.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42

България над всичко?

(темата беше вдъхновена от някакъв индивид, който се оплакваше от турци и цигани, и му бяха заключили темата, та идеята е тук да се направи една обща и по-цивилизована дискусия.)

напоследък много ми се навъдихте такива дето разпространяват тази сентенция/лозунг(или каквато е правилната дума) или пък заемат позиция на националисти граничеща с нацизъм. имам въпрос към народа. какво е 'България над всичко!!!' за вас? философия в живота или 'мързелива подкрепа' към родината?

а според мен не помагаме на България с такива надписи и заявления по форуми, скайп и такива работи. смятам, че можем да уважим нашата родина като бъдем достойни хора и помагаме на ближния(брата българин, нали?), като мислим в преспектива и не гледаме как да прекараме другия.

доста от хората, които разправят наляво-надясно 'България над всичко', просто си седят на задника, псуват, недоволстват, от време на време прекарват някой типично в стил Хитър Петър и в крайна сметка не правят нищо по въпроса да направят света едно по-добро място. по-отворените от тях от време на време понабиват и по някой циганин, ей така, за разнобразие.

идеята ми е, че вместо да дрънкаме неща от рода на 'България над всичко', можем да се стегнем малко, да не цапаме и потрошаваме местата, където сме били, да не ментим човека до нас при всяка възможност, защото впоследствие и ние ще бъдем изментени, да си помагаме и подкрепяме, защото не си ли помагаме един на друг, няма кой да ни помогне. и т.н.

p.s. яко съм във филма...
    REGGAE BOOM <3

Фен Аватара на Hercule
    Град
    Варна
    Тази тема не ми се чете точно сега, утре
    Но другата, защо да не се толерират такива теми?
    Ако беше за българи написана, щеше да си е отворена.

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    абсолютно прав си и абсолютно се съгласявам с тебе

Голям фен Аватара на autista88
    Ти ся кво очакваш като го казваш тва? ТЕ сложим на трон и да ти се поклоним?
    По-добре на кафево отколкото социално слаб!

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Описваш някакви крайности. Всъщност досега не съм срещал човек, който да е крайно горд или крайно да мрази страната ни. Знаменца и лозунги в чата или по-скоро нищо, все тая е според мен. Държавата ни си има проблеми като всяка друга и лека по лека заедно мисля, че ще ги преборим. А до тогава какво лошо има в това дори да има хора, които реално се включват само на думи? По-добре пък от колкото всеки да си каже "безсилни сме"...

най-големите националисти са във Вбокс7 и импулс, пишат BALGARIA NAD SI4KO I ZA NEIA S6TE UMRA PO NAJ MA4ITELNIA NA4IN!!!! ;(

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от antiWHAT
    най-големите националисти са във Вбокс7 и импулс, пишат BALGARIA NAD SI4KO I ZA NEIA S6TE UMRA PO NAJ MA4ITELNIA NA4IN!!!! ;(
    Или да постнат гордо чалга-стихотворение, което твърди, че българите са най... а в същото време, дори не успяват да го изпишат грамотно...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Снощи гледах "Големият избор" по бнт сат и ми направиха впечатление думите на момичето, което след това спечели, че човек след смъртта си ако е декларирал органите му да идат за донорство, това излиза по-евтино на държавата, отколкото 1 година хемодиализа, и че човек, когото е имал нужда от орган, след това ще е здрав, жизнен, работоспособен, ще плаща данъци и т.н.
    Искам да питам автора какво за него е
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    да си помагаме и подкрепяме, защото не си ли помагаме един на друг, няма кой да ни помогне. и т.н.
    освен това, което написах горе, защото както казах наистина ми направиха впечатление тези думи, а и от малка съм се замислила да декларирам, че си давам органите след смъртта...

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Думи, които са изпразнени от съдържание, защото зад тях се крият обикновено различни интереси...

А и винаги ми е било интересно да попитам - "над всичко" - кое е всичко - индивида?
    - любовта?
    - човечността?
    - честността?
    - морала?

-пържените яйца?

Гледам да не употребявам заучени лафове, както и гледам да не прекалявам с празните приказки, които не се припокриват с действията ми.

