.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 51

Тема: Бреки

Брекетите помагат много повече от шините.Носих шини около 2-3 години,зъбите ми се оправиха ,но не достатъчно.Струваха към 400-500 лв.

Голям фен Аватара на DesSsi
    а боли ли като ги поставят ?
    Съдбата помага на смелите !

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Относно цените брекетите са около 3000лв. Зависи от проблема ти, но има някои проблеми, които не могат да се оправят с шини. Общо взето ако вашите имат възможностти си сложи брекети и не икономисвай от цената, защото тук цената и качеството са свързани. А това ти стои 1-2 години в устата.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

аз при всички случаи ще сложа брекети

Абе какви са тия глупости " как ще даваш 400 лв за брекети " или "вземи си шини за 200лв " запознати , незапознати говорят . Брекетите са 100 пъти по-добре може да са скъпи , но наистина деистват и няма да ги носиш 5 г. като шините , шините се слагат на малките деца до 11-12 години максимум , защото зъбите по-лесно могат да бъдат изправени . След това вече е безмислено , на мен една ортодонка дето нищо не разбираше ми сложи шини на 12 и ги носих без никакъв резултат (бях стриктна и си ги носих денонощно така че проблема не беше от мен ) . След това отидох при друга и тя каза цитирама " да сложиш шини на 12 годишно дете е пълна глупост " . Ако вашите могат да си позволят да ти сложат брекети по-добре носи брекети вместо шини , защото ще ти се изправят зъбите много по-бързо , ще ги носиш много по-малко . Не е толкова важно , че не можеш да ги сваляш дори е по-добре , шините трябва да ги сваляш да ги миеш и какво ли не още , а брекетите са си яки можеш да им слагаш ластичета различни цветове и не ти пречат нито фъфлиш , нито нищо .
    Perfekt Hair Perfekt body,perfekt lips, perfekt lie...

Мега фен Аватара на vagarious
    Цитирай Първоначално написано от zlatnata_ribkaaa
    Абе какви са тия глупости " как ще даваш 400 лв за брекети " или "вземи си шини за 200лв " запознати , незапознати говорят . Брекетите са 100 пъти по-добре може да са скъпи , но наистина деистват и няма да ги носиш 5 г. като шините , шините се слагат на малките деца до 11-12 години максимум , защото зъбите по-лесно могат да бъдат изправени . След това вече е безмислено , на мен една ортодонка дето нищо не разбираше ми сложи шини на 12 и ги носих без никакъв резултат (бях стриктна и си ги носих денонощно така че проблема не беше от мен ) . След това отидох при друга и тя каза цитирама " да сложиш шини на 12 годишно дете е пълна глупост " . Ако вашите могат да си позволят да ти сложат брекети по-добре носи брекети вместо шини , защото ще ти се изправят зъбите много по-бързо , ще ги носиш много по-малко . Не е толкова важно , че не можеш да ги сваляш дори е по-добре , шините трябва да ги сваляш да ги миеш и какво ли не още , а брекетите са си яки можеш да им слагаш ластичета различни цветове и не ти пречат нито фъфлиш , нито нищо .
    Абсолютно съм съгласна!!
    Носих шини като малка и ефект- никакъв.Бях си стрикта, зъболекаря си беше много добър, но не знам защо нямаха ефект.Бяха ефтини - 150лв. тогава (преди 10год.).Обаче сега наскоро сложих брекети - вече от 2 месеца съм с тях и няма да ти кажа просто какъв ефект имат.Зъбите ми са зле, но за тези 2 месеца вече тотално се разместиха и са почти прави.Като си спомня к'во беше с шините и като сравня сега брекетите..апф, балкан разлика има.Сега ми е къде-къде по-хубаво и лесно с тях.Та, от тази гледна точка - ако имате възможност, слагай и не се чуди.Мойте стъпват близо 3000лв., но това е, защото не са от обикновените, тъй като с тях щяха да ми вадят зъби, а със сегашните - те били по-силни и не са ми вадили нищо.То си и личи колко са силни де. Също зависи и от ортодонта и проблема ти.
    Big or small, lies are lies!

Цитирай Първоначално написано от vagarious
    Цитирай Първоначално написано от zlatnata_ribkaaa
    Абсолютно съм съгласна!!
    Носих шини като малка и ефект- никакъв.Бях си стрикта, зъболекаря си беше много добър, но не знам защо нямаха ефект.Бяха ефтини - 150лв. тогава (преди 10год.).Обаче сега наскоро сложих брекети - вече от 2 месеца съм с тях и няма да ти кажа просто какъв ефект имат.Зъбите ми са зле, но за тези 2 месеца вече тотално се разместиха и са почти прави.Като си спомня к'во беше с шините и като сравня сега брекетите..апф, балкан разлика има.Сега ми е къде-къде по-хубаво и лесно с тях.Та, от тази гледна точка - ако имате възможност, слагай и не се чуди.Мойте стъпват близо 3000лв., но това е, защото не са от обикновените, тъй като с тях щяха да ми вадят зъби, а със сегашните - те били по-силни и не са ми вадили нищо.То си и личи колко са силни де. Също зависи и от ортодонта и проблема ти.

ама ти и на горните и долните зъби ли имаш ?

