.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Философско есе.

Темата ми е:

„ Да учи как се живее без сигурност и същевременно без да се изпада в обездвижване от колебанието е може би най – главното от нещата, които философията в наши дни би могла да направи за онези, които я изучават. „
    Бертранд Ръсел

Ако може да ми дадете някакви насоки за това какво да пиша, защото абсолютно нищо не мога да разбера.

ПП: Пускам темата тук, защото в раздела за тези неща, едва ли ще ми помогнат.

Благодаря предварително.
    “ А ти сигурно си мислиш,
    че животa е игра?
    Ако “Да” - тя е доста хардкор игра.. “

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ми философията ни дава критическо мислене и несигурност (панта рей, панта кинейтай) и но ни приканва въпреки това да продължаваме да си блъскаме главите. нещо като научния метод-нищо не може да бъде 100% доказано и е потенциално грешно + това че трябва да използваш и тестваш знанията до които си достигнал

с две думи да не си "putваш all your faith in one ideal" и да продължаваш да мислиш и същевременно да се съмняваш във верността на изводите си (или резултати от експерименти)

мисля че така требе да се интерпретира. пробвай гугъл
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Ъм, аз пробвах в google, ама ще пробвам пак. ;д
    Иначе благодаря все пак.. ще видим дали ще измъдрим нещо, че оценката е важна..
    “ А ти сигурно си мислиш,
    че животa е игра?
    Ако “Да” - тя е доста хардкор игра.. “

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Като са ти задали тема по цитат, първо погледни биографията на онзи на когото думите принадлежат.
    "Развива родовата традиция на политическа ангажираност, като отстоява противовоенната си позиция, подкрепя свободната търговия и защитава анти-империализма."
    От тук насетне ти става ясно, че вероятно преподавателят иска да види разсъжденията ти върху това какво смяташ за войната, мира, свободата, а цитатът просто те води в точната посока, в която твоето есе трябва да се срещне с кулминацията си, а именно - дали философията в наши дни действително помага на човек да се промени към по-добро, да живее в несигурно време и въпреки това да търси решения как да осигури своята сигурност. Почни да разсъждаваш за Европейския съюз примерно от гледна точка на това, че освен свободна търговия, осигурява на хората защита и мир и прочее. Виж повече и за Бъртранд Ръсел и неговите трудове.
    Успех!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си