Верно! И аз винаги съм се чудела какво се има предвид под това "над всичко". Харесало им как звучи. В момента, в който почнеш да му задаваш въпроси почва да се оплита в собствените въздухарски твърдения. Мен пък много ме кефят Levski Sofia Nazis или нещо в тоя стил, пак пишеше "България над всичко", междувременно, там някъде измежду тия велики мисли беше написано и "Levski Sofia Hooligans". Значи какво се получава сега, хем много обичаш България, хем си футболен хулиган и трошиш, а на всичкото отгоре и намесваш Левски в цялата тая история... о.О

Give me your best shot motherfucker!

Град
    Непостоянно
    Мда, на връщане в тролея се чува "Чупете, всичко е държавно" обаааче иначе всички са националисти и се борят за доброто на родинатата. Аййде ако обичате
    .!.

Големият проблем е, че много повече мразим другите, отколкото обичаме себе си. Иначе казано, когато не обичаш себе си, е трудно да обичаш и другите, особено когато са намесени и доста други фактори.

Това важи както за псевдонационалните индивиди, които са просто жалки хулиганчета, така и за цялото българско общество.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    стар модератор с нов ник или чисто нов модератор??
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Цитирай Първоначално написано от tuzaro
    стар модератор с нов ник или чисто нов модератор??
    Това е Raybeez a.k.a JimmyGestapo

Мега фен Аватара на SunSmile
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Голям фен Аватара на Wildchildd
    С изрази като "България над всичко" трябва да се борави внимателно, и по-точно, да ги казваш само когато наистина го мислиш.Така е и с почти всичко друго де.

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    като стана министър на образованието ще оправя държавата, не се притеснявайте
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Мега фен Аватара на SunSmile
    ^ всички станали министри 'оправят' държавата
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Цитирай Първоначално написано от woshata
    Мда, на връщане в тролея се чува "Чупете, всичко е държавно" обаааче иначе всички са националисти и се борят за доброто на родинатата. Аййде ако обичате
    ++

Не може да агитираш за единство и отговорно социално поведение (и човешко), а в същото време да сееш безредици.

Общо-взето наблюденията ми над изричането на тази фраза са тъжни - или в крайно пиянство са произнесени тези думи, или като просто допълнение, което да запълни словесната празнина на протест/събиране/честване.

За криворазбран национализъм има много доказателства - по улиците, във форумите.

Не вярвам някой мен да ме признае за националистка и истинска българка, при положение че не се мъкна с отрепки и нямам тениски на Кръв и чест. Жалко, а? Добре, че и нямам апетити за подобни названия.

Истинските патриоти и загрижени за родината хора, обикновено не парадират с това. Те, за разлика от позите, не са крещящи, не употребяват силни думи, а вкарват все пак някакво значение в умерената си реч.
    Те не са изпълнени с омраза, а по-скоро с любов и грижа.
    Те обикновено мислят идеи, планове, опитват се да влеят от чувствата си у другите, а не отвращават населението с насилнически, безполезни, и даже вредни, прояви.

Забелязала съм, че тия дето се тупат в гърдите какви са патриоти (в болшинството си криви метъли или обръснати момчета, които не се осмелявам по никакъв начин да нарека, за да не обидя трети) просто са много шумни и силни на думи, но истинските им ценности са да се напият здраво, а гръмките им идеи за национално благоденствие са свързани задължително с насилие, бой над тоя или оня, драскане на графитчета, насаждане на омраза и т.н. Мислите им са празни, а думите им са просто заучени букви. Липсва дълбочина. Всъщност за каквото и да става дума, независимо дали за субкултура, или за някаква мания, тия, дето много вряскат и се правят на запалени, винаги излизат пълни пози, неразбиращи в дълбочина това, в което уж вярват.

Да се върнем на модерните националисти, бъркащи борбеността и гражданската упоритост за правда с агресията и безплодното насилие. В голямата си част дори те не се интересуват кой знае колко от история и политика, а просто са научили нещо, което до безспир повтарят, надъхвайки се колко е зле, колко е нечестно, а ние, българите, колко сме велики и изстрадали и т.н.