Да, защото като ми се изправят проблемните зъби(а именно в горната челюст), после ще се получи проблем със захапката.И за това така.Всеки ортодонт, при който отидох преди да ги сложа ми каза, че задължително горе и долу.

ми аз съм само за горните тъй че ще ми излезе по евтино

Еми щом искаш.. зависи и от ортодонта.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    И аз трябва да сложа брекети само да съберем парите.. Просто тези зъполекари не си вършеха работата Сложиха ми миналата година шини, да вървят по дяволите /бях на 13 ;x/ Проста работа! Сега съм с нов зъболекар, специалист и ми препоръча да сложа брекети. Тези които ми показа бяха от 600-1000 лв. имаше и по скъпи, ама нямаше голяма разлика.. !

И наистина има огромна разлика : шини = брекети ? ... ДА ДА..

Да, така е - брекетите са си брекети .. притеснявам се как ще ме възприемат приятелите ми ии най вече момчетата смисъл дали ще им се хареса момиче с бреки ,, хммм

Супер фен Аватара на dead_princess
    По-добре момиче с хубави зъби и брекети, отколкото криви и с разстояние между тях. Как ще те възприемат - нормално.

Да и аз нямам проблеми с това кой как ме възприема.Даже бих казала, че сега повече се усмихвам, а са ми още кривички.Абе по-удобно ми е.Аз си се харесвам и всичко е ок.Ако и ти се харесваш - и другите ще те харесват.

Супер фен Аватара на shakira96
    Град
    София
    От собствен опит знам, че брекетите имат ефект. По-добре е с брекети, отколкото цял живот с криви зъби.

DesSsi , не боли като ти ги слагат.Залепят ги за зъба и толкоз.Нищо повече.Обаче оттам нататък при всяко ходене като ти сменява дъгата,вечер се усеща едно опъване и стягане,което не е много приятно,но отшумява за 1-2 часа.А относно приятелите и момчетата-мен приятелките ми толкова ме харесват с брекети,аз не мога да ги понасям,те : "ау виж какви са ти хубави" ии т.н. А момчета - хмм, за тези 2 години не съм имала никакъв проблем с момчетата
    Неприлично Щастлива .. : )

Днес и аз бях на ортодонт , видях бреки за 600 , 900 и 1200 лв ..
    От вас си зависи вече След няколко дена слагам и аз ...
    Като малък и аз носих апаратче.. но без никакъв смисъл , а струваха 200 лв ..
    Сигурен съм,че бреките е решението за кофти зъби ..
    Успех на вскички

Забравих да кажа,че съм на 22 .. т.е. годините за бреки нямат значение Но естествено, колкото по-рано толкова по-добре

Град
    Пловдив :)))))
    На мен лично шините не ми помогнаха и сега съм с брекети 1300 на челюст струват мойте,сега съм само с горни след месец и долни Един съвет от мен: НЕ СЕ ПОДЛАГАЙ НА ТОВА МЪЧЕНИЕ ! Отначало боли,после минава,но грозотията си остава! Ама то тва е за 1-2 години,а ако случая е по-тежък по-дълго време!След тва-хубава усмивка....Ама незнам дали си струва...

Супер фен Аватара на Korrnyy
    И аз бях с брекети до преди 4-5 месеца.
    За горни и долни общо ми взеха 1200 лева и то на вноски. Носих ги около година и полувина и сега зъбите са ми идеално прави.
    Зъболекарката ми каза, че на моите години /вече 17/ шини няма да свършат работа, защото устата ми няма да расте още много а шините не са достатъчно силни за да разместят зъбите. Каза: "Един ще се изправи - друг ще кривне"
    Не съжалявам, че ги носих. Останах много доволна.
    Трагедията е пълна...

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA
    за кво тряя да се дават 3000 лева за брекети като можеш да си вземеш шини за 200?
    глупости са тва
    върпат еднаква работа
    до колкото знам брекетите не могат да се свалят , нали така?
    а шините могат , аз като малка носих и сега зъбите ми са хубави
    Шини не могат да се носят след навършване на 16 години (мисля,че толкова)

Град
    Пловдив :)))))
    Цитирай Първоначално написано от sweet_bunny
    за кво тряя да се дават 3000 лева за брекети като можеш да си вземеш шини за 200?
    глупости са тва
    върпат еднаква работа
    На мен пък ми казаха че те са за деца до 10...

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    Цитирай Първоначално написано от galet0
    Цитирай Първоначално написано от sweet_bunny
    глупости са тва
    върпат еднаква работа
    На мен пък ми казаха че те са за деца до 10...
    Абе,че нещо такова беше.Въпроса е,че могат да се носят до навършване на определена възраст,докато човек по-малък

Абе както и да е .. аз знам за 14год.Няма особено значение.

Иначе, изобщо не е грозно.Да, кофти е, докато се подредят зъбите(което става изключително бързо), но това е защото не сте свикнали.После всичко отминава - нито ги усещате, нито ги забелязвате толкова.Без паника, слагайте ги и се кефете на живота както преди.

На мен ми казаха за горе и долу - 1500 лв
    Иначе тези шини какви са ?? Смисъл да нямата предвид апаратче(скоби) ??
    "A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    да, тва имат предвид.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си