществено опасен
    ОДИН!!!

Град
    пространството на Дисе
    Добре тогава, нека започнем от теб, след като се месиш в теми за апендикси и апандисити и говориш за усукани/завъртяни и какво ли не още. Не е ли лицемерно да хвърляш камъни в чужди градини и да призоваваш да нямаме доверие на информацията тук, да искаш ксерокопия от дипломи и студентски книжки едва ли не, а да се месиш в сериозни теми за инфекциозна мононуклеоза/ангини/алергии? А да не говорим за лечение на инф мононуклеоза какви си ги писал! Не е ли двоен стандарт?

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Добре тогава, нека започнем от теб, след като се месиш в теми за апендикси и апандисити и говориш за усукани/завъртяни и какво ли не още. Не е ли лицемерно да хвърляш камъни в чужди градини и да призоваваш да нямаме доверие на информацията тук, да искаш ксерокопия от дипломи и студентски книжки едва ли не, а да се месиш в сериозни теми за инфекциозна мононуклеоза/ангини/алергии? Не е ли двоен стандарт?
    Пациенти - много. Диагнози - много. Намесвам се там, където знам. Нямам диплома, не съм и студент, но не ми пречи да коментирам това, в което съм сигурен. Когато имам познания в дадена област, се меся, но не твърдя, че съм специалист. Просто исказвам мнение. Яд ме е, че се обиждат потребителите и се класифицират като "лъжци". Това не ми хареса. за другото - ок.

Град
    пространството на Дисе
    Не ти харесва, че се класифицират потребители като лъжци. Я ме светни кой на 21 години ще е магистър по медицина и ще специализира даже! Или на 21 години дерматолог дава отговори на въпроси в Козметика и диети. Сърбали сме им попарата и продължаваме да я сърбаме. Такива се познават, но не го правим на проблем.
    Че се лекувала инф мононуклеоза с не знам си кво и обривът бил алергия, дрън-дрън. Но си замълчах тактично, нали? Можеше и ти да го направиш.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    аз като не съм запознат с една болест си мълча

пп
    няма лекар който да знае за всяка болест винаги е добре да се консултира с учебника,защото една негова грешка може да струва много
    ОДИН!!!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Не ти харесва, че се класифицират потребители като лъжци. Я ме светни кой на 21 години ще е магистър по медицина и ще специализира даже! Или на 21 години дерматолог дава отговори на въпроси в Козметика и диети. Сърбали сме им попарата и продължаваме да я сърбаме. Такива се познават, но не го правим на проблем.
    Че се лекувала инф мононуклеоза с не знам си кво и обривът бил алергия, дрън-дрън. Но си замълчах тактично, нали? Можеше и ти да го направиш.
    Не. Добре сме запознати всички със здравната система - малко останаха тези лекари, които да те разберат - повечето ти се карат или не ти обръщат внимание....колко ни е хубава здравната система всички знаем, ама извинявай, някой, който дори не е лекар, да идва във форума и да казва "вие тук хората, които пускате теми с въпроси сте лъжци", това вече не го приемам. Няма едно мнение за лекуването на дадена болест, а както самата ти каза - тук още никой не е лекар - може би студент, може би ученик, може би пациент, може би някой с повече знания...гадното е, че "знаещият" се кара на питащият и го класифицира като "лъжец" Единствено това не одобрявам. Тази политика в отговорите на някой от форумците отговарящи в раздела. Иначе не подценявам знанията на никому. Евала дае, че изобщо сяда някой и се занимава. Хубавото на този раздел е, че ако не може да помогне на някого /което се случва рядко/ поне може да му се каже към какъв тип мекар да се обърне.

ПП - Обривите често идват от алергии. Затова написах така. Даже доколкото помня написах "може" да е от алергия. Но това не означава, че 100% е така. Просто дадох някакво предложение, а самата питаща не пожела да поясни повече....такаче не виждам проблема.

ПП2: Май няма особен смисъл повече да се обръща внимание на тази тема...

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    А и малко хора биха седнали да чакат помощ от интернет. ....
    .. ааа някои толкова мразят;притесняват се или ги е страх да ходят на лекар че чакат да им помогнат в нета - дори като им кажем "отиди на лекар" той/тя отговаря - "няма да стане в никакъв случай ! " о.О и не са малко тези случаи

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Град
    пространството на Дисе
    а както самата ти каза - тук още никой не е лекар
    Ако ще ме цитираш, поне ме цитирай правилно!

ПП - Обривите често идват от алергии. Затова написах така. Даже доколкото помня написах "може" да е от алергия. Но това не означава, че 100% е така. Просто дадох някакво предложение, а самата питаща не пожела да поясни повече....такаче не виждам проблема.
    Те точно в този случай е грешка да се дават АБ от групата на пеницилините, защото дават обрив, който може да се сбърка с алергия. Препоръчват се макролиди като профилактика на евентуално насложила се бактериална инфекция.

ПП2: Май няма особен смисъл повече да се обръща внимание на тази тема...
    Мда, най-малкото защото сте пропуснали една много важна подробност от правилата на форума- не се поставят диагнози и не се предписват лекарства /с изключение на тези, които не са по лекарско предписание/!

мисля, че е излишно да коментираме ..
    от някакъв сайт .. можеш да получиш само косвен съвет ..
    ако не те прегледа компетентен човек/в случая лекар/
    няма как да стане ..
    ние тук само можем да дадем съвети или да споделим преживяни такива операции болести и т.н. ...
    все пак ... не можем да направим рентген или пък кръвни изследвания ..

винаги е НАЙ-ДОБРЕ да се отиде на лекар ..
    но и при лекаря има възможност да не ти помогне

Град
    WonderLand
    По едно време ме беше хванала параноята, че имам куп болести, съдейки по симптомите описани в разни статии. Съветвам те да не вярваш сляпо на твърденията в интернет,а ако имаш здравен проблем се да се консултираш със съответния лекар.
    So sick of dime divas, fake bitches and masturbating motherfuckers !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си