За мен това е глупаво. Един патриот/националист трябва да осъзнава и треските за дялане на собствения си народ, не само да го възхвалява, но също и поне да предлага някакво разумно действие за отклоняване на лошите черти на собствения си народ, да канализира идеите си в някаква обществена проява с възпитателен характер, не просто драскане по стени или биене на тоя/оня. Как хора като Добри Войников са поставяли пиеси на неграмотните българи с цел да ги възпитат и просветят, а не са биели наляво и надясно? А задачата им е била дори по-трудна, предвид, че пред тях е имало неграмотно, неможещо да чете и пише, консервативно, 5 века поробено от назадничава империя население! Тръгнах по друг път, но искам да кажа, че творците по онова време (Друмев, Войников, пък и писателите също) не са пиели бира по цял ден, избивайки агресия по кошове, цигани или стени (все безполезни действия), а са се занимавали със сериозна просветна дейност.

Съвременният патриот/националист обаче - нъцки. Рядко той е обществено полезен. В голяма степен на него му липсват интелект, желание за научаване на нови неща, свързани с нашата и чуждата култура и т.н, но как иначе, като това е толкова 'смотано'. Всеки втори тук, независимо дали ще е пишман българин или откровен чалгар, не се интересува от абсолютно нищичко. Първите уж се, но съвсем бутафорно, или пък се оплитат по чужди тенденции. Помня как тук един форумец, който мисля че се води загрижен за Б-я, кореше друг, като му написа пост "Pride. Loyalty. Honour... etc, ти притежаваш ли всичко това?" и се замислих ... ХА! Сериозно ли бе? Някакви филми, в които уважаващ се българин (патриот) не би следвало да влиза.. или ако ще влиза, поне да си ги превежда на езика, да ги побългарява поне малко..

В корените на истинския патриотизъм за мен е любовта към родното, култа към наши традиции и култура, а не към чуждите, "щото е яко", и о-боже-колко-ме-кефят-лонсдейл. Тва измества фокуса от нас, българите.

Тва е моето мнение за това какви трябва да истинските патриоти. В две думи - разумни, грамотни хора.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Голям фен Аватара на autista88
    За пореден път изкарахте нещата патриот=националист=нацист =скинар=вандал=хулиган=пиян ица/наркоман=филмар. Сички трябва да се слагат под общ знаменател, а?
    По-добре на кафево отколкото социално слаб!

^оф, кво се правиш на надъхан, а?

Къде видя общия знаменател?
    Просто в темата се обсъдиха нещата от живота, от улицата.

Ако "патриот" като понятие е n, то всеки условно може да носи характеристика n, но ние си говорим за масата "патриоти" и за това дали те изобщо са такива.
    Не знам за кво си чупих пръстите да пиша уточнения какво е патриот на думи и какво е истински патриот според мен, след като ти виждам поста, А?

Стига си се надъхвал и тия приказки за общия знаменател ква работа вършат, не знам.. да доказват за малцинството от хора извън знаменателя или да се правим на много широкоскроени, които за всеки съдим поотделно? Бе'и. И без друго най-малко съм използвала в с и ч к и под знаменател. Четете малко.

ПП. Ти сам си написал за израза "Б-я над всичко", а изразът не е употребяван от кой да е. (хаха, въпреки, че напоследък и пълните дегенерати, които не участват в клубове/сдружения/субкултури също си пишат такива в скайповете, нищо че после въртят гъзеца на чалга, системно)
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

jghgh, хубави разсъждения харесва ми начина ти на мислене и изразяване.

Иначе темата се развива много интересно.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Абсолютно подкрепям мнението ти. Пълна, изчерпателна, правилна и обмислена позиция. На 110% процента съм съгласен с теб. Един проблем трябва да бъде разбран, обмислен и решен кардинално, агресивните и временни от днеска за утре мерки показват само липса на мозъчна дейност и неконтролирани хормони у някои хора.
    Евала за доброто мнение.

http://vbox7.com/play:be4d5f6a
    Вижте коментарите.
    Ето примери много ^^

Един се гордее с песента, но пише "песТни" и пише на латиница

"песента е уникална няма смисал от субтитри " - за аватар си е сложил знамето на България с надпис "България над всичко"

golf_3_vr6_turbo каза:
    Това е една песен която ще остане завинаги в сарцата

Още един - "Настръхвам от тази песен.Поклон пред памета на сички български войни дали живота си за МАЙКА БЪЛГАРИЯ!" - Ми ...

"супер песен кат бях малак се разревавах" - WTF

... има ли нужда от коментар ?

Защо мислите, че човек трябва да е грамотен, за да е патриот?

Да, дори над пържените яйца
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си