Брекетите помагат много повече от шините.Носих шини около 2-3 години,зъбите ми се оправиха ,но не достатъчно.Струваха към 400-500 лв.
а боли ли като ги поставят ?
Съдбата помага на смелите !
Относно цените брекетите са около 3000лв. Зависи от проблема ти, но има някои проблеми, които не могат да се оправят с шини. Общо взето ако вашите имат възможностти си сложи брекети и не икономисвай от цената, защото тук цената и качеството са свързани. А това ти стои 1-2 години в устата.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
аз при всички случаи ще сложа брекети
Абе какви са тия глупости " как ще даваш 400 лв за брекети " или "вземи си шини за 200лв " запознати , незапознати говорят . Брекетите са 100 пъти по-добре може да са скъпи , но наистина деистват и няма да ги носиш 5 г. като шините , шините се слагат на малките деца до 11-12 години максимум , защото зъбите по-лесно могат да бъдат изправени . След това вече е безмислено , на мен една ортодонка дето нищо не разбираше ми сложи шини на 12 и ги носих без никакъв резултат (бях стриктна и си ги носих денонощно така че проблема не беше от мен ) . След това отидох при друга и тя каза цитирама " да сложиш шини на 12 годишно дете е пълна глупост " . Ако вашите могат да си позволят да ти сложат брекети по-добре носи брекети вместо шини , защото ще ти се изправят зъбите много по-бързо , ще ги носиш много по-малко . Не е толкова важно , че не можеш да ги сваляш дори е по-добре , шините трябва да ги сваляш да ги миеш и какво ли не още , а брекетите са си яки можеш да им слагаш ластичета различни цветове и не ти пречат нито фъфлиш , нито нищо .
Perfekt Hair Perfekt body,perfekt lips, perfekt lie...
Абсолютно съм съгласна!!Първоначално написано от zlatnata_ribkaaa
![]()
Носих шини като малка и ефект- никакъв.Бях си стрикта, зъболекаря си беше много добър, но не знам защо нямаха ефект.Бяха ефтини - 150лв. тогава (преди 10год.).Обаче сега наскоро сложих брекети - вече от 2 месеца съм с тях и няма да ти кажа просто какъв ефект имат.Зъбите ми са зле, но за тези 2 месеца вече тотално се разместиха и са почти прави.Като си спомня к'во беше с шините и като сравня сега брекетите..апф, балкан разлика има.Сега ми е къде-къде по-хубаво и лесно с тях.Та, от тази гледна точка - ако имате възможност, слагай и не се чуди.Мойте стъпват близо 3000лв., но това е, защото не са от обикновените, тъй като с тях щяха да ми вадят зъби, а със сегашните - те били по-силни и не са ми вадили нищо.То си и личи колко са силни де.Също зависи и от ортодонта и проблема ти.
![]()
Big or small, lies are lies!
Първоначално написано от vagarious
ама ти и на горните и долните зъби ли имаш ?
Да, защото като ми се изправят проблемните зъби(а именно в горната челюст), после ще се получи проблем със захапката.И за това така.Всеки ортодонт, при който отидох преди да ги сложа ми каза, че задължително горе и долу.![]()
ми аз съм само за горните тъй че ще ми излезе по евтино
Еми щом искаш.. зависи и от ортодонта.![]()
И аз трябва да сложа брекетисамо да съберем парите.. Просто тези зъполекари не си вършеха работата
Сложиха ми миналата година шини, да вървят по дяволите /бях на 13 ;x/ Проста работа! Сега съм с нов зъболекар, специалист и ми препоръча да сложа брекети. Тези които ми показа бяха от 600-1000 лв. имаше и по скъпи, ама нямаше голяма разлика.. !
И наистина има огромна разлика : шини = брекети ? ... ДА ДА..![]()
Да, така е - брекетите са си брекети.. притеснявам се как ще ме възприемат приятелите ми ии най вече момчетата смисъл дали ще им се хареса момиче с бреки ,, хммм
![]()
По-добре момиче с хубави зъби и брекети, отколкото криви и с разстояние между тях. Как ще те възприемат - нормално.
Да и аз нямам проблеми с това кой как ме възприема.Даже бих казала, че сега повече се усмихвам, а са ми още кривички.Абе по-удобно ми е.Аз си се харесвам и всичко е ок.Ако и ти се харесваш - и другите ще те харесват.![]()
От собствен опит знам, че брекетите имат ефект. По-добре е с брекети, отколкото цял живот с криви зъби.![]()
DesSsi , не боли като ти ги слагат.Залепят ги за зъба и толкоз.Нищо повече.Обаче оттам нататък при всяко ходене като ти сменява дъгата,вечер се усеща едно опъване и стягане,което не е много приятно,но отшумява за 1-2 часа.А относно приятелите и момчетата-мен приятелките ми толкова ме харесват с брекети,аз не мога да ги понасям,те : "ау виж какви са ти хубави" ии т.н. А момчета - хмм, за тези 2 години не съм имала никакъв проблем с момчетата![]()
Неприлично Щастлива .. : )
Днес и аз бях на ортодонт , видях бреки за 600 , 900 и 1200 лв ..
От вас си зависи вечеСлед няколко дена слагам и аз ...
Като малък и аз носих апаратче.. но без никакъв смисъл , а струваха 200 лв ..
Сигурен съм,че бреките е решението за кофти зъби ..![]()
Успех на вскички![]()
Забравих да кажа,че съм на 22 .. т.е. годините за бреки нямат значениеНо естествено, колкото по-рано толкова по-добре
![]()
На мен лично шините не ми помогнаха и сега съм с брекети1300 на челюст струват мойте,сега съм само с горни след месец и долни
Един съвет от мен: НЕ СЕ ПОДЛАГАЙ НА ТОВА МЪЧЕНИЕ ! Отначало боли,после минава,но грозотията си остава! Ама то тва е за 1-2 години,а ако случая е по-тежък по-дълго време!След тва-хубава усмивка....Ама незнам дали си струва...
![]()
И аз бях с брекети до преди 4-5 месеца.
За горни и долни общо ми взеха 1200 лева и то на вноски. Носих ги около година и полувина и сега зъбите са ми идеално прави.
Зъболекарката ми каза, че на моите години /вече 17/ шини няма да свършат работа, защото устата ми няма да расте още много а шините не са достатъчно силни за да разместят зъбите. Каза: "Един ще се изправи - друг ще кривне"
Не съжалявам, че ги носих. Останах много доволна.
Трагедията е пълна...
Шини не могат да се носят след навършване на 16 години (мисля,че толкова)Първоначално написано от POLLINA
![]()
На мен пък ми казаха че те са за деца до 10...Първоначално написано от sweet_bunny
Абе,че нещо такова беше.Въпроса е,че могат да се носят до навършване на определена възраст,докато човек по-малъкПървоначално написано от galet0
Абе както и да е .. аз знам за 14год.Няма особено значение.
Иначе, изобщо не е грозно.Да, кофти е, докато се подредят зъбите(което става изключително бързо), но това е защото не сте свикнали.После всичко отминава - нито ги усещате, нито ги забелязвате толкова.Без паника, слагайте ги и се кефете на живота както преди.![]()
На мен ми казаха за горе и долу - 1500 лв
Иначе тези шини какви са ?? Смисъл да нямата предвид апаратче(скоби) ??
"A